Monday, November 28, 2011

Ruang Tamu…

Assalamualaikum… Hai, saya dah nak balik Pilah ni setelah enam hari berada di rumah… Heheheh… Semester baru bermula… So, lecturer pon macam students jugak… Masih malas nak mengajar…(Suka hati aku je…).
Okey, aku nak citer pasal pengalaman duduk di ruang tamu… Sebelum ni aku penah duduk di ruang tamu sekejap je… Tapi kali ni aku betul-betul duduk di ruang tamu… Actually, banyak kelebihan duduk di ruang tamu ni… Aku setuju dengan kawan-kawan seperjuangan yang juga duduk di ruang tamu… Mereka kata internet laju dan sejuk… Memang betul… Kini saya suka ruang tamu… Kecuali privacy yang semakin berkurangan… Heheheh…
Inilah ruang tamu di UiTM Kuala Pilah...
Mewah macam dalam citer Astana...
(Okey, aku tipu... Puas??).

Aku merupakan yang paling senior dalam rumah aku… Huhu… Bangga tak??? Of course bangga… Haha… Setakat ni budak-budak hingusan tu okey lagi… Boleh ngam dengan aku tapi belum nak rapat mesra lagi la… Setakat borak-borak biasa je… Lama-lama okeylah tu kan… Heheheh… Tapi aku still tak berapa nak hafal nama dorang… Muka pun ade yang aku tak cam lagi… Tapi aku rasa mesti ade pendatang tanpa izin yang bermalam di rumah aku sebab dalam rumah aku lebih lapan orang…(Berdasarkan kajian aku la…). Sepatutnya dalam satu rumah maksimum lapan orang je… Aku akan siasat siapa pendatang tanpa izin tu… Heheheh…
Dah bangga pasal jadi super senior, sekarang aku nak bangga pasal Jessica SNSD balas wall post aku kat Facebook… Haa… Bangga gila kan??? Huhu… Kalau Sunny yang balas lagi aku bangga… Tapi Sunny orang first yang accept friend request aku… Huhu… Aku dah gila… Aku nak study leklok semester ni…(Tiba-tiba je…).
Ini bukti dia... Heheheh...
(Abaikan DP limau separuh aku tuh...).

Okey, ni je kebanggaan dan kesusilaan aku… Babai…
PS: Pasukan bola sepak Malaysia kalah lagi melawan Bahrain… They did their best but there’s no luck… Congrats, Bahrain… Bluek… But Malaysia, nice effort… Good luck for the next matches…

Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah 1433…

Assalamulaikum… Di sini saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat menyambut Awal Muharam dan Salam Maal Hijrah 1433 kepada semua… Marilah kita bersama-sama cuba untuk menjadi insan yang lebih baik dan berguna di masa yang akan datang...

Sunday, November 20, 2011

Exam MUET…

Assalamulaikum… Heheheh… Nak citer ni… Semalam aku amik exam MUET... Semalam(19 November) aku amik exam reading, writing and listening je… Sebab exam speaking dah amik masa 19 October hari tu… Senang ke susah??? Bila masa aku penah cakap susah??? Heheheh… Tau-tau keluar result je… Huhu… Bagi aku okey je soalan dia… Yang menjadi masalah utama untuk menjawab soalan ialah perasaan mengantuk… Ya, mengantuk sangat-sangat… (Saje cakap mengantuk, kononnya study samalaman…).
Gambar tak de motif...

Aku amik exam kat SMK Taman Tasik… Then, aku jumpa kawan-kawan aku… Aku jumpa Farrazurin, Diyana, Shaza dan Naqiudin… Tak sangka… Memang tak sangka… Buat muka tekejut sikit…
comel betul terkejutnya... heheheh...

Pastu, aku ada konflik sikit masa exam tu sebab aku tak tau yang aku ni calon tumpangan ke tidak… Jadi, dengan penuh confident-nya aku duduk kat kerusi calon tumpangan… Then, kena tukar tempat… Tapi aku tak segan pon… Aku buat muka seposen je… Heheheh… Pastu, barulah aku tau yang aku bukannya calon tumpangan… Nama aku siap ada atas meja dia… Hahahah… Lawak kan??? Okey, tak lawak… Bangang gila cerita aku yang ni…
Okey, tu je nak citer… Babai… Nanti update lagi ek… Sekarang masa nak kemas barang untuk dibawa ke Kuala Pilah… HUHU…
PS: Tahniah kepada pasukan Malaysia kerana berjaya mengalahkan dua pasukan bola sepak terajang yang kuat iaitu Indonesia dan Myanmar… Syabas…

Saturday, November 19, 2011

Takhta Dikekalkan… Dapat Kolej Lagi Setelah Rayuan…

Assalamulaikum… Hai, semua… I’m coming back to annoy all of you… Hahahah… Aku ada berita baik untuk aku dan rakan-rakan seperjuangan… Huhu… Aku dapat kolej… Itupun setelah membuat rayuan… Dah la aku ni tak suka nak merayu-rayu ni… Bajet kan… Heheheh… Nombor rumah aku kali ni ialah… SP1 4142… Maknanya aku akan jadi ahli Sri Pilah 1, tingkat 4, rumah nombor 1, bilik di ruang tamu dan orang kedua… Hahahah… Duduk la aku kat ruang tamu… Heheheh… (Tak reti bersyukur…). Tapi nak sedapkan hati, bolehlah cakap internet laju ke, sejuk ke… Merepek pulak aku…
Sumpah kucing ni xde kena-mengena...

Mesti dorang seronok nak dengar aku memekak tiap-tiap malam kat kolej tu nanti… Hahahah… Kali ni aku akan nyanyikan lagu Korea pulak… Sebab aku dah fanatic Korea… Huhu… Ya, kalau nak, aku akan persembahkan dengan tarian sekali… (Bajet orang nak…).
Nak aku nyanyi dan menari lagu Mr Simple???
Aku okey je... Dah hafal dah tarian dia... Hehheh...

Hahahah… Aku tak sangka aku berjaya kekalkan takhta menempat di kolej selama 6 semester… Bangga tak bangga??? Memang aku bangga… Tu yang kecoh satu dunia ni… Eh, lain pulak masa kat Facebook tadi… heheheh…
Actually, aku malas nak duduk menyewa kat luar sebab leceh… Masalah transport, duit, makan… Semua bajet lari nanti… Susah nak kejar… Kalau kolej, senang… Tak payah pikir pape pon… Huhu… Okey, tu je nak citer… Babai… Annyeong…
PS: Terima kasih bebanyak sebab sudi terima saya sebagai ahli kolej lagi… heheheh… (Bapak hipokrit aku…). Lagi satu, gud luck kepada diri-sendiri dan semua yang bakal menduduki exam MUET esok… Hopefully soalan senang…

Thursday, November 17, 2011

Pergi Mid Valley Sorang-sorang…

Assalamulaikum… Apakah??? Nampak kekeringan idea di situ sampai benda ni pon nak ceritakan dan dibanggakan satu dunia… Hahahah… Itu yang korang pikir… Bagi aku pulak memang satu kebanggaan dan kesusilaan lah sebab aku berjaya sampai ke Mid Valley seorang diri… Hahahah… (Ya, memang selama ni aku tak penah pegi Mid sorang-sorang…).
Senang je nak pegi… (Ceh, belagak pulak aku…). Huhu… Thanks kepada semua orang yang tak dikenali sebab tolong bagi guide… Jasa anda amatlah dikenang… Orang kata ‘malu bertanya, sesat jalan’… (Orang yang kata... Bukan kau yang kata…). Dan kata-kata orang tu betul… Haha… Saya tak malu bertanya… Jadi saya tak sesat jalan… Huhu… Bagus kan saya?? Okey, tu je nak citer… Babai… (Bapak pathetic entry ni…).
Juga disertakan lukisan yang tak kurang pathetic-nya...

PS: Aku pegi Mid sebab nak jumpa Arip… Ape ko ingat aku xde keje pegi Mid sorang-sorang???!!! (Tibe-tibe naik angin…).

Friday, November 11, 2011

Genting Highlands…

Assalamualikum… Haa… Bersedialah untuk entry yang panjang… (Balas dendam sebab dalam tiga hari tak update…). Okey, pernahkah kau merasa saat-saat genting??? Kalau penah, ko cuba pegi Genting Highlands dulu… Kita tengok mana lagi genting saatnya… (Awal-awal lagi da merepek…).
Muka sebelum pegi Genting Highlands...
Mata bengkak sebab bangun pukul awal...

Okey, actually, hari tu aku pegi Genting Highlands dengan kengkawan  aku… Heheheh… Meh aku citer program pada 9 November 2011 itu dijalankan… Mula-mula kedatangan aku sebenarnya dirahsiakan… Tak rancang pon… Tiba-tiba pikir nak rahsiakan… Target utama untuk ditipu ialah… Ami dan Syana… Hahahahahahaha… (Nampak kejahatan di situ ken???).
Mula-mula Asrul bawak aku gi umah Ijam…(Ini pon nak citer…). Then, kami ke Puduraya… Dorang sume dah sampai kecuali Fadila… Apa dorang buat kat Puduraya, aku pon tak tau… Heheheh… Pastu, sampai-sampai je kat sana, aku nyorok sebab nampak Farhana and the gang… Aku nampak Farhana je… Pastu, aku agak mesti yang lain pon ade… Heheheh… Aku pon nyorok… (Bajet saspens…). Pastu, tetiba pulak Syana ngan Ami datang dari belakang… Syana tangkap aku… Ami tak perasan aku kot sebab die terus je blah… Pastu, oleh kerana Syana dapat tangkap aku, dia pon dapat running ball… (Tetiba masuk Running Man pulak…).
Yang tudung polka dot dapat Running Ball...
Bajet Ji Hyo... hnehehe...

Then, dekat-dekat pukul 8.30 tu, kitorang naik bas… Fadila sampai ngam-ngam… Pastu, duduk dalam bas dengan muka happy sebab nak gi Genting… Nak naik rolla costa… Heheheh… (Padahal awal-awal je berani…). Biar aku list-kan satu-persatu nama yang pegi… Ada 14 orang… (Kalau 13 orang, dah boleh jadi Super Junior… Jadi, kita terpaksa singkirkan sorang iaitu Hidayah… Tibe-tibe dia yang kena singkir…). Mereka ialah Naim(aku), Asrul, Amin, Ijam, Dafi, Leman, Ami, Syana, Dayah, Diyana, Lela, Farhana, Farah dan Fadila…
Hahaha... Muka Asrul kiut je buat macam tu...
Aku nak try buat gak ar nanti... Heheheh...
(Aku buat, terus nampak macam kerbau...).



Pastu, kitorang sampai kat sana dalam sejam lebih… Pastu, kitorang tunggu bas nak ke Genting Skyway pulak… Yang ni dalam setengah jam je kot… Tak lama… Dan ‘sangat best’ tunggu bas lama-lama… Tak rugi masa pulak tuh… Heheheh… (Ayat hipokrit…).
Ini memang kaki saya...
Hari tu, saya dressed up macam taik cicak...(hitam putih).


Sangat seronok tunggu bas lama-lama...
Sebab dapat buat kaki macam ni...
(Padahal kebosanan yang melampau...).

Pastu, kitorang masuk Genting Skyway pukul 11.15a.m… (Yang ni aku ingat sebab sampai-sampai je teros tengok jam henpon…)… Keadaan suhunya pula sangat sejuk… Lebih kurang sama macam masa aku menetap kat Amareka dulu… Heheheh… (Citer gebang…).
Imma Black Ranger!!!
(Muka xde perasaan...).


Kami dari kumpulan Balck Eyed Peas...
Mesti ko bulih teka mana satu Fergie...
Ya, Fadila memang jadi Fergie...


Leman dan Diyana... Sweet couple...
Cute tak cara Diyana pandang Leman??? Cute kan?? Heheh...


Ko rasa Asrul tengah buat apa???
Aku rasa Asrul tengah menari lagu Sorry Sorry...
Kalau korang pikir sama macam aku, korang salah...
Sebab Asrul tengah hasilkan haba... heheh...


Ni pulak dari group SS501...
Dari kiri: Dafi, Ijam, Amin, Asrul dan Naim...
Yang paling kiri tu paling hot sebab dia abang gadis-gadis... Heheh...

Mula-mula aku naik… jap aku amik peta jap… heheheh… Aku naik Spinner… Tak tau ke??? Ala, Spinner ni yang buaian pusing-pusing laju gila sampai ko boleh muntah tu… (Haha… Bajet tahu… padahal selama ni aku panggil dia sotong kurita je…). Aku tak takut langsung naik yang ni sebab dia mainan yang tak begitu mencabar… Aceh, bajet pulak… Padahal terjerit-jerit macam orang gila kat atas tu… Aku pon  tak tau cam mana aku boleh jerit cam tu… Yang aku tau, aku nak orang ada ngan aku time tu… Sebab tu aku asik jerit nama Asrul je… Sebab dia je yang dekat ngan aku… Sampai penat aku dibuatnya… heheheh…
Beratur panjang sebab nak naik sotong kurita Spinner...


Lela sangat excited... Fadila maintain cute...
Korang tunggu bila kat atas nanti... heheheh...


Oo... Asrul pon buat peace time tak laju lagi...


Saya tak takut pun naik benda ni...
Tengok, saya senyum je... (Padahal...).


Baru lepas naik sotong kurita...
Dari kiri: Fadila, Lela, Naim, Amin, Asrul dan Ami...


Time ni masing-masing dengan senyuman...


Syana masih tersenyum...
Dayah mula ketakutan tapi masih senyum...
(Hebat giler brader kat depan tuh... Tak pegang pape pon...
Mesti dia bayangkan dia tengah terbang...).


Sementara dorang berpeningan kat atas tu, kami posing lagi...


Dekat air terjun semulajadi... OK, tipu...
Ni gambar favourite aku...
Sebab semua orang ada kecuali Leman...
Kalau Leman dapat masuk sekali kan bagus...
Dari kiri berdiri: Dafi, Syana, Farhana, Fadila, Naim, Asrul, Amin, Lela, Dayah, Farah, Diyana...
Dari kiri duduk: Ijam dan Ami...


Ini Leman... Dia amik gambar kami, kami amik gambar dia...

Pastu, kitorang naik roller coaster pulek… Kali ni aku duduk sebelah Dafi… heheheh… Yang ni pon aku ta takut jugak… Sebab tak mencabar jugak… bagi aku security dia terlalu kukuh… Hahahah… Tipu lagi… Penipu memang macam ni… (Kutuk diri-sendiri…). Sebenarnya, yang ni awal-awal lagi aku dah cuak… Masa naik Spinner, aku rasa okey lagi tapi time roller coaster, haisy… Tak sanggup nak citer… Laju satu hal, tinggi lagi… Walaupon aku dah tak pikir tinggi lagi time laju tu… Aku pikir nak jerit nama dorang je… Memang keje aku memekak je en… Huhu…

Wajah sebelum naik roller coaster...


Get ready... Aku chillax je...
Siap senyum lagi...


Syana tah mahu naik roller coaster...
Jadi, dia bergaya dengan penuh macho di sini...


Jalan menuju ke langit...


Giliran diorang pulak naik rolla coasta...


Pastu, permainan ketiga ialah Space Shot… Okay, yang ni aku tak kan tipu… Awal-awal aku tengok aku teros kecut perut… Rasa nak berak pon ada… Tapi aku tahan… Space Shot nampak menakutkan… Dah la tinggi gila… Sampai cecah langit… (Bila pulak boleh cecah langit en… Heheheh…). Nasib baik ramai orang belanja… (Belanja apa pulak?? Heheheh… Rahsia ar… Ayat Asrul nih…). Seriously, memang menakutkan… Tapi still ada hati nak naik sebab nak cuba naik… (Sudah… Ayat lintang pukang teros…). Time benda tu naik meninggi, aku cakap kat Asrul, “Dia tak nak berenti lagi ke?” bende tu dah tinggi sangat tu… Kitorang berpegangan tangan… (Bajet romantik… Eh, bajet bajet… Apakah??). Time tu tangan aku lekat dengan tangan Asrul sebab terlalu cuak… Aku tak nak jerit sangat kali ni sebab takut penat tapi aku jerit jugak… Bila pikir balik, aku berani buat yang lain sekali lagi tapi Space Shot, aku tak sure… Korang tak kan dapat bayangkan apa yang aku nampak masa aku kat tempat paling tinggi tuh… (Bajet aku sorang je penah naik…). Aku nampak satu DUNIA… Ngeri… Okey, aku tipu lagi… Aku pon tak tau apa yang aku nampak sebab aku bukannya hafal pon peta Malaysia ni… Heheheh… Tapi tinggi nampak la keseluruhan Genting tu… Sampai lemah longlai lutut aku… (Baru perasan aku membebel kat sini…).
Ini Space Shot... Perjalanan menuju ke angkasa lepas...


Beratur nak naik Space Shot...
Masing-masing muka bajet berani...


Gambar ni sumpah kelakar...
Bateri buat tanduk kat kepala Asrul...


Dah tak reti-reti nak rotate???


Baca doa dulu...


Ayuh mula... Time ni boleh senyum lagi...


Pose terbaek dari Fadila dan Lela...
Syana dah tak pedulik... Ngap teros nasi tu...


Time kitorang dah berpecah...
Kitorang tak sempat naik benda ni...
Aku, Asrul dan Amin main benda lain...


Aku tak dapat naik kapal pirate jugak...
(Tak merasa aku nak jadi Jack Sparrow...).

Pastu, kitorang gi naik Flying Dragon… Ada sorang budak India ni cakap, “This is not scary,”… Aku pikir dalam hati, ‘Banyak la ko… Aku dah dengar orang jerit-jerit tadi,’… Tahap ngeri dia kurang sikit dari naik roller coaster la… Heheheh… Tapi terpekik gak aku kat atas tuh… Dia suka belok tajam… Kalau naik ngan awek, confirm hilang macho… Heheheh… (Bajet ada…).
Gambar Flying Dragon tak ada...
Tapi kami ada buat photo shoot sendiri...
Amin...


Asrul... Muka nak hensem je... Menyampah aku...
(Heheheh... Dengki...).


Aku... Teringat masa aku kat London dulu...
Bas dia memang macam ni...


Ni pulak kat public phone...
Public phone ni memang macam kat London...
(Yo o, yo o je aku...).


Help me!! I'm stuck in here...
(Budak jakun...).


Budak ni posing je lebih... heheheh...


Kami tak naik bumper car tapi kami naik kereta buruk ni...
Pathetic kan...


Muka mintak pelempang...


Kereta buruk yang lain pulak...


Macam bangang...


Bajet model terkenal...


Bajet model lagi...
Kononnya high fashion...


Nak bergaya lagi...


Lela gila... Tiba-tiba je...

Okey, itu je yang kami sempat buat… Tak sempat nak main banyak sebab masa amat mencemburui kitorang… Ya, masa memang tak senonoh… Cemburu tak bertempat… Tapi puas ar gak main… Heheh… Pastu, kitorang pon kuar dari situ dalam pukul 5 petang… (Dengan kesedihan… Bajet tak???). Pastu, naik bas dari Genting ke Pudu pulak pukul 5.30… Dalam 6.30, sampai Pudu… Sampai umah pukul 8.00p.m… Sebab??? Sebab tayar motor Ijam pancit… So, Ijam and Asrul bawak motor gi stesen minyak dulu… Aku ngan Amin kena jalan kaki sementara tu… Best, memang best jalan kaki time penat-penat… Heheheh… Betul ni… Pengalaman baru… At least, dapat exercise gak… (Nak sedapkan hati…).
Gelang persahabatan kami, lambang persahabatan kami...
Ececeh... bajet pulak...


Gelang Asrul tak de tadi... Dia kena boikot...
Sebab awal-awal lagi dia dah cabut dan buat key chain kat beg dia...
(Macam best... Aku nak tiru jugak nanti... Heheh...).

Dah balik tu, kitorang gi umah Ami pulak sebab nak amik gambar… Mesti kena ada banyak gambar… Dah kata nak update blog… Hahahah… Okeylah, ini aje nak citer… I really enjoyed that moment… Best giler… Okey babai… Aku tau korang dah bosan… Heheheh…
PS: Annoying gila post kali ni sebab terlalu panjang… Dengan gambar sampai sejuta lagi… Haisy…