Monday, October 31, 2011

Happy Belated Birthday Kamu Semua…

Assalamulaikum… Sorry lupa nak mention… Hari tu birthday Hakim… Jiran aku… Ya, dia memang manja dengan aku… Birthday dia sama dengan kawan aku… Capikah nama dia… Heheheh… Aku suka buli Hakim sebab dia suka kena buli… Gigi dia tajam… Sekarang dia dah sekolah dah… 29 hari bulan hari tu umur dia 5 tahun… Hahahak… Masa birthday dia ari tuh, sebok je dia kecoh-kecoh birthday dia… Bangga la tu… Ketuk kang… Hahahak… Ya, dia lepak dirumah aku masa birthday dia… Mama dia ajak balik, dia tak nak… Kesian mama dia… Then, mama dia bagi duit sebab Hakim lepak-lepak dan makan kat umah aku… Seronoklah aku… Hahahak… Tak pasal-pasal aku dapat 10 hengget… Sebab share dengan adik-adik aku yang tak senonoh… Okay, tu je… Bye bye…
Hakim kena buli…(mampus aku kalau gambar ni tersebar sampai ke mama dia… Actually, ni gambar lama.).

Hakim bajet comel… Hahahak…

Mak aku penah jaga dia dulu… Tu yang over manja tu… heheheh…
PS: Actually, ramai gila kawan aku yang birthday-nya bulan 10 ni… Rizmal, Capikah, cousin aku 4 orang, Ya’yah(ada birthday jugak budak ni???), Hakim, bapak-bapak sedara… Ya, memang ramai… Sampai aku pon tak ingat dah… Heheheh… Sorry ya kawan kalau saya lupa… Saya memang pelupa sikit… Heheheh… Lagi satu, aku still belum decide nak pergi Genting atau tak… Eotokke??
Korang-korang yang birthday bulan 10… Meh sini amik hadiah dari Taeyeon noona…

Sunday, October 30, 2011

Different…

Assalamualaikum… Annyeong haseyo… Bagi aku topik yang aku nak bincangkan sangat menarik… (Bagi aku la… Tak tahu la pulak kalau aku perasan sorang-sorang kat sini… Heheheh…). Firstly, apa maksud ‘different’ bagi korang??? Ha, jawab jawab… Sape betol, dia pandai… Kahkahkah… Lawak basi… Nampak sangat aku ni outdated… Eh, ade jugak sorang dua yang jawab soalan aku tadi… Nak suruh aku cakap dia pandai la tu… Okey, anda memang pandai… Puas hati?? Tapi malang sekali itu bukan jawapan yang saya mahu… (Ecece… Macam tau je apa yang orang jawab…). Ada ke patut dia jawab different tu berbeza… Heheheh… Memang la betol tapi aku nak definisi dia… Bukan maksud semata-mata… (Tiba-tiba rasa cam nak lempang diri-sendiri sebab terlalu annoying…).

Okay, intro je dah panjang berjela kan… Tu pasal la blog aku ni bosan… So, kita teruskan dengan topik kita ek… Actually, setiap orang ada pendapat masing-masing… Aku pun ada pendapat aku sendiri… So, kalau tak setuju dengan apa yang aku cakap ni, tak pe… Tak kesah pun… Kalau setuju pon tak pe jugak… Tak kisah jugak… Bagi aku different ni maksudnya berbeza… (Eh, eh… Budak ni… Confirm ada yang kena lempang nanti…). Heheheh, jangan marah… Actually, pada pendapat aku yang serba kekurangan ni, different terbahagi kepada dua… Bagi aku la… Kalau nak lebih faham, lihat rajah dibawah…
Klik untuk pembesaran...
Terlalu banyak masa terluang, jadi aku gunakan masa ini untuk melukis… Cantik tak lukisan aku??? Baik ko angguk sebelum aku terajang kepala ko…
Faham dah??? Sorry kalau hasil paint aku buruk… Aku just nak jelaskan maksud aku… Maknanya, bila sesuatu tu berbeza, ia terpulang kepada orang untuk menilai sama ada perbezaan kita tu elok dipandang atau tidak… Sebab itulah dia terbahagi kepada perbezaan yang positif dan perbezaan yang negatif… Kalau positif, perbezaan itu dipanggil unik atau dalam Bahasa Inggerisnya, unique… Heheheh… Kalau negatif pulak, perbezaan itu akan jadi pelik atau weird… Ngerti kamo???
Actually, most people don’t really mind they’re different in positive way because they’re unique… But their feeling will be hurt if they’re categorized as weird… This is what we call sensitivity… It can be changed with the word used… Cammon la, kawan-kawan, buddies semua... Please use the word ‘unique’ instead of ‘weird’ if your friend is different from others… Some might be okay with it and some might be not… Me??? Of course I’m okay if somebody calls me weird… Aku peduli apa aku pelik kan??? Yang penting hidop aku tak susahkan orang… Tapi we still have to think about the others’ feeling… People are not same… This is because I have a weird friend too… Eh, unique… Yes, she is unique and I like being friend with her… She’s very different from the other girl… She’s special and unique for me… But some of my friends think she is weird… Heheheh… May be it’s true but I hope she will not get hurt by that…

Weirdo...

Hey, weird people out there… Yes, you… Don’t be sad if somebody calls you weird because you’re actually unique… Okay, itu aje mau cakap… Bye bye…
PS: Kartun yang aku lukis dalam diagram tu nama dia Super Bagito… Aku reka kartun ni tapi lama-lama aku tengok macam Jiglipuff dalam citer Pokemon la pulak… Orang lain pun cakap macam tu… Tapi betul aku tak tiru… Tiba-tiba je terfikir nak lukis benda ni… Heheheh... Nanti aku citer pasal kartun tu ek??? Heheheh…
Sometimes, it's okay to be different as long as we're happy...
(Terima kasih bebanyak Pak Cik Google sebab bagi saya curik gambar selama ni...).


Saturday, October 29, 2011

I’m Obsessing with Plush Stuffed Animals…

Assalamulaikum… Terkejut beruk membaca tajuk di atas??? Tak perlu terkejut sangatlah… Heheheh… Kerana ia sangat benar… Asal??? Lelaki tak leh obsess ngan plush stuffed animals ke??? Gedik kan… Aku tau… Bajet cute kan… Aku tau jugak tu… Heheheh… Jangan salahkan aku tapi salahkan Korea… (Suka hati nak salahkan orang lain…). Aku rasa sebab Korea-lah aku jadi bajet cute macam ni… Orang Korea kan suka wat benda-benda bajet sweet, bajet cute macam yang aku buat skang ni… Heheheh… (Yes, I’m Koreaholic…).
Gee... Japanese version... (Tiba-tiba je...).

Sekarang ni aku dah ada beberapa plush stuffed animals… Semuanya bajet cute belaka muka mereka…
My first stuffed animal is a caterpillar… Yeah, yeah…(Actually, it’s not the very first la… Sebab time kecik pon aku ade jugak tapi may be dorang dah jadi bantal kot…). Her name is Marsha…(Nama nak bajet cantik je…). Ya, Marsha memang bajet cantik… Aku bubuh nama tu pon sebab dia suka bajet cantik… Padahal tak cantik pon… Nanti aku tunjuk muka dia…(sumpah nama yang aku bagi ni tak de kena-mengena dengan Marsha Milan Londoh…).
Ini dia Marsha... Gedik kan dia???


Sangat ulat kan muka dia??? Heheheh...
Marsha ulat, Marsha ulat... (Aku ejek dia...).


Marsha dari view atas...
Topi dia ada reben... Kaki dia ada 20... Badan dia ada corak... Hahaha...

Lepas tu, I got Ackley… Aaa… He’s so cute…(Sumpah gedik…). Tapi Ackley memang cute pon bagi aku… Ackley ni penguin…(Aku suka penguin sebenarnya… Sebab tu adik aku yang gedik bagi bende ni kat aku…). Aku suka nama Ackley… Rasa macam sesuai tahap cipan dengan dia… Lagipun, nama ni ingatkan aku kat citer yang sangat suka dulu iaitu Supernatural… Kan pelakon dia tu namanya Jensen Ackles… Huhu…
Ceh, berlagak pulak Ackley ni...


Comel kan mulut muncung dia tu... Rambut dia ciput je... Pampers dia bunga-bunga...
Dia ada bunga kat leher... Kasut dia polka dot... Heheheh... He's perfect...
Thanks, Cikin gedik...

Then, I realized that Ackley needs friend… Heheheh… Bajet pulak aku ni… Then, aku pon beli stuffed koala untuk jadi Ackley… He’s cute too but not as cute as Ackley… Heheheh… I named him as Cody…
Cody the koala...


And he became Ackley's friend... They were so close...

Lepas tu, I got stuffed tortoise… Adik laki aku pulak yang bagi… Bagus betol budak ni… Thanks, brok… Eh, bro… Silap eja pulak… Heheheh… Okey, kura-kura ni dinamakan… Jap-jap… Peringatan kepada anda supaya bersedia dengan nama yang annoying ni… Heheh… Nama dia Stanislav… Dia kura-kura dari Russia… Aduh, menipu pulak aku ni… kalau nak ringkas, panggil dia Stan pon okey… Dia tak penah kesah pon… Huhu…
Ini dia Stanislav si kura... Abah aku paling suka dia sebab senyuman dia manis...
Hmm... pelik-pelik je abah aku ni... Heheheh...


Stanislav dari view tepi... I like his bandana...
And his tail... So cute... Hahahah... Thanks, Nabihan tembam...

Actually, aku ni tak berapa suka teddy bear… Sebab tu la stuffed animals aku semuanya bukan patung beruang… Bagi aku, patung beruang nampak gedik dan bajet comel…(Bajet patung-patung lain ni tak gedik… Heheheh…). So, aku tak nak ada patung beruang…
Okey, next… My newest stuffed animal ialah patung beruang… Ya, ia memang teddy bear…(Heh ehheh… Jangan terajang aku…). Sebenarnya, aku pon pelik jugak apa pasal aku beli dia ni… Comel tu memang la comel tapi tak ada la comel gila… Nampak sangat yang aku ni suka membazir kan??? Heheheh… Mula-mula, aku punyalah susah nak cari nama untuk beruang yang sekor ni… Nak nama yang sesuai la… Aku ni bukannya jenis yang tangkap muat je bila bagi nama… Aku bagi nama plush animals ni macam bagi nama anak… Siap cari kat internet… kalau ikut muka bear ni, nama dia memang sesuai dengan nama Teddy… Tapi nama tu common sangat… I want it to be different from others… The bear is a guy… Then, I decided to name it Frank… Because something reminds me of Frank Lampard… Tiba-tiba je kan… Lagipun, nama tu macam sesuai je… Hahahah… So, I can call him as Frankie…
Inilah Frankie... Seriously, dia ni gebu gila...


Marsha kena buli... Heheheh...

PS: Tadi ada pelangi kat umah aku… Cantik gilak… Okay, tu je… Bye bye…
Pelangi yang indah... Tiada siapa dapat menandingi ciptaan-Nya...
Credit kepada photographer... (aku la tu... Heheheh).

Wednesday, October 26, 2011

My Birthday Colour and My Personality…

Assalamualaikum… Annyeong haseyo…(Haisy, dah pandai nak speaking Korea dah sekarang… Lepok kang…). So, below are my birthday colour and my personality based on the colour given.


September 3rd ~ September 12th = Aqua
---------------------*AQUA*-----------
Your feelings change suddenly and easily. You are always lonely, and like travelling. You are truthful, but listen and believe other people too easily. It’s hard to find love for you, and get lost in love easily. Sometimes you also get hurt by love.

Actually, one of my friends posted this on Facebook… And I was very shocked with my birthday colour... I never like aqua… (But that’s not the real matter…). I’m more surprised when I see my colour’s description… Believe me… It’s was so true… I’m not the kind who believes this kind of thing… For me, this is just for fun… Yes, I do still not believe it even though it was right… It was just coincident… But I still have to admit that it was true… I won’t lie…
Some of my friends might see me as a very cheerful person…(for those who really know me closer…). But some others might see me as a boring person…(also who are really know me and not really close friends…). Actually, I am very cheerful… I just need more time to get along with new people… I’ve a friend who had said to me that he can’t see me upset because he’ll be more upset than me since I always happy… I’ll always remember his words… It’s very touched… (I don’t have to mention his name here because he’ll know it’s him unless he had forgotten about that… Heheheh…).
But I’ve stated that the colour descriptions were correct about me. Yes, those descriptions are the other sides of me… I still can’t believe it… I’ve keep this secret for a long time… (Sudah-sudahlah tu… Percaya je la kan…).
Firstly, your feelings change suddenly and easily… This is totally correct… My emotions not always in good condition… Sometimes, I’ll be happy and I’ll be upset in a moment… Mostly when I’m thinking about my family especially my parents… Sometimes, I also feel like I wanna go out like hang out with my friends but then I feel like just wanna sitting at home and surfing internet and layan Korea, Running Man ke… Heheheh…
Second, you’re always lonely and like travelling… Yes, it’s also true… I’m a loner…(except when I’m with my family because they’re always with me…). I’m lonely when I’m with my friends… I don’t think they notice it because I’m a good actor… I know how to act like I’m having fun… (No wonder la I always won Anugerah Pelakon Terbaik setiap tahun… Perasan la ko sorang-sorang…). But sometimes I’ll walk alone behind them and nobody will call me… I’m easily forgettable and memorable… Pathetic kan jadi aku??? But I don’t really mind it… It was their right… And I’m used to it… So, it’s not a big matter anymore… (Dulu ada la touching-touching jugak… Sekarang aku dah besar dan matang… Hahahah). Then, I also like travelling… I not often go travelling but I love to… I really wanna go to other places outside Malaysia like France, USA and err… malula nak cakap… Heheheh… And Korea…(Tak habis-habis dengan Korea ko… Lempang jap lagi baru tau…).
Next, you are truthful, but listen and believe other people easily… I’m truthful… Heheheh…(sengih jahat…). I only lie if I really need to do so… Okay, sometimes I lie for fun… But if I do, I’ll make sure that person knows that I’m lying… And sometimes I’ll never let the person know when it is too fun to see their innocent faces… Hahahah…(I’m evil…Kahkahakah…). Tapi aku dok cakap orang… Padahal aku pun senang percaya cakap orang jugak… May be it’s because I’m naive…(perasan naif la pulak…). Imma noob and blur… Sometimes, I couldn’t understand and realize what people are saying and their real intention is… Whether they lie, whether they trick me, whether they’re showing off… But it’s not for a long time… I’ll notice it in a while… So, I might be mad, I might be sad and might be happy and may be I’m gonna hate that person… But I’ll never do something worse than mengamok satu kampung…(Heheheh… Just kidding…).
Next, it’s hard to find love for you, and get lost in love easily… I’ve been dated with some girls for a several times but it never ends with happiness… Tak ada jodoh la tu… Heheheh… My longest date period is about three months… I don’t think it was a long period… I’m also not a sweet talker and romantic person… So, it makes me harder to find my love and get lost it easily… So, I prefer being single…(tapi kadang-kadang jealous la jugak tengok orang lain ada awek... Heheheh…).
Lastly, sometimes you also get hurt by love… Aduh, hatiku sakit bagai ditikam pedang berbisa… (Hahahah… Tiba-tiba bajet…). This was right too... I have a story… I like this one girl and I think she likes me too…(mase tu la…). But now she’s taken… May be because I’m to slow in this kind of thing… I just don’t know how to start… And she belongs to someone else now… I just hope that she’ll be happy with the lucky man… But I never regret it… I accept that I have no faith with her… I need someone who will understand me and accept me as I am… (I’m not a good boyfriend but I’m always trying to be the best… Bajet tak???).
Okay, these are my confessions about the statements… I’m sorry if this entry might hurt some feeling but this is really what I feel... Don’t take it seriously and please don’t get hurt… I have no diary… So, this is the place where I express my feeling… And don’t really think about it… I’m okay..:). See??? I’m smiling… Heheheh…
I'm not a baby... I'm a panda... Heheheh...

PS: Perasan tak 80% entri aku kali ni dalam bahasa orang puteh??? Heheheh… Saje nak tukar mood… Bosan menaip dalam Bahasa Melayu… But aku always cintakan Malay Language… Bahasa jiwa bangsa… Heheheh…(Mana ada buat rojak kat sini…). Bye bye…

Monday, October 24, 2011

SuJu, Super Junior…

Assalamualaikum… Hai… Selalunya, aku citer pasal SNSD kan??? Kali ni aku nak citer pasal kumpulan SuJu plak… Heheheh… Masing-masing bengang… Asal update je, citert pasal Korea… Hahahah… Jom ramai-ramai terajang budak yang tiba-tiba obsess dengan Korea ni… Heheheh… Adeh, sakit… Dah terajang, meh aku start citer…
SuJu ni atau nama panjangnya Super Junior ialah kumpulan Korea yang paling aku minat sekali… Heheheh… Aku suka lagu-lagu dorang… Semuanya canggih-canggih belaka… Yang penting, menari hebat tahap cipan… Hahahah… Super Junior ni pon lebih kurang macam SNSD jugak… Dorang artis bawah SM Entertainment… Yang aku lagi suka pasal SuJu ni sebab dorang punya lifestyle… Dorang ni dah macam adik-beradik… Sangat brotherly… Best tengok dorang cam tu… Main-main, otak gila, gadoh-gadoh… Sumpah best… Aku harap ada kawan yang macam tu tapi aku sendiri tak sure ada ke tidak… Kalau ada pun, tak serapat dorang… Heheheh…
Sesi meng-upload gambar dimulakan...
Time ni dorang nyanyi lagu It's You...

Okey, mari aku perkenalkan ahli-ahli SuJu sorang-sorang pulak…
Mula-mula leader dia iaitu Leeteuk (pronounced as Eeteuk…). Leeteuk is a very good leader… Dia gedik tapi aku suka dia sebab dia lawak… Heheheh…
Leeteuk... Muka nak hensem je...
Padahal otak gila... Heheheh...

Lepas tu, aku nak citer pasal Heechul… Kalau korang tengok gambar dia, mungkin korang akan ingat dia perempuan… Tapi sila take note bahawa ahli-ahli SuJu semuanya lelaki… Heheheh… Dia ni otak gila…(orang cakap la..). Dan mulut dia agak longkang… Heheheh… (Heechul dah keluar dari SuJu sebab masuk tentera…)
Si cantik manis, Heechul...
(Bapak geli ayat aku...).

Lepas tu, Hankyung… Hankyung ni kalau dalam Bahasa Cina dieja sebagai Han Geng… Hankyung merupakan ahli SuJu yang datang dari China… Dan dia ada sikit masalah bahasa… Sikit je, tak banyak… He’s my favourite sebab dia menari semmat… (Bagi aku la…). Dia juga digelar sebagai King of Dancing… Hahahah… Dia dah keluar dari SuJu atas beberapa sebab tapi ahli-ahli lain still berhubungan baik dengan dia… Ecece… Brotherly kan??? Sekarang ni Han Geng dah balik China dan menjalani karier solonya… (Aish… Banyak pulak pasal dia…). So, jangan lupa saksikan filem terbaru lakonannya iaitu The Kingdom… Heheheh…
The China Man...

Next ialah Yesung… Bagi aku suara Yesung ialah yang terbaek dari ladang… Suara dia paling sedap… May be sebab kepala dia besar kot…(Takde kena mengena…).
Yesung... Si kepala besar... Hahaha... Kejam tak???

Lepas tu, Kangin… Kangin pon dah keluar dari Super Junior gak sebab dia nak join tentera... Aku suka suara dia jugak sebab suara dia serak-serak berak sikit… Heheheh…
Kangin... Dalam gambar ni nampak sweet...
Tapi sebenarnya ganaz gila dan banyak cakap... Heheheh...

Lepas tu Shindong pulak… Shindong ni badan dia agak besar tapi dia menari hebat… So, jangan nak pandang rendah kat dia… Heheheh…
Shindong comel... Heheheh...

Lepas tu ialah Sungmin… Dia ni dikenali sebagai aegyo king… Macam Sunny jugaklah kan… Sebabnya dia pon suka buat gaya-gaya comel macam Sunny jugak… Muka dia macam hamster sikit… Heheheh…
Sungmin... Aegyo King...

Lepas tu ialah Eunhyuk… Lepas Hankyung keluar aku paling suka Eunhyuk… Actually, aku memang suka Eunhyuk dengan Hankyung pon… Heheheh… Eunhyuk ni pon menari hebat gila… May be lagi hebat daripada Hankyung pon sebab gerakan dia sharp… Memang terbaek… Lagi satu, personaliti dia best… Dia lawak gila…
Eunhyuk... Dia sangat childish...

Pastu, Donghae pulak… Donghae aku tak tahu nak citer apa sangat tapi aku touching sikit kalau dia cerita pasal ayah dia… Ayah dia dah meninggal dah…
Donghae... Hensem budaknya...

Next ialah Siwon… Siwon ni dikatakan sebagai ahli yang paling kacak… Memang kacak pon… Dia banyak berlakon… Salah satunya ‘Oh My Lady’… Mentang-mentanglah aku tengok cerita tu… Soundtrack citer Oh My Lady ialah Your Doll… Penyanyi dia Sunny SNSD… (Nak jugak bagi tahu pasal budak comel tu… Heheheh…). Dia tak join SuJu sangat sekarang sebab terlalu busy dengan karier solo…
Siwon yang hensem... Malu pulak ko... Tiba-tiba je...

Sselanjutnya ialah Ryeowook… Ryeowook ni budak baik… Ahli-ahli SuJu cakap dia ni macam mak dorang sebab dia selalu masakkan untuk ahli-ahli yang lain… Heheheh… Suara dia pon antara yang paling best… Sengau-sengau sikit bunyi dia… Heheh…
Ryeowook... Muka dia macam patung kan???

Pastu, Kibum pulak… Kibum pon dah keluar sebab dia nak berlakon… Orang cakap dia ni ahli SuJu yang paling cute… Orang cakap la…
Kibum... Cute kan...

Last sekali ialah Kyuhyun… Kyuhyun ni yang paling muda… So, dia ialah the maknae… Suara dia pon antara yang paling best… Lidah dia macam tergulung-gulung sikit… Macam gulung karpet…
Kyuhyun... The maknae...
(Tak abis-abis maknae kao... Terajang sat agi baru taw...).

Itulah ahli-ahli SuJu… Tapi walaupon ada yang berpecah, dorang still rapat… Agak touching la kalau tengok dorang secara realiti… So, tak hairan la dorang ni jadi idola… Sampai ada peminat yang sanggup jerit-jerit, nangis-nangis demi dorang…
Dorang tengah main lompat tinggi...

Then, dorang ada sub-group lagi… Maknanya dorang ada group yang dipecah-pecahkan lagi mengikut genre lagu… Sub-group yang ada ialah Super Junior H, Super Junior M, Super Junior K.R.Y.(pronounce as ‘cry’…), dan Super Junior T…
Super Junior H maksudnya Super Juior Happy ada enam orang ahli iaitu Leeteuk(leader), Yesung, Kangin, Shindong, Sungmin dan Eunhyuk… lagu-lagu dorang semuanya lagu-lagu happy belaka… Heheheh… Salah satunya ialag lagu Cooking! Cooking! yang menampilkan Sunny SNSD sebagai model video klip tu… Sunny lagi… Heheheh… (Padahal Yoona pon ada dalam lagu U dan Marry Me…).
Super Junior Happy...
Happy kan??? Heheheh...

Next, Super Junior M maksudnya Super Junior Mandarin… Sebabnya lagu-lagu mereka ialah dalam Bahasa Mandarin… Tapi ada jugak yang di-Korea-kan… Ahli-ahlinya ialah Hankyung(leader), Donghae, Siwon, Ryeowook dan Kyuhyun… Pastu, dorang tambah lagi lagi dua orang dari China iaitu Zhou Mi dan Henry lau… Then, since Hankyung dah keluar, aku pon tak tau sape jadi leader Super Junior M… Tapi untuk replace tempat Hankyung, Sungmin dan Eunhyuk dimasukkan dalam SuJu M… Salah satu lagu dia ialah Super Girl… Jessica SNSD ada dalam video klip dia… (Saja mention… Kang marah pulak aku mention nama Sunny sorang… Heheheh…).
Super Junior M...
Dari kiri: Zhou Mi, Henry Lau, Donghae, Hankyung, Siwon, Kyuhyun dan Ryeowook...


Zhou Mi...


Henry Lau... The maknae...
Dia pulak jadi maknae... Heheheh...


Super Junior M after Hankyung left Super Junior...
And got replaced by Sungmin and Eunhyuk...

Lepas tu, Super Junior K.R.Y. ialah akronim daripada nama Kyuhyun, Ryeowook dan Yesung(leader)-Semua suara power-power belaka... Lagu dorang lagu-lagu sedih… Tak silap aku la… Tak penah dengar pulak lagu dari SuJu K.R.Y. ni… Model dia Seohyun… (Memang aku suka hati nak bagi ajaran sesat kat sini… Heheheh…).
Gambar ni tak kelakar la... Heheheh...

Last sekali, SuJu T yang bermaksud Super Junior Trot(traditional Korean music) kalau tak silap aku… Ahli-ahli dia ialah Leeteuk(leader), Heechul, Kangin, Shindong, Sungmin dan Eunhyuk… (Adeh, penat pulek tangan menaip… Sape suruh gatal nak wat entri ni… Ahli dia pulak tak penah nak ramai…). Lagu-lagu tradisional yang dimaksudkan ialah ala-ala lagu Cindai, Dikir Puteri, macam tu la… Heheheh… (Suka hati aku je…). Model dia kali ni ialah Hyoyeon… (Bapak kejam tipu helah aku… Hahahah…).
Super Junior T...

Okeylah, tu je la nak share… Tiba-tiba jari kebas dok menaip… Dah tak ada idea pon sama… Biar aku upload gambar je ek… Heheheh…:p… Okay, bye bye…
Dorang ni asik menari je kan...
So, kali ni kita bagi chance dorang berdiri tegak sambil nyanyi lagu Negaraku...


Gambar zaman muda remaja...


Ceh, masing-masing bajet garang... Heheheh...

Ceria pulak...

PS: Seikhlas hati aku, aku sangat admire Super Junior punya friendship…
PS lagi satu: Masih terkejut dengan berita kematian Muammar Gaddafi yang disahkan dibunuh dan juga kematian Marco Simoncelli di atas litar…

Sunday, October 23, 2011

SNSD, Girl Generation…

Assalamualaikum… Heheheh… Asal update, citer pasal SNSD… Asal update, citer pasal SNSD… Asal citer pasal SNSD je, aku update blog… Nak buat cam mana kan??? SNSD ni dengan blog ni dah mula sebati… Dah tak jadi macam blog aku dah… Macam blog SNSD pulak jadinya… Heheheh… Sebenarnya aku pon dah bosan dan menyampah nak update pasal SNSD lagi… So, aku tak nak update dan citer pasal SNSD lagi… YEAH!!! (Semangat waja…).
Baiklah, hari ni aku akan citer pasal SNSD… Alamak!!! Tolong jangan terajang kepala aku… Heheheh… Please bagi aku citer pasal SNSD buat kali terakhir??? (Boleh caye ke???heheh) Please… (Gedik…).

Okay, hari ni aku nak perkenalkan semua ahli-ahli SNSD dengan lebih detail kat korang… Yeah… Kalau tak, apa motifnya aku buat kajian pasal dorang selama ni… Jadi, aku decide nak share dengan korang walopon sesetengah info dari aku ni mungkin akan menjadi ajaran sesat kepada seluruh pembaca blog aku ini… Hahahah… Dalam Bahasa Inggerisnya Girl Generation… SNSD ni akronim untuk Shi Nyuh Shi Dae… SNSD merupakan group di bawah syarikat rakaman SM Entertainment… Heheheh… (Kredit kepada sumber yang mana-mana aku dapat…).
Cun kan mereka??? Heheheh...

Okay… Kita start dengan Taeyeon… Taeyeon ni leader SNSD. Suara dia paling canggih dan sedap… Vokal dia mantap… Dia comel… Tu je pasal dia… Heheheh…
Taeyeon...

Seterusnya, Jessica… Jessica is also known as ice princess… Sebab apa??? Sebab orang kata hati dia keras macam ais… Cam tu pulak kan… Padahal ais boleh je cair… Kan lagi sesuai jadi rock princess… Hati batu teros… Tapi mungkin jugak Jessica ni senang cair dengan orang kot… Eh, banyak pulak aku punya komplen kat sini…
Jessica...

Next is Sunny… Huhu… Sunny the bunny… She’s my favourite… Because she is the cutest among all members… She’s also known as aegyo queen… Ko tahu tak aegyo tu hape bende??? Berdasarkan kajian aku, aegyo means cuteness or acting cute… Kalau tak silap aku la… Heheheh… Sebabnya ialah Sunny sangat suka buat gaya-gaya comel ni…
Sunny... Aduhai... Cute gilak...

Selanjutnya ialah Tiffany… Tiffany ialah Tiffany… Tu je… Malas nak study pasal dia… Rasanya tak masuk dalam exam kot pasal dia… Sebab dalam past years jarang keluar pasal dia… Aduh!! Tiba-tiba demam exam sudah… Mana ada aku merepek…
Tiffany...

Lepas tu Hyoyeon… Dulu aku ingat nama Hyoyeon ialah YonYon… (Sedap tak nama dia aku bagi…). Time tu aku tak kenal dorang lagi… Just tahu nama… Tak tau lak nama dia eja macam tu… Heheheh… Dia hebat menari…
Hyoyeon...

Other than that, Yuri… Yuri is the sexiest member… (Bagi aku la…). Gaya dia, cara dia jalan… Macam model… Tambahan pula, dia tinggi… Heheheh…
The sexy Yuri... Heheheh...

Then, Sooyoung… Sooyoung is the tallest member of SNSD… Tu je yang aku nak citer sebab yang ni pon jarang masuk exam gak…
Oleh kerana dia tinggi, gambar sampai kaki jugak aku bagi... Hehhehe...

Sementelahan pula(Adeh… Terajang diri sendiri kang baru tahu…), Yoona… Yoona paling banyak berlakon… Bagi aku she is the prettiest member… Tapi aku lagi suka Sunny… Heheheh…
Yoona...

Last but not least is Seohyun… Seohyun is a shy girl but I like her… Okay, tu je pasal Seohyun…
Seohyun... The maknae...
Ko tahu tak maknae tu ape??? Maknae tu the youngest... Heheheh...
(Bangga sebab tau bahasa Korea sikit-sikit...).

Okay, itu sahaja info pasal diri dorang yang tak seberapa sebab malas nak menaip punya pasal… Kalau ada apa-apa soalan tanya je aku, kalau nak soalan spot pasal SNSD pon, tanya je aku… Nanti aku tanya kawan aku kat Korea...(Bajet ade…). Okay, bye bye… Enjoy their photos…
They look hot in those dresses...


Lagu Genie tak silap aku...

SNSD pakai hanbok(Korean traditional dress...).
Kiranya macam baju kurung dorang la kot... Heheheh...

SNSD back to school... Huhu...

Dorang nak gi bersukan pulak...

Lagu Gee...
Gee Gee Gee Baby Baby Baby...
(Mana ada aku gedik kat sini...).


SNSD first Japanese album... Sumpah cun...
Masing-masing macam puteri kayangan... (Over lak kau...).

Mana ada aku nak upload gambar dorang sampai sejuta... Heheheh...

PS: Penat aku cari gambar-gambar dorang yang berkualiti demi peminat... Heheheh...