Monday, January 31, 2011

Hujan Atau Rain

Hujan dan Rain

Assalamulaikum... Hari ni bukanlah aku nak cerita pasal artis tersebut tapi nak cerita pasal keadaan cuaca yang asyik hujan sahaja... hehehe... (Saje letak gambar dorang... Nak kasi dorang mencapub kat blog aku...). Sebenarnya, aku mula rapat dengan Rain sejak aku menjadi artis jemputan untuk konsert dia di Korea pada tahun lepas... (Okey, menipu x agak...).

Sekarang aku nak cerita pasal hujan yang sememangnya mendamaikan perasaan dan jiwa aku. Hujan sangat indah... Terasa dinginnya setiap kali hujan turun... Kecuali kalau hujan panas la... Nak rasa dingin tang mana kalau dah panas??? (Hisy... geramnya... tak pasal-pasal tak jadi aku nak bajet sweet...). Tapi sejuk memang best... Sebab makin seronok aku nak tido... Rasa macam tak nak bangun-bangun dah... Serius donk...

Sebenarnya nak amik gambar hujan...
Bukan nak amik gambar orang tu... Betul... Err...

Hujan juga mampu membuatkan permandangan menjadi lebih cantik dan menenangkan... (Kembali bajet sweet...). Aku ada satu lagu yang aku reka tentang hujan... Bunyinya macam ni... "Hujan yang turun bagaikan mutiara..." Heheheh... Best tak lagu rekaan aku??? (Padahal ciplak lagu orang tanpa izin...).


Cantik kan permandangan ni???
(Dah x nampak permandangan dia...).

Permandangan ni seksi cantik tak???
(Hujan dia bapak fake gila...).

Tapi bila hujan je mesti KORANG rasa malas nak mandi sebab sejuk sangat... Kejap-kejap... Nanti aku letak gambar mandi... (Sume excited!!!). Heheheh...


Rajin baby ni mandi dalam sinki...
(Teringin pulak aku nak duduk dalam sinki macam ni...).

Okaylah, ini ajelah yang aku nak post kali ni... Tapi hujan memang best... Dah kata ciptaan Tuhan yang maha besar kan...
Ptsst... (macam mana aku nak eja macam bisik ni...???). Aku ada satu rahsia ni... Tapi jangan bagi tau sape-sape taw... Sebenarnya, Rain dapat inspirasi nak guna nama Rain sebab aku... Nama aku kan Mohamad Naim Fazrin... Fazrin tu macam Fast Rain la... Oleh kerana dia telalu minat dengan aku dan menjadikan aku sebagai idola dia, dia pun guna nama Rain... Aku pon x kesah sebenarnya sebab dia pun mintak kebenaran... Jadi, sekarang aku dah bongkarkan rahsia sebenar disebalik nama Rain... Kalau anda peminat Rain, maka persoalan asal usul nama Rain sudah terjawab... (terima kasih kerana terpedaya...).
Bye bye...

Friday, January 28, 2011

Cuti Tahun Baru Cina

Hai… Assalamualaikum… Bertemu lagi kita di blog yang menarik ini… Heheheh… Actually, aku dah sampai semalam tapi penat sangat… So, hari ni baru nak update… huhu…

Penat sangat nih...

Okey, mula-mula aku nak cakap yang sejak kebelakangan ni aku sangat busy sebab sepanjang minggu lepas, para lecturer langsung tak bagi peluang untuk kami berehat… (Err… Tipukah aku???). Tapi memang sepanjang minggu lepas, jadual aku padat dengan test dan kuiz…(Bajet ade jadual…). Walaupun, kebanyakannya dibaca pada saat-saat akhir, tapi aku berjaya juga melakukannya… (Bluekkkk… Berjaya konon…).

Ni Berjaya Times Square...(Tiba-tiba je...).

Okey, dah la citer pasal test, kuiz yang membebankan tu… Sekarang citer pasal bilik baru aku… (Ahh… Tidak… Tolong jangan keluar dari blog ni…). Hahaha… Jangan buat muka bosan taw… Aku janji ni kali last aku citer pasal bilik aku… (Walaupun, kadang-kadang janji aku xleh pakai…). hehehe… Roomate baru aku ialah bernama Ziyad… Dia baru sem kedua dalam course sains… Dah… Tu je pasal dia… Ni gambar bilik baru aku…




Haa… Cantik x??? (Macam xde beza je dengan bilik lama…). Hmm… nak citer pasal ape lagi ek??? Tu je la kot… Dah xde mende nak citer… Kay, chow…

Tengah bajet rock...

Friday, January 21, 2011

Asrul dan Ijam

Assalamualaikum... Hari ni tiba-tiba je aku nak cerita pasal dua orang member aku yang paling rapat masa kat sekolah... Tiba-tiba je rasa... errr... gelilah nak sebut... Err... X payah sebut boleh x??? Ok aku sebut...(Bila masa pulaklah boleh main sebut-sebut kat sini??). Tiba-tiba je rasa macam x rindu langsung dengan dia orang... Okay x?? (Korang buat2 paham je la ek...). Kehkehkeh...


Ni Asrul yang hensem...(confirm kembang mamat ni...)


Ni pulak Ijam yang hensem jugak + comel...
(Pasni dia pon kembang jugak...)

Hmm... Dia orang berdua ni memang paling rapat dengan aku time kat sekolah... Aku rasa doranglah best friends aku masa kat sekolah... Tapi tak tahulah pulak bagi dorang sebab dorang ni banyak member yang hot-hot... X macam aku yang sentiasa cool je... Hahaha.. (Kan aku dah bajet cool...). Aku memang selesa kawan dengan dorang ni sebab dorang je kawan yang aku selesa nak meluahkan perasaan dan masalah aku ketika aku susah...(Selain family aku...). Time senang, aku campak dorang jauh-jauh... Eh, xde lah... Ingat aku kejam sangat ke??? Tapi aku x sure la kalau dorang just dengar je masalah aku, then, terus buang...  Aku tak kesah pun... Asalkan ada orang yang sudi pinjamkan telinga dorang untuk dengar masalah aku yang tak berapa nak masalah sangat ni... Hehehe... Tapi aku agak bimbang sebab dorang berdua dah pindah... Maknanya, susahlah aku nak jumpa dorang lagi... Kalau tidak, sekali sekala dorang akan datang berziarah di rumah aku... Walaupun x selalu tapi aku happy... Kadang-kadang aku pulak datang rumah dorang... Walaupun lagi x selalu... Time sekolah dulu je... Dorang pun happy bila aku datang... (Suka hati je... Ntah2 kedatangan aku x dialu-alukan...). Heheheh...

Sape cakap Asrul n Ijam hensem??? Aku lagi hensem la... Hahahak...
(Masing-masing nak pelangkung kepala aku...)

Aku masih ingat kenangan-kenangan silam aku dan mereka menghadapi liku-liku kehidupan...(Tengah bajet sentimental nih... Jangan main-main...). Sama ada di sekolah, di kelas tuisyen, di rumah aku, ataupun di rumah dorang, ataupun di rumah kawan-kawan yang lain, ataupun di rumah sape-sape je sama ada dijemput ataupun tidak... Aku masih ingat semuanya... Setiap detik dan saat....(Nak menipu x agak... mana boleh ingat sume sekali!!!). Haa... Ada lagi... Tak lupa juga ketika kami hang out bersama-sama di mana-mana sahaja... Sama ada bertiga ataupun bersama kawan-kawan yang lain... I missed those moments so much... Jap... Ada lagi... Berapa banyak da??? (Semua buat muka bosan...). Teringat pulak masa birthday party di rumah Lindsay Lohan...(Err... Sila abaikan yang ini...).

Ni gambar masa birthday Lindsay Lohan...
(Nampak sangat menipu... Dah terang-terang tu gambar Hilary Duff...).

Hahaha... Dah puas menipu??? Belum lagi... Apa lagi aku nak cerita??? Hmm... Aku juga selalu dengar masalah dorang... Aku selesa mendengar masalah dorang yang juga tak berapa nak masalah sangat tu... Memang tak sume yang dorang citer ngan aku... Same macam aku jugak la... (Tak kan sume nak citer kat orang???). Ada masalah yang kita kena tanggung sendiri... Ada orang yang rasa membebankan kalau terpaksa dengar masalah orang lain... Tapi lain bagi aku... (Bukan nak busy body dengan masalah orang...). Aku sangat menghargai kalau orang cerita masalah kat aku... Sebab itu bermakna orang tu percayakan aku... dan aku akan cuba bajet memegang segala rahsia dan masalah mereka sebaik mungkin... Aku pun cerita perihal hidop aku kat orang yang aku percaya je... (Memang tak la kalau aku jumpa orang tepi jalan, terus nak cite masalah kat dia...). Okaylah, macam mana pon, mamat dua ekor ni memang the best dan lain dari yang lain...


Tali leher kami... Asrul nak berlagak sebab dia Penghulu... hehehe...


Semua muka nak suci je... Bajet lelaki tanpa dosa...
(Kakak belakang tu pun nak inter frame...)


Aku yang mendapat nur(cahaya)...
(Nampak sangat bintang aku sedang bersinar...).


Yang ni pulak tengah bajet rajin nak gi tuisyen...


Kami dah graduated dah...


Yang ni pulak tengah bajet modelling...

Arghhh... Rindunya kat dorang... tapi nak wat cam ne kan??? Masing-masing dah ada haluan hidop masing-masing... Ijam di UiTM Merbok... Asrul di Politeknik Sabak Bernam... Aku pulak di University Oxford... Eh, sempat lagi nak menipu... Aku di UiTM Kuala Pilah... Hahaha... Cam mana pon, hope our friendship will never dies...(Bak kata Syana Curi Lagi la...). Hahaha... Dia ni bukan pencuri pon... Ada kisah disebaliknya... Nanti aku citer... kali ini aku buat entry untuk Ijam dan Asrul je... Lain kali je Syana boleh mencapub... Kahkahkah... Sebok je Syana nak curi-curi masuk dalam entry ni...


Rindu giler masa tuisyen... Macam-macam terpaksa ditempuhi...
(Tunggu bas, tertinggal bas, kena bahan dalam kelas, kena bahan kat luar kelas, buat perangai giler dalam bas, nyanyi tanpa segan silu dalam bas, dan lain-lain lagi...).


Rindu Ijam...
(Tak sangka aku tulis jugak benda ni... Buat geli je...).


Rindu Asrul juge...
(Geli-geli pon nak tulis lagi...Macam best pulak geli-geli ni).


Ketika hari terakhir persekolahan kami...


Ketika Hari Graduasi...
(Aku tengah bajet menggoda ni...Seksi x???)

Okeylah... Tu je la... Kalau nak upload gambar dan citer aku dengan dorang ni, memang sampai 6 tahun pon tak abis... Jadi, baik aku habiskan di sini saje... Nak buat ayat gangster jap boleh x??? Pleaseeee... Gua memang sayang giler kat lu dua orang... Buat apa nak sayang kat dorang??? Sebab saje nak buat GELI... Tapi aku still harap korang tak lupa kat aku walaupun korang dah dapat kawan baru... Just jangan lupa kat aku je... Tak mintak lebih... (Tapi jangan la pulak sentiasa nak ingat kat aku pulak!!! Itu namanya dah obses tahap cipanzi tu...).


(Sempat lagi nak upload gambar...).
Ijam, yang sedang rajin belajar...
Serta aku dan Asrul, yang sedang rajin tidur...
(Rasanya dah pernah upload dah gambar ni...).

Kawan-kawan lain jangan tersinggung kalau aku tak wat entry pasal korang... Nanti aku buat lah supaya korang pon dapat mencapub kat sini... Heheheh... okey, nak chow dulu...

Thursday, January 20, 2011

Hari yang Memenatkan

Kak Tyra Banks pon penat jugak...

Tiba-tiba je letak gambar Kak Tyra… Kenapa aku letak gambar Kak Tyra?? Sebab esok Thaipusam…(Tyra bajet India??). Lepas tu, tahu x kenapa aku penat sangat??? Sebab aku sendiri yang cari pasal… Padan muka aku!!! Hahaha… Hari ini lagi aku dah sampai kat rumah… Heaven kan??? Hari Rabu dah balik… Inilah kelebihannya bila xde kelas hari Jumaat…. Waka Waka (Gelak macam Shakira... Bila masa pulaklah Shakira gelak macam ni kan…Hehehe). Tapi apa yang memenatkan aku ialah sebab kena berdiri je sepanjang dalam komuter… Pastu, ramai pulaklah manusia yang naik komuter hari ni… Yang penting, majoritinya orang India… Memang sangat ramai orang India… Maklumlah, esok Thaipusam… So, mestilah ramai yang nak pergi Batu Caves kan… Aku pon mengambil kesempatan untuk balik ke rumah… Hihihi…

Hooray!!! Dapat balik rumah!!!

Dan akhirnya aku pon sampai ke rumah dengan selamatnya…(Tiba-tiba je dah akhir…) hahaha… Haa… Lagi satu, aku masih belum pindah ke tingkat dua lagi sebab xde masa nak berbuat demikian… Last sekali, hahaha… aku dah ambik gambar Camille Kamil… YEAH… Mari jual gambar dia… Kahkahkah…(Kali ni err… gelak macam setan yang baru belajar nak gelak… Ade ke??).

Ni gambar Kamil... Hensem x??? hensem kan...
Kawan aku memang semuanya hensem belaka...
(Alamak!!Bantal Hello Kitty aku mencapub pulak kat sini...).

Okay… Aku nak chow dulu… Bye bye... Eh, jap jap…

Blog ni tak sah kalau xde gambar aku...Hahaha...
Jangan lupa beli majalah Rolling Stone edisi terbaru...
Gambar aku kat cover tau... Hahahak...(Bajet modelling...).

Monday, January 17, 2011

Nak Update Blog

Assalamualaikum... Hari ni aku nak update blog sebab dah tak de keje lain nak buat kecuali assignment yang taon depan pon boleh buat...

Dah update dah... Bye bye...

Saturday, January 15, 2011

I Got Room… No More Hall…

Kejam x tajuk tu??? Xde la kejam sangat kan??? Jangan la cakap kejam… Penat taw kepala hotak aku yang geliga ni memikirkan tajuk yang kreatif ni… Heheheh..

Eh, ape pulak ni???...Hehehe... Saje nak bangga dengan nama sendiri...

Assalamualaikum…(Baru nak bagi salam…). Hai, aku berasa sangat gembira!!!

Ni muka gumbira...(Macam kena paksa gumbira je...). Hihihihi...

Kenapa pulak aku gembira sangat ni??? Sebab akhirnya aku mendapat bilik aku sendiri pada 10 Januari lepas... Heheheh… Walaupon secara haram tapi aku puas… At least, barang-barang aku terjamin la sikit keselamatannya… Kamil pon pindah bilik jugak… Secara haram jugak…Tak senonoh betol dia ni…(Macamlah aku senonoh sangat…Eh, memang la aku senonoh…). Tapi dia amik bilik lain… Maklomlah, bilik dah tiga… Pilih je mane-mane pon… Pasti x da hal punyalah!!! Kah kah kah (Kali ni gelak macam Giant dalam citer Doraemon…). Okey, ni gambar bilik terbaru aku yang tersergam indah…

Tak pasal-pasal kantoi tak basuh baju lagi...

Ni meja study aku yang pastinya tak akan digunakan untuk study...

Ni pulak katil baru aku... Yang penting masih Hello Kitty... hahahahah

Amacam??? Okey x??? Kawan-kawan jangan jelez la yerrr… Hahahak… Tapi aku akan cuba mintak masuk ke dalam bilik ni secara halal… Kalau x dapat, aku duduk jugak dalam ni sambil buat muka tak paham bahasa…

      ***************************************************************************

Baiklah, cukup sudah dengan cerita bahagia kau aku… Kini bermulalah cerita sedih aku yang tak berapa nak sedih ni… Semalam aku mendapat tahu bahawa aku perlu pindah ke rumah lain sebelum hari Ahad kerana terdapat kemasukan pelajar baru… Ketika itu, aku sedang berada di rumahku yang tersayang iaitu di Ampang dan sedang menjamu selera dengan hidangan yang disediakan oleh Puan Sulaila… (Sempat lagi nak buat ayat skema walaupon tengah sedih…). Berita ini disampaikan oleh Fuckry Fakri dan keterangan lanjut diperolehi dari Kamil, housemate yang akan jadi bekas housemate… Sedih ni… Dah la baru dapat menginap di dalam bilik walaupon secara haram tapi kena tukar pulak… Nasib baik dapat bilik jugak… Cuma yang tak best-nya sebab aku dah seronok dan sayang kat rumah yang aku duduk sekarang… Blueq… Tapi takpe la, harap-harap aku dapat roommate baru yang baek punya... (bajet jambu macam Dafi…).


Tu aje la harapan aku… Hihihihih… Nasib baik dapat bilik jugak… (Hoih!! Dah cakap la benda ni…).
Sorry, lupa… Tolong Ingatkan Aku


Tahniah kepada Ana Raffali kerana berjaya memenangi AJL 25 semalam...
(mula dah nak buat ayat ketinggalan zaman...)

Okay, ini saja cerita aku yang bahagia dan sedih ini… Nanti cerita lagi… Bye Bye…

Saturday, January 8, 2011

Contest Jelingan Manja

Assalamulaikum, kawan-kawan... Sekarang saya akan menyertai satu lagi contest...Hahaha... Kali ini saya dipaksa di-tag oleh Cik Amie... Contest kali ini bertajuk 'Contest Jelingan Manja' anjuran Cik Tentang Bulan (Manja kerr???). Hahaha... Memang sesuai sangatlah dengan gaya saya yang manja ala-ala taik kucing nih... Sekarang saya nak letak banner pulak... Sebarang kekeliruan ataupun ke-confuse-an, silalah klik di sini

Ini banner-nya... Gadis tersebut ialah Cik Tentang Bulan yang secantik bulan purnama. (Sekali lagi saya menggunakan teknik rebonding bodek dengan harapan dapat menang...).

Ehem... Sekarang ni nak letak gambar jelingan manja saya pulak...(Dengan gaya yang penuh kemaluan...Opps...Kemaluan???!!).

Manja tak jelingan saya??? (Macam tak berapa nak manja je...Hahahak..).

Baiklah, akhir sekali saya nak tag orang lain pulak... Kih kih kih...
Orang yang bertuah itu ialah...

Iqaberry dan anabella ... Good luck la ye...

Balik Rumah Buat Kali Pertama Untuk Semester Ini

Mak aihh… Panjangnye tajuk… Assalamualaikum… Hihihi… Sebenarnya hari Khamis lagi saya dah balik tapi baru nak update blog ari ni… Sebab saya terlalu penat kerana terpaksa mengharungi perjalanan selama 40 jam dari Kuala Pilah ke Kuala Lumpur…(Nama semua nak Kuala je…). Ok la… Mula-mula saya nak cerita pasal hari pertama aku kat Kuala Pilah untuk sem 4 ni… Saya sampai di sana pada pukul 7.00 pagi…(Bapak semangat…!!). Semua ni semata-mata nak dapat kolej… Heheheh… Chewahhh… Xde la… Sebenarnya sebab parents aku kena hantar kakak aku kat UiTM Bandaraya Melaka… So, aku kena la datang awal sikit…

Gambar ini diambil di rumah Bob...Hahaha...Jerawat di atas idong...

Hal kolej memang lambat nak settle… Dah la macam-macam masalah aku… Nasib baik dapat jugak kolej walaupun hanya di ruang tamu… Alhamdulillah… Di sini saya dengan penuh hipokritnya ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak kolej kerana memberi ruang tamu kepada saya untuk semester ini!!! Harap-harap sem depan dapat lagi… Hihihi… Dah la aku dengan penuh berani matinya tak mencari langsung rumah sewa… Kah kah kah…(Gelak macam jin afrit…). Kat bawah ni ada gambar bilik ruang aku… Aku hanya berdua di dalam rumah ni… Housemate aku tu namanya Camille Kamil… Dia budak sains… Semester 4 jugak… Baik budaknya… Bersopan santun, rajin ke PI… PI tu apa??? PI tu pusat Islam…(Aku pun baru tahu hari tu… Tu pun sebab dia ajak aku gi solat kat sana…). Pusat Islam ni sebenarnya surau tapi diberi nama PI ala-ala PS yang membawa maksud Pusat Sumber… Entah-entah pas ni kafe a.k.a. Anjung Pepatih pon akan diberi nama PM… Pusat Makanan… Hahahah… Okeylah, tengok la gambar dulu…

Ni katil aku... Hello Kitty babe...(Bapak gedik!!!)
Ni pulak katil Kamil...(Gambar Kamil lupa nak amik...)

Hmm… Ini ajelah kot yang aku nak cerita… Chow… Tapi sebelum tu enjoylah menonton gambar-gambar aku… Hihihihi…

Hari pertama ada kelas di kampus Melang...Dengan gaya penuh kebahagiaan dalam perpisahan...


Tak ingat hari ke berapa... Hari kedua atau ketiga...
(Ignore-kan wajah tembam Bob di belakang tu... Bajet cute!! Merosakkan gambar aku je...Hihih)


Semasa sedang menunggu bas... Bluek!!


Gambar panazzzz... Punggung Bob yang seksi dan mengancam... Hahaha...

Bye Bye semua...

Saturday, January 1, 2011

Semester 4 Bermula

Okay, mula-mula aku nak bagi tahu yang aku sangat terkejut yang kita betul-betul bercuti pada Jumaat lepas sebab Malaysia menang...(Betapa ketinggalan zamannya aku ni...). Tapi aku tetap tak merasakan suasana cuti tu sebab aku memang sedang bercuti pon sekarang ni... Hehehe... So, xde effect pon...

Aku sedang bercuti... Cousin aku dari Pahang datang rumah...
Okey, kembali kepada tajuk di atas... Bosannya nak kena balik Kuala Pilah semula... Aku x mahu ke sana... Masih belum bersedia...(Bila masa pulak aku pernah bersedia untuk ke sana??). Tapi sem 4 dah nak start... Malasnya nak kena menghadap buku semula...(Bila masa pulak aku penah menghadap buku???). Still xde mood nak balik sana... Harap-harap semester ni menjadi semester yang lebih best dan bagus dari semester lepas... Xpe la, redha aje...(Bukan redah aje...). At least, dapat jumpa member-member lama yang x berapa nak lama... (Saje nak mengubat hati yang sedang parah dan luka...).

Dan yang paling menyedihkan apabila di sana susah nak dapat internet...(Konon sedih sangat...). So, susahlah aku nak update blog kegemaran korang ni...(Bapak bajet!). Sorry ya??? heheheh... X dapat lagi nak guna khidmat internet yang laju...Dan tak dapat nak online Facebook yang membosankan...(Bukan ke Facebook yang bosan dengan aku???). Arghh... Lupakan pasal internet... Sekarang fokus nak study...(dengan muka yang serius tahap cipan...).

Okeylah, ini ajelah yang aku nak cerita kali ni... Akhir sekali, aku nak ucapkan takziah kepada ahli keluarga Allahyarham Faizal Yusof di atas pemergiannya pada tengah hari tadi... Inalillah...