Sunday, May 29, 2011

Hello, Semester 5

Assalamualaikum… Ya… Memang aku akan cerita pasal semester baru… Mula-mula citer pasal result dulu… (suka la tu… sebok je nak tau result orang en… Hahahk). Result aku okay je… Alhamdulillah… Aku masih maintain dekan… Fine! Aku tipu lagi… Nape semua orang tak caye kalau aku cakap aku dekan… Hehehhe… Sebenarnya result aku jatuh tapi still semua lulus… So, aku syukur je la… Walaupun agak kecewa sikit… Tapi xpe… Naim x kesah…

Tapi sem ni aku akan double up atau triple up aku punya usaha untuk naikkan pointer aku… Hahahak… Angan-angan bukan main… Ntah-ntah zero-le up… (Lantak korang la nak sebut cam ne bende tu…).


Haha... Sorry, sempat lagi nak mencapub hari konvo kakak I...

Kolej pulak, aku dapat tempat lama… Kihkihkih…

Cantik view ni kan kan???
(Agak-agak ade orang nak jadikan cover citer Nur Kasih??? Fine... xde...).

Okay itu je nak citer… Wish me luck untuk sem ni ek… tata… Sorry, sebab gambar xde kena mengena... Hahahah...

Thursday, May 19, 2011

Tanggal 16 Mei...

Hahahah... Assalamualaikum... Kalau bab bagi tajuk, sume nak gempak maksima je kan...hahahak... 16 Mei bersamaan dengan hari Isnin dan juge Hari Guru... Hahahak... (Gelak pulak an...). Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru termasuk Ana (kawan aku...)... Jasa guru tak kan ku lupakan... Termasuk juga lecturer ye... Hahahak... Tapi bukanlah aku nak citer pasal sambutan Hari Guru ke ataupun ape-ape yang sewaktu dengannya pon...

Happy Teacher's Day... (Sempat lagi aku nak upload gambar...).

Sebenarnya aku nak citer yang aku keluar bergembira bersama teman-teman tercinta pada 16 Mei hari tu... Hahahk... (Cinta ka??)... Krew-krew yang terlibat ialah... Jeng jeng jeng..... Jeng jeng... Jeng........


Ami dan Fadila... (Thanx Ami belanja kami Big Apple...)

Diyana dan Syana...

Asrul dan aku...

YEAH!!! Itulah krew-krew yang terlibat... Mula-mula aku tunggu bus sorang-sorang... Dengan isu kad Ribbit yang menyusahkan hidup aku... Nasib baik baik masalah tu tak berapa nak masalah sangat... (Saje nak tambah dugaan hidop aku... Dengan sakit gigi dan tekak lagi... Tapi nasib baik boleh nyanyi... Memekik lagi...). Then, dah sampai, kami makan KFC...

Asrul menggemari benda ni... Nama dia KFC cheezy wedges...
(Perkenalkan nama benda tu macam aku sorang je yang tahu...).

Pastu, kami melalak di Red Box... Inilah moment yang best... Hahahak...


Itu dia... Fadila 'the apple' sedang melalak  dan sempat lagi memberi pose istimewa... Hahaha
(Mata dia mahal kan???Heheheh)

Pastu, kami pergi main bowling... Okay, aku tipu... Kitorang tak pergi main bowling pon... Sebaliknya jalan-jalan sampai lutut longgar... Tapi time tu Fadila ngan Diyana dah balik... Lepas tu, aku terjumpa member pizza... Hahahahk... Fahmi...

Then, kami pon balik setelah tunggu bas selama berjam-jam lamanya... Aku pon tak ingat pukul berapa baru sampai rumah... Okay, tu je... Nanti citer lagi... Bye bye....

Wednesday, May 11, 2011

Saya Dapat Kolej (Versi baik x ingat dunia…)

Assalamualaikum… Di sini saya ingin berkongsi cerita saya yang tidak seberapa ni tapi cukup membahagiakan dan bermakna buat saya dan rakan-rakan seperjuangan… Bagi sesiapa yang mengikuti blog ini, anda mungkin sudah mendapat tahu bahawa saya diberi tawaran kolej untuk semester kelima… Alhamdulillah… Syukur ke hadrat Allah S.W.T. di atas segala limpah kurnianya… Tidak sia-sia saya bergiat aktif mengikuti aktiviti kolej semester empat… (Punyalah gila kolej…). Oh, ya, untuk menjadikan entri ini versi baik tak ingat dunia, diminta anda semua mengabaikan segala ayat di dalam kurungan… (Baik korang abaikan ayat di dalam kurungan. Kalau x, nahas kau…). Baiklah ini sahaja yang ingin saya kongsikan… Kesian, wasalam… Eh, silap… Sekian, wasalam… (Bosan gila la wehhhh!!!).


PS:Simpti kat orang yang tak dapat kolej... Nak nak yang rumah sewa jauh... (Sambil menangis keluar air mata...)

Monday, May 9, 2011

Saya Dapat Kolej

Assalamualaikum… Sebenarnya, berita ni dah lama aku dapat tahu tapi aku baru dapat mood nak update blog… Pihak UiTM menawarkan kolej kediaman untuk aku menetap bagi semester depan… Oleh itu, dengan tawaran tersebut, aku cuba pertimbangkan sama ada aku nak terima atau tak… (Korang tak payah pelik sebab aku pon pelik kenapa setiap kali aku nak buat entri je ayat aku jadi skema… Bajet menggunakan struktur ayat dengan betul…). Ni isi kandungan surat tawaran tu…

Korang percaya x ni surat tawaran tu??? Tolonglah percaya...
Susah aku amik gambar surat ni...
(Bukan main gedik lagi kalau kolej anta macam ni...)

Demikianlah isi kandungan surat tawaran yang fake gila babeng tu… (Harap-harap tak de pihak kolej yang terbaca blog ni… Heheheh…). Aku pon mengambil masa yang agak lama untuk consider sama ada aku nak terima atau tak tawaran ni… (Bapak gedik… Padahal kalau x dapat, pegi merayu…). Dan aku pun membuat keputusan untuk terima. Dan ini yang pihak kolej balas kat aku…

FYI, aku terima tawaran ni sebab saje tak nak kecikkan hati pihak kolej...

Dan demikianlah juga reaksi mereka yang juga fake gila babeng… Okeylah… Tu je nak bagi tau… Bye bye… Jangan lupa doakan aku supaya dapat bilik… (Kantoi x boleh pilih bilik sendiri…).

PS: Bosan... Tu pasal la menggedik dok buat keje tak berfaedah ni... (Yang tak boleh blah, siap ade error kat surat tu... Heheheh...).

Saturday, May 7, 2011

Monday, May 2, 2011

Demam AF9

Heheheh... AF dah lama start baru nak demam kan... Hahahak... Al-maklumlah, den baru dapek nonton af ni... Kat Kuala Pilah xde tv...


Okey, assalamualaikum... Tadi tu baru mukadimah je... Sekarang ni baru aku nak cite pasal AF9 yang korang semua nanti-nantikan dari aku... Actually, aku juga ada audition untuk af ni tapi pihak Astro cakap bakat aku terlalu tinggi sehingga da melepasi standard yang dorang nak... Lagipon dorang cakap kalau dah jadi artis yang popular x boleh masuk... So, aku pon akur dengan peraturan dorang... Yelah, nanti x fair pulak untuk peserta-peserta lain... (Sudah-sudahlah berangan ye... Maksud aku korang... Aku x berangan pon...).

Baiklah... Setelah empat minggu atau lima minggu berlansungnya konsert af9, aku sudah pon jumpa peserta yang aku rasa paling berbakat... (Suka-suka hati aku je...). Bagi aku peserta yang paling best ialah Azri... Dia ade suara dan ade personaliti dan ade rupa jugaklah bagi aku... Persembahannya antara yang konsisten... Ni gambar die...


Ni Azri AF9...(dia pernah masuk MyStarz LG).

Untuk peserta wanita pulak aku suka Nera sebab dia cumil gila-gila... Geram... Rasa macam nak cubit je muka dia... Dah lah cakap Sabah... Sumpah comel gilak... Aku suka dia walaupon nyanyian dia tak berapa bagus macam peserta lain... Ni gambar dia...


Cantik gila kan???

Tapi ade lagi sorang yang aku rase terbagus... Dia baru masuk dalam AF9 ni... Nama dia Fina... Suara mantap... Aku yakin dia akan masuk final... Ni gambar dia...

Muka Fina pon comel jugak... Tapi terlalu kurus...
Macam kakak dia jugak...

Okay, itu sahaje aku nak cerita untuk kali ni... Bye bye... Hahahah... Tiba masanya untuk gambar terakhir... Kihkihkih...


Kalau ade AF10, inilah pemenangnya... (Aku cakap kalau adelah!!!)