Friday, July 22, 2011

Keluar Berkaraoke Dengan Kawan-kawan Aku… Tak Kan Kawan Orang Kot…

Hai… Assalamualaikum, fara feminat semua… Kini kita bersua kembali… Heheheh… kali ini aku akan bercerita tentang aktiviti aku pada dua hari yang lepas… Maknanya hari Rabu bersamaan 20 Julai 2011… Ngerti kamo???

Mesti anda semua tertanya-tanya kenapa baru nak update sedangkan benda ni dah berlaku dua hari yang lepas…(Bajet orang pedulik…). Aku akan tetap bagi tau sebabnya… Sebabnya aku baru dapat gambar dari Syana curi lagi… Heheheh… Kami tak buat apa pon… Just berkaraoke... Then, jalan-jalan je sampai kaki lenguh… Pastu melawat Asrul keje... Dia praktikal kat sana… heheheh… Xde keje kan???

Okay, sekarang tengok gambar pulak…

Makhluk-makhluk yang terlibat kali ini...
Dari kiri: Naim, Fadila 'Apple', Ijam, Syana dan Ami...


Syana mulakan operasi mencuri baju aku...
(Tengok! Aku bukannya menuduh dia mencuri... Aku ada bukti... Hahahah...)


Penyanyi terkenal sedang beraksi... Heheheh...

Okay, ni je lah nak kongsi kali ni… Tata…
 

Wednesday, July 20, 2011

Cuti Dah Start Lama Tapi Aku Masih Tak Boring Duduk Kat Rumah

Assalamualaikum… Cuti memang dah lama start tapi ku masih tak boring duduk kat rumah…(ulang tajuk…Heheeh…). Tapi bukanlah aku nak cerita pasal cuti… X ade yang istimewa pon pasal cuti aku ni… Hahahak… Malah aku nak cerita pasal sebelum cuti…(siap ade flashback lagi…).


Sebenarnya, aku memang nak update blog ni lama dah… Tapi xde masa…(bajet busy…). Peminat-peminat pon ramai tanya bila nak update blog…(heheheh… bajet femes…). So, sekarang aku akan menceritakan kisah hidop aku… Kahakhakhha…

Semester ini memang menguji diriku… Segala pembelajaran yang aku belajar dengan lecturer yang mengajar seakan tidak masuk ke dalam mindaku yang bijak lagi pandai ini… (Geli la pulak… Malaslah nak citer pasal study… Lain kali ek??).

Ok, citer pasal Karnival Usahawan nak??? Nak, bagus… Hari tu kan… Seminggu sebelum cuti, Princeton University UiTM Kuala Pilah ada buat satu Karnival Usahawan Muda ni…(Muda ke???). Padahal ada je orang-orang tua yang beniaga… Heheheh… Jangan mara ye mak cik dan pak cik… Karnival ini diadakan bagi memupuk kemahiran berniaga untuk semua pelajar… Tak kira pelajar bisnes ke, sains ke, ladang ke, engineering ke, law ke, art n design ke… Dorang x kesah… Bak kate Aiman, “Aiman x kesah…” Heheheh…

So, aku dan kawan-kawan seperjuangan tak terkecuali menyertai program tersebut… Heheheh… Nama gerai kami x nak lagi bajet dah… Nama dia ‘Kami Senior’…(bapak bajet…macam kitorang je yang senior…hahahak…) Ini confirm bukan idea aku tapi idea budak-budak pompan… Ni gambar dorang…

Dari kiri:Nia, Shud, Bie, Zana, Qaseh...

Okay… Meh sini aku tunjuk gambar ahli Kami Senior… Dorang siap buat page ‘like’ lagi… Kalau nak like, boleh klik kat perkataan Naim hensem… heheheh… Ni la ahli-ahlinya…

Bob, tukang buat sambal... Dengan resepi turun temurun mak dia...


Nia, segala cekodok, dialah yang handal... Hheheh...


Meor, CEO a.k.a. bos besar... Hahahah...


Zana, Si comel pembuat tag nama... heheheh
(Salah crop... So, gambar die jadi panjang...)


Qaseh, Si Hensem yang bergigi cantik... Huhuhuk...
(Dia dapat hamper time check gigi ari tu sebab orang cakap gigi dia cantik..)


Li, master goreng cekodok versi lelaki...


Syud, mafia yang bajet lembut...
(Tengok tu, sempat lagi dia melantak...Hahahak...)


Bie, nama glamor dia 3b... Dia pakai henpon c3...
(Tiba-tiba je...)


Azam, mamat cool...
(Salah crop lagi... Panjang...)


Dan akhir sekali... Naim...(Bajet hot keluar last2...).
Perasan x aku wat ape??? Tengah goreng pisang... 1st time buat ni...Bapak bangga...
(Itu yang aku sengaje tayang gambar ni...)

Heheheh… Kedai kami memang bising gila sebab kitorang ade Bob yang bisa menggegarkan dunia… Suara dia kecik tapi kuat… Hahahk…

Ni pulok makanan yang kami jual… Kami memang jual makanan je… Heheheh… Nasi lemak sambal Bob, makanan utama kami… Pastu, kitorang jual cekodok pisang dan cekodok jagung… Pastu, pisang goreng pun ade… Lagi, sandwich sardine, telor dan special pon ada…Hihihi…

Zana tengah edit harga...


Pisang goreng dan cekodok...


Nasi lemak...

Pastu, bagi yang takut x sempat merasa nasi lemak kami yang lazat tu, boleh order awal-awal… Nanti kitorang wat macam ni…

Yang ni contoh nasik lemak reserved... badikha punya...


Dan dia makan kat gerai kami... (Kantoi aku tengah online pakai fon...)


Saidina pon lepak juga... Memang gerai ni boleh dijadikan tempat untuk melepak jugek...

Ni pulak belakang tabir dan gambar-gambar extra… Khas untuk tatapan anda semua…

Anak sape la yang tolong Bob mesin cili tu...
Baik budaknya...


Siap tuang sambal lagi... Bapak bagus budak nih...
(Saje nak tunjuk yang aku pon tolong jugak...hahaha...)


Thani (roommate Bob) pon tolong jugak...
Ramai lagi yang tolong tapi sempat amik gambar sebab busy sangat...
(Orang yang dimaksudkan:Arip, Mohsen, Fakri, Badikha dan lain-lain...)


Nak jugak gambar masuk sekali...


Aah... So sweet... Bob dan Zana...


Dorang tengah gila... Zana, Bie dan Qaseh...


Apa yang penting??? Kerjasama...


Apa yang penting??? Kerjasama...


Apa yang penting??? Kerjasama...
(Okay, ni yang last... Xde kerjasama dah... Hehjeh...)

Okey, tu je nak citer… Then, lepas seminggu…(Padahal, hari Khamis sume dah nak balik…). Gerai Kami Senior pon ditutup… Sedih x??? Sedih la… Tapi ia akan menjadi kenangan sampai ke akhir hayat… Heheheh…(Sambil bayangkan Shila Hamzah nyanyi lagu Memori Tercipta…).

Ni banner kami...
(Thanks Nia sebab sudi derma tudung untuk buat banner... Hehehe...)

Okay, bye bye…

Ps: Entri terpanjang yang penah aku post dan paling banyak gambar sebab karnival ni memang seronok… (Sumber gambar: Henpon Zana dan henpon aku… Tu pasal banyak gambar Zana…).

Penat...