Tuesday, December 11, 2012

Beautiful Burdens...

Assalamualaikum... Kata orang, kalau nak sesuatu masalah tu x jadi masalah pada kita, think positve about it... Orang kata, bukan aku yang kata... Inilah yang aku alami sekarang... Terlalu banyak beban yang ditanggung... Walaupun ada yang dah settle... Masih banyak cerita yang aku berhutang dengan blog ni... Terlalu busy kehidupan sebagai pelajar degree... Terlalu banyak dugaan yang memerlukan pengorbanan... Haisy... Ape la... Cerita-cerita tu akan aku ceritakan nanti... Aku akan combine sekali gus... (Get ready la korang untuk baca cerita panjang lebar dari aku yang mungkin korang pon x paham isi kandungannya nanti... hahahah...

Macam mana pon, aku still fikir positif... The burdens are beautiful... I love doing the lovely assignments... I love sacrifice my precious time for the assignments in order to fulfill my dream and target... I love the feel of missing this hard time in future...

They're too many... My friends keep telling this one thing... Marketing students are busier than students of other courses... And I completely disagree... Why??? Yes, I am so busy... And I can see the students from other courses are more relaxing... But I just can feel that it's not true... I do think they are busy too... Come on... It's unfair for them... We can't judge their life that easy... We are not in their position... So, macam mana kita boleh tahu pulak orang tu busy ke tak... Life dorang susah ke x... Betul dok??
OOOooOOoOoOoooooOOOOooo... Aku merepek kejap... Heheheh... Bulat bulat bulat... Oh, ulat... (Nyanyi sambil buat gaya orang gila... Pandai-pandai la korang bayangkan...).

Okay, bye... I'm gonna continue doing my one of my assignments... Bye... :) Sayang awak... Nak kek totelat... krohhh...





Wednesday, November 28, 2012

Cuti Konvo!!! :D

Assalamualaikum... Annyeonghaseyo... Aku tetiba rasa happy hari ni... Rasa excited... Sebab nak balik umah... Yuhoo... Actually aku balik untuk menghadiri konvo... (X payah nak menghadiri sangat kowt...) Dapat cuti dari 28 November sampai 4 Disember...Lama tak??? Best kan... Actuallly aku happy bukan sebab nak gi konvo sangat pon... Tapi more to excited nak balik umah... Heheheh... Duduk kat umah lagi best dari konvo... Rasa peacefulllll... Ecehhhh...

Aku rasa macam free sangat otak... Rasa hilang segala beban dan masalah kat Sri Iskandar ni... Padahal... Assignment MKT, QMT, Product group, CB article review... Apa lagi??? Oh ya... Seminar PD yang asik postpone sampai 254 juta kali... Banyak kan ... Tapi aku akan buat slow-slow time bercuti nanti... (Entah-entah tak buat langsung...). So, wish me luck okay untuk menempuh dugaan kat Sri Iskandar... Actually banyak benda aku nak cerita kat sini... Banyak dah aku tertinggal tapi nak buat macam mana??? Urusan hidup kan lagi penting... Sampai aku terpaksa sacrifice masa makan, masa tidur(paling penting), masa tengok tv(bajet ada tv kat umah sewa), masa online... oh no... Online tetap online... Penting online sebab kekadang dorang inform kat Facebook... Cuma masa ber-blogging la kena sacrifice... So, harap para pembaca bersabar ek... Kehkehkeh... (Mula dah ayat bajet dia...).

Okey, bye bye... Nanti aku update citer-citer menarik hidup aku ek...Krohhhh... Loser... O..O

Yang penting aku excited skang.... heheheh... annyeong....


Tuesday, November 20, 2012

Congratulation, Budak 12 Tahun... :)

Assalamualaikum... Heyloo... Just wanna say congratulation to my one and only bro in this world, Muhammad Nabihan... Sebab dia baru dapat result UPSR...(Euw... Budak 12 tahun???) Result dia biarlah rahsia tapi berbaloi la dengan usaha dia yang tak seberapa tu... (Amboih, suka hati cakap orang tak berusaha...Hahahah...).

Nabihan, nanti claim hadiah ek bila I dah balik nanti... HUHU... Bye... :) Chukahae... (Entah betol ke tidak ejaan ni...Heheh...).

Hari ambil result bersama guru-guru dan rakan-rakan...
Mana satu adik aku?
Yang annoying pakai baju belang, no satu dari kiri, barisan depan...
X senonoh bebenor gayenya... Hahahah... Montel sungguh...



Ok, Bye... :D

Wednesday, November 14, 2012

I Hate My Sensitive Skin…


Assalamualaikum… Hai, ari ni aku nak citer pasal kulit aku… I hate my skin… It’s not like I’m being negative about it… But I only hate it bcause it’s too sensitive… TOO SENSITIVE means very sensitive!!! Dia boleh sensitive bila kena air kotor, gigitan nyamuk dan benda-benda yang tak patut terkena… Paham???

But some people say my skin is flawless… (Bangga jap…). But they don’t know how hard to take care of this skin… Sangat menyusahkan and it can be memalukan sometimes… Nasib baik muka aku jarang kena effect pasal benda-benda ni… Contohnya, sekarang I’m suffering from kulit sensitive lagi… Kan aku cerita yang aku tidur dekat Gelung Pepuyu tu kan… Kat situ sangat banyak nyamuk… Dan aku pelik sebab aku sorang je yang kena… Dorang suma takde pulak nyamuk nak gigit… Aku jugak yang dia suka…

Aku cakap kat korang aku bukan jenis yang suka jaga kulit… Kulit aku pon xde la bermasalah sangat cuma kadang-kadang ada la jerawat gatal yang tumbuh… Hehehhe… Tapi tu normal la kan… Masalah aku sekarang kulit selain kulit muka… Selalunya tangan dan kaki la yang jadi mangsa sebab bahagian tu paling selalu terdedah… Sekarang ni ada lebih 30 kesan gigitan nyamuk kat kaki aku… Semua merah-merah dah macam corak dah aku tengok… The good thing is benda ni tak kan lekat parut… Selalunya la… Memang kesan ni akan hilang but it still takes times… Kalau aku mandi laut pon, kulit aku akan menggelupas tapi it will be back to normal la… So, buat masa beberapa hari ni, memang aku pakai long-sleeves shirt je la… Malu seyh…
Nasib baik nyamuk ni tak gigit kat muka… Kalau tak, pakai topengla jawabnya aku…

P/S: Bajet kulit baby kan nak sensitive sangat… Comel tak kulit aku??? Heheheh… (HOI, KULIT!!! BAIK KO CEPAT HILANG KESAN!!! SERI ISKANDAR ni dah la panas… Kang kepanasan aku pakai baju lengan panjang kat sini nanti…).



Tuesday, November 13, 2012

Wasted…


Assalamualaikum… Hi… Today I would like to share about my disappointment… Memang sejak kebelakangan ni aku makin busy… (Esok ada test, tapi aku x baca lagi pon… Xde mood..).

Iklan jap... Cantik kan Shin Min Ah...


Okay, actually citer ni hari Ahad lepas… Tapi kesan dia masih lekat sehingga sekarang… Citer dia mula macam ni… Kawan-kawan aku pergi mancing ikan hari Sbatu lepas… Then, kata dorang nak masak la ikan tu ari Ahad… Dorang pon ajaklah aku sekali… Aku pon xnak ikut… Aku memang pemalas sikit nak keluar dan sebagainya… Oh ya, kawan-kawan aku tu nama dorang nak mention x??? Tak payah la ek… So, kenalkan je la dengan nama ‘I, C, W dan Z’…

Last2, aku pon rasa bersalah sebab ye la apa salahnya… Dorang pon mesti nak show off kat seseorang kan hasil tangkapan dorang yang tak seberapa tu… Oops…

Mula-mula aku ingat dorang just nak masak kat umah sewa C… Memang dorang x bagi tahu pon nak masak kat rumah betul ‘C’ tu… Sampai hati dorang tipu aku… Rosak semua plan aku… Aku baru ingat nak buat notes, mengaji dan sebagainya la malam tu… Kalau kat rumah sewa ‘C’, boleh je aku balik bila-bila pon… Jalan kaki pon boleh… Tapi rumah sewa dia kat Gelung Pepuyu… Takde la jauh dari Seri Iskandar tapi kalau jalan kaki memang jauh gila la…

Aku rasa yang lain tak tau pon yang aku dah kena tipu… Sebab ‘I’ ni je yang bawak aku… Patutlah dorang semua terkejut and happy gila bila aku ikut… Dorang memang tahu aku x suka keluar berjalan bila kat sini… Then, I realize that I’ve been fooled… Thanks, guys cuz break my promise on you… AKu tak marah pon… Tapi kecewa… Lying to me is just too much… Ko boleh je ajak… Then, depends on me la nak ikut ke tak… Jangan la paksa… Please respect my lifestyle… Aku tak kisah kalau orang nak cakap aku boring ke, xde life ke, anti-social… Go on… Cakap la… But please don’t change me… AKu tak pernah cuba nak ubah gaya hidup korang yang konon-kononnya lively sangat tu kan… So, why bother??? Masing-masing ada cara masing-masing… Kalau aku boring, it’s okay… I love boring… Kalau korang dapat cari ketenangan melalui tengok air laut, memancing… Aku lain… Aku lagi tenang kalau duduk sorang-sorang dalam bilik tanpa gangguan… So, orang berbeza okay…

Cuba fahamkan gambar ni okay???


Then, dorang janji nak balik awal… Okay, aku dah mula mengharap dornag akan balik malam tu… Tak kisahlah kalau lewat sikit… But it’s all lie… And I knew it… AKu dah agak dornag tak kan balik… Aku dah lama perhatikan sebab Si ‘I’ ni housemate aku… And boleh dikatakan almost tiap-tiap hari dia tak balik kalau keluar… So, aku pon terpaksa redha walaupon sedih… Aku mula tanam azam tak nak ikut dorang lagi… Tapi nak buat macam mana kan… Aku xnak dorang touching pulak… Aku senang rasa bersalah… Kat sini je aku emo meluahkan perasaan… kat depan dorang, aku pura-pura okay… Walaupun, dorang tahu aku tak okay… Tapi dornag pun pretend yang tak tahu aku x okay… Nice, friends… Asyik aku je yang mengalah kena ikut korang…

But bila fikir-fikir balik, aku rasa bersalah… Sebab dorang try hard nak bagi aku have fun time tu… Aku pon kesian… So, aku pura-pura have fun jugak…

Then, esoknya… Bila nak balik, kata lepas Subuh nak terus balik… Tapi malangnya aku kejut, semua tak bangun… Dah la aku tak boleh tidor semalaman disebabkan perubahan tempat… (Aku pon pelik… Selalunya aku boleh je tido kat mana-mana pon…). Pukul 8.30 pagi baru kitorang balik… Nice kan?? Okaylah tu… At least, korang ‘tepati janji’ kali ni… Kan janji nak balik lepas Subuh kan… 8.30 tu kira lepas Subuh jugak la…

Aku dengar dorang nak keluar lagi nanti… Hati aku memang tak nak ikut… Tapi macam mana nak cakap kat dorang tanpa buat dorang kecik hati… Wish me luck, kawan-kawan…

Aku bukannya apa… Bagi aku keluar ke sana-sini tanpa ada kerja adalah satu perbuatan yang sia-sia, buang masa… Aku tak nak la pulka cakap yang aktiviti dorang tu buang masa… Kang ada yang terasa… But it’s true… Tak de faedah… Tapi kenapa dorang semua macam tu??? Aku je yang lain… Aku yang pelik atau dorang??? Tapi tak kan dorang semua pelik pulak kan??? Aku pon tak tahu nak cakap macam mana… Tapi sejujurnya aku lagi selesa kat tempat sendiri which is my rumah sewa daripada tempat orang… Dorang??? It seems like dornag lagi suka lepak merata-rata daripada tempat sendiri…

I'm a bit different... But who cares... You?? Please don't care too much...
I'm really okay...


Okaylah, ini aje la luahan hati aku kali ni… Wish me luck for test esok… Bye bye…


P/S: Panjang gila kan entry ni??? Orang melepas perasaan meme macam gini…







Saturday, November 10, 2012

Hard Week…


Assalamualaikum… Hello and annyeonghaseyo… Our topic is hard week ae, kawan-kawan… Bukan hard disk atau hard core… Okay, masih tidak lawak… Aku pon perasan lawak aku makin loser dan tak menjadi sejak kebelakangan ni… Mungkin sebab ia nampak sangat fake cuz sememangnya aku xde mood nak berlawak sekarang… Korang sokong sape Maharaja Lawak Mega??? Heheheh… Boooo…

Just nak cerita… Lepas cuti, aku rasa diri ini sangat busy… Busy dengan test, assignment, presentation, projek and so on… Tapi salah sape??? Salah sendiri la kan… Sape suruh tak prepare awal-awal sume benda tu???



Isnin, satu kelas kena marah dengan Madam Azah pasal disiplin… Datang lambat, tak buat notes dan lain-lain…

Selasa, takde apa sangat selain improvement dari Encik Apa Tah… (Lupa nama dia… Jahil gila aku…). Kita panggil dia lecturer Jepun okay tak??? Sebab dia dulu belajar kat Jepun and selalu citer pasal Jepun… Sampai bosan dah kitorang… Improvement ni maksudnya dulu dia sangat pelik/annoying(?) dengan kitorang… Sekarang dah macam boleh masuk dah… Boleh geng la sikit-sikit…

Rabu, kena marah dengan Madam Marini pasal projek… Aku sebagai bendahari yang macam xde kerja turut terasa dengan apa yang dia cakap… Bukan terasa kecik hati tapi rasa macam kena batang idong sendiri… Memang aku tak bagi komitmen sangat pon… Bukan tak mahu tapi tak tahu… Aku ada tanya orang pasal kerja aku tapi katanya aku just perlu tunggu duit datang… Sekarang aku dah tau kerja aku bukan setakat tu tapi lebih lagi. Yup, aku memang agak pasif dalam kelas semester ni tapi kalau ada assignment, test, project or sewaktu dengannya, aku akan cuba bagi komitmen penuh… I’m a little bit disappointed cuz lecturer couldn’t see it… Again… Not disappointed with lecturer but myself… Bcuz I’m the one who unable to show my effort… Nasib baik la test CB kira okay la jugak… (Bagi aku la… Result tak tau macam mana pulak… :( )

Khamis, ada test Product dengan Puan Azah… Dia siap bawak assistant lagi dua orang untuk perhatikan kitorang jawab test… Bagi aku test ni disaster… Tak belajar dengan lancer due to lack of time to study… Dan ini pon salah sendiri jugak… Time cuti tak nak study… Then, Jumaat nanti ada test QMT…

Jumaat, kena present Product… It was scary than QMT test… So, aku tidor lewat untuk buat slide Product yang tak de markah… Yes, presentation ni x de markah ya, adik-adik… Tapi still kena study sebab takut dia tanya yang bukan-bukan. Padahal QMT tak sentuh apa pon lagi.. Nasib baik la semua berjalan dengan agak lancar… At least, takde la madam marah-marah… Lepas habis present sume tu barulah boleh study QMT… Malam pulak test QMT yang diceritakan tadi… Susah or senang, no komen… AKu kurang bijak QMT… Still kena banyak buat latihan… So, hanya menantikan result je…



So, this is my story of the hard week after semester break… Sounds not so stressing… But it really is for me… I knew it because faced it… Maybe it’s just I’m not strong enough for all these… (Need some more improvement…).




Tuesday, November 6, 2012

Hello, Tests...

Assalamualaikum... Hey, banyak gila test aku minggu ni... (over kan. Padahal 3 je...). Tapi aku tetap rasa banyak yang nak kena baca, buat latihan n notes... Argh... Tu la... Masa cuti ary tu tak penah fikir nak buat pulak... Sekarang dah kelam kabut dengan presentation lagi... Haisy... Ok, bye... Nak study... Busy-busy pon aku still sempat update lagi demi korang... Krohh... Ok, bye lagi sekali...



Sunday, November 4, 2012

SPM 2012...

Assalamualaikum... Hey, gud luck to me (Perasan budak 17 tahun... Heheheh).

Okay, gud luck all SPM candidates... After all these times... Tomorrow is the start of the real time after all your hard work that you put your effort to face the big days which is your examination day... (Ayat bajet bombastic... Hahahah... Pening aku baca...). Gud luck korang yang masih belum cukup18 tahun... Especially adik aku, Cikin gedik... And her friends... Gud luck korang...

Tak lupa juga kawan aku... Jongup, budak-budak Nu'est 4 orang, Seolhyun AOA, Najwa Latiff(Tetiba... Hahahah...). Gud luck jugak ek... :) Bye bye...

Oh ya, gud luck kat aku jugak yang nak amik test minggu ni... Banyak gila test aku... (Loser gila kan... Xde orang nak wish gud luck, wish sendiri pon jadi... :( ). Bye bye... Annyeong...

P/S: Orang Korea x amik SPM. Dorang amik SPK... Krohhh... (Lawak tak menjadi...).

One of the best memories in high school...
(Last day of SPM)

Tak Ready Lagi...

Assalamualaikum... Annyeonghaseyo... Hmm... Hari ni nak kena pergi Perak balik dah... Dan semestinya aku tak ready lagi... Tak ready nak jawab test... Tak ready nak buat assignment dan projek yang sepatutnya disiapkan masa cuti... Hmm... Please let me stay here a little longer... UiTM, tolonglah panjangkan cuti... Yea, I know... Tak mungkin kan??? :(

Happy Birthday, Saidina...(Tetiba).

Okay, bye...

Saturday, November 3, 2012

7th Entry…


Assalamualaikum… Hai… Ni entry ketujuh… Heheheh… Pergh… Tak penat pulak aku menaip…

Cuti-cuti ni saya tak tau apa yang saya buat tapi rasa macam busy je and xde masa nak study… (Padahal malas >_<).

Yang pastinya, tiap-tiap pagi aku akan kena hantar kakak aku pergi kerja kalau abah aku xde…

Erm… Ada event kat rumah Syana… Event makan meehun sup… Hahahah… What a funny moment… Sumpah banyak sangat benda kelakar… May be sebab Asrul ada kot… Budak tu memang selalu buat aku ketawa terbahak-bahak… Ataupun memang aku yang senang gelak??? Hahahah… Dah la sukati lepak sampai pagi buta… Kesian family Syana terpaksa layan kitorang… Sorry, mak dan ayah Syana…

Then, aku ada buat reunion bertiga dengan Bob dan Fakhry… Kitorang keluar pergi Mid Valley… Seronok borak-borak, berak-berak, citer new lifestyle masing-masing, tengok wayang(citer Hotel Transilvania). Everything went well… I had so much fun…

Ignore getah rambut tu... Heheheh...



Aku ada jugak keluar dengan kawan-kawan sekolah… Tak ramai yang follow but it’s okay… Kami semua faham… Masing-masing ada komitmen masing-masing yang perlu diteruskan kan… Yang follow time tu, aku, Ijam, Syana, Ami, Diyana… Then, Ijat(kawan Syana dari Dungun) join sekali… Then, aku jumpa kawan aku kat Sri Iskandar… Nama dia Shah… Sumpah terkejut jumpa dia… Sebab dia orang Perak… Sampai ke KL jumpa dia dengan awek dia… Awek dia lawa… Heheheh…

Comel gambar ni... Aku xtaw orang panggil apa tapi comel...
Tapi mahal(Bagi aku la...)... Heheheh...

Ini Syah... Mamat hensem... Hahahah...

Pastu, aku gi jugak pasar malam… Ini pon nak citer ke??? Hahaha… Bukan itu cerite die… Just to tell that I met Madie Gewchie there… Madiha!!! I feel like a very long time no see… Ah sudah… Ayat pon dah tonggang tebalik… Excited punya pasal… Serius aku rindu kat dorang… (Madie, Ya’yah, Atikah wat derk, Rizmal, Qarni, Shafiqah…). Lama tak jumpa… AKu baru je borak-borak pasal dia dengan abah aku time tu… Heheheh… Panjang lagilah umur die… Heheheh…

Madiha...

Okay, there still a lot of stories… So, keep reading my blog…(Bapak x malu suruh orang baca…). I’m so sleepy right now… Good night, baby… XOXO… Kan aku dah gedik sebab terlalu mengantuk… (Bajet aku x penah gedik kalau x mengantuk… Hahah…).







Hadiah Apa Tah... Heheheh…


Hai… Hahahah… saje nak update banyak-banyak… Loser x aku??? Heheheh…

Just to say that I received quite lot of gifts… Not just for birthday but yeah… For saje-saje pon ade… X taw kenapa… Maybe sebab aku suka bagi hadiah dekat orang kot… But bukannya selalu aku bagi kat orang dan bukan semua orang aku bagi… Aku just bagi kat orang yang aku rasa ikhlas kawan dengan aku dan terima aku seadanya… Chewah… Ayat… Touching tak korang>?? Hehehhe… Lagipun, aku tak pernah harapkan balasan daripada dorang… Betul… Sumpah… So, janganlah rasa bersalah kalau x bagi apa-apa pon kat aku… Korang ikhlas kawan dengan aku yang serba kekurangan ni pun dah cukup baik bagi aku… Not saying to anyone but Bob, please don’t feel that way… Hahahah… (Padahal dah mention nama dah… Heheheh…).

Okay, since aku sangat busy body, ini sajalah gambar yang dapat aku paparkan kat korang, wahai para pembaca… Okay??? (Awas!! Mungkin tak berapa bagus sebab aku pakai Acer Crystal Eye Webcam whatever…).

So, here they are…

Comel dan gebu... (Bukan bear tu tapi aku...). Okey, loser...

This is from my abah… Not your abah… Hahahah… Abah kau!! Tetibe… Comel kan… Aku namakan dia Blue sebab obvious sangat kan that he’s so blue… I’m singing my bluessssss… Aku nyanyi ni… Ko tau apa??? Ko x minat K-pop… Krohhh…

Byunghun...

This is from my mak… Not your mak… Hahahah… Mak kau!!! Tetiba… Comel kan… Aku namakan dia Byunghun sebab obvious sangat that he’s so Byunghun… I’m singing my Byunghunnnnn… Ok, fine… X masuk… X boleh boleh copy, paste, edit dah… Heheheh… Byunghun is L. Joe’s(Teen Top) real name… He’s so itik… Sebab tu nama dia Byunghun… Heheheh…
Aku penah bawak dia kat Sri Iskandar and he used to be my best friend there… He’s a good listener… (Sumpah aku macam orang gila kalau betul aku cakap dengan plushie…).

This is L. Joe... Not Byunghun... They look alike but different in size... I'll prove it... Heheheh...

This is it... L. Joe is the smaller one... Heheheh...

This is from my bro… Not your bro… Hahahah… Bro kau!!! Tetiba… Comel kan… Aku namakan dia L. Joe sebab obvious sangat dia sangat L. Joe Teen Top… Dah la pendek… Heee… Adik L. Joe ketot…

Dante, the giraffe...

This is from my little sister… Not your sister… Hahahah… Sister kau!!! Tetiba… Comel kan… Aku namakan dia Dante sebab obvious sangat that he’s so Dante… Hahah… I just think Dante is a funny name… Like my sister, people who do not know her will think that she’s gedik or quiet… But she so talkative at home and funny gila babeng… Heheheh… So, Dante is a funny name… (Sorry to people who named Dante… I just think your name is funny… It’s just me… I’m little weird… Nobody else thought  the same with me… Peace yaw…).

Kyeonghwan, the cute panda...

This is from my Fakhry… Yeah… May be your Fakhry too… Hahahah… Fuck Fakhry you!!! Astaghfirullahalazim… Kyeonghwan is cute right… Why I named it Kyeonghwan?? Heo Kyeonghwan is a comedian… And he’s real funny… Just like Fakhry… Fakhry is so funny… And his mulut is a bit longkang macam Kyeonghwan jugak… Heheheh… I like it so much…

Leeteq, the cute penguin...

This is from my Syana and Ami… May be yours too… Syana kau!! Ami kau!! Leeteq cute kan… Aku suka Leeteq… Actually ade story behind the nama… (Mana ada rojak jual kat sini…). Citer dia Ami x reti sebut nama Leeteuk Super Junior… Dia sebut Litek… So, Nak sedap sikit aku namakan je Leeteq… Senang nak ingat jugak kan… Korea pon Korea nama tu… Heheheh… Gedik kan?>? Dah boleh stop dah aku… Thanks, korang… Kamsahamnida…

Thanks, abah, mak, Nabihan, Cikin, Fakhry, Ami dan Syana… Thanks a lot… Bob pon sama… Thanks belanja aku makan Carls Junior hari tu… Sedap sangat… Makin sedap bila kau belanja… Heheheh… Aku x pernah berharap apa-apa pon dari korang sebenarnya… Ok, bye…







P/S: Sorry… I couldn’t post their good photos because they don’t have the official photoshoot yet…I’m a little busy these days… (Bajet artis pulak budak-budak plushie ni nak ada official photoshoot…). Nanti aku amik gambar dorang cantik-cantik and upload okay??

And please ignore my panda eyes in all photos... Thank you... Heheheh...

Thanks again kat korang semua…





Happy 21st Birthday, Ami…


Assalamualaikum… Happy birthday, Ami… Birthday dia semalam… 2nd November 1991… Semoga panjang umur dan murah rezeki… Jaga Pai Wangi leklok ek… Heheheh… Bye bye… Annyeong…





Errr... I can explain???



My Friends’ Birthdays on October…


Ini pulak birthday kawan-kawan saya masa bulan October…

Shah... 4th October 1991… Kawan kat Sri Iskandar… Ari tu baru aku jumpa dia time kat TS… Ingat pulak aku birthday dia… Hahaha… Sebab hari dia add aku kat FB birthday dia… So sennag nak ingat la kot… Heheheh…

Dhaniyah Ya’yah… 16th October 1991

Din Aizudin (housemate… Heheheh)… 23rd October 1991

Rizmal… 26th October 1990

Shafiqah… 29th October 1991

Chi Mox… 29 October 1991


Err… Tu je kot… Heheheh… Sorry ek, kawan-kawan kalau lupa… :(



Ah sudah!!! Kini apa pulak alasan aku untuk terus mencapub???
Err...













My Friends’ Birthdays on September…


Ramai taw kawan-kawan aku yang lahir bulan Sepetember ni… Aku je yang x berkesempatan nak update… Sebab terlalu busy nak mampus gila babeng… Tu dia… Semua nak masuk… Aku memang macam ni… Kalau dibiarkan makin menjadi-jadi…


Syana Syalala… 7th September 1991


Madie Gewchie… 9th September 1991

Shun Peng, Nazirah and Niki… 12th September 1991 (Hey!! They share their birthday with me… :))
Shun Peng

Err... Niki???(couldn't recognize her in this make up... Hehehhe...)

Nazirah... We're not close but who cares...

Syuhada(Shoot)… 16th September 1991

Leo… 19th September 1991

Qaseh… 20th September 1991




Err… Tu je kot yang aku ingat… Sorry kalau ada yang tertinggal… Dalam otak aku xde calendar atau reminder yang membantu aku ingat birthday orang… Sorry sangat-sangat taw kalau x ter-ada dalam senarai…


Happy Birthday semua orang… Korang memang comel…








Hahahah.... Nak jugak mencapub... Hey!! Aku pon lahir bulan September gak la... Heheheh...




My 21st Birthday…


Assalamualaikum… Can I start with this story first??? Please… Ok, good… You guys rawk…

Hi… Actually dah lepas dah birthday saya ary tew… It has been ‘a few’ days ago…  (Days la sangat). Nak taw x bila birthday saya??? Birthday saya baru je lepas… Happy belated birthday to me…(Bapak losernya kan…). Birthday saya 12 September yang lalu… Oh no… Jangan terajang saya… Baru dua bulan je… Heheheh… Sedih taw sebab saya x dapat celebrate dengan sesapa pown time tu… Time tu kan aku baru masuk UiTM Sri Iskandar… So, no one there knows my birthday… Except Era… Ah sudah…. Era mana pulok??? Bukan Era Fazira ataupon Ina Fazira(kawan aku… Hahaha…). Ia adalah Era, Radio Era…(Bajet orang loser gila x taw Era tu apa benda…).

Citer die macam ni… Aku kena prank dengan Era hari tu… Sumpah aku x cam langsung suara Si Adyfashla dengan Si Zahid tu… Heheheh… Dorang offer aku untuk jadi model… Dorang cakap nak print gambar aku kat majalah Maskulin… Aku pon beria-ia tak bagi… No way!!! Malulah aku kalau masuk majalah tu… Kalau majalah Elle ke, Seventeen ke, nak la jugak… Kehkehkeh… Kang tak pasal-pasal orang tau aku ni orang Malaysia… Ah sudah, merepek kerepek suma ada…

Annoying x gambar ni??? Kalau x cukup annoying, aku ada lagi... Hahahah...

Okay, aku pon defend siap argue-argue lagi sebab dorang nak sebarkan gambar aku pakai seluar dalam… Siot je kan… Terbaik gila dorang… Then, nak dipendekkan cerita, aku tanya nama dia… Dia cakap nama dia Adyfashla… Aku tanya la Adyfashla Era tu ke??? Dia cakap bukan, Adyfashla lain… Dengan blurnya aku percaya terus… Aku Tanya dia ni prank ke??? Dia amrah aku balik… Dia cakap dia takde masa nak prank… Okay, fine… Hahahah…. Lawak kan??? Okey, x lawak…

Okay, what about this??? I think so too... This one is better right???
I knew it... Thanx... Hahahahah...

Last-last dorang cakap yang dorang tu Ady dan Zahid… And aku dah kena prank… Kahkahkah… Padan muka aku… Bob yang kenakan aku… Fine, Bob… Aku rasa aku akan ingat peristiwa ni sampai bila-bila… Aku pon terus tergelak gila babeng… Sebab kelakar sangat tau… Ia sangat kelakar… So funny mucie mucie… (Ok, stop being gedik… Hahahah…).

Okay, last one... I like this one... Krohhhh...
Okay, why everyone hates my photos??? I know it's annoying...
But don't you think it's fun to be annoying??
May be I'm the only who feel that way... Hahaha again...

Bye… Happy belated birthday to me yang baru sahaja lepas… Dan tolong jangan terajang kepala saya… Annyeong…

P/S: Thanks korang suma yang wish birthday saya dan bagi hadiah… I appreciated them err… How much ek?? Oh yeah, I can’t tell you how much I appreciate, yo… Because it’s uncounted…


What???!!! Last photo??? No... THat's all for for this entry... Heheheh...







Too Many, Many, Many Stories... :)

Assalamualaikum... Hello... Annyeonghaseyo... Yeah!!! There are too many stories that I want to share with you, readers/reader... Heheheh... So, I don't know which one should I start first... Or I guess this one is fine too... Heheheh... You guys fine with it too, right??? Hahah... No??? Whatever... Err... I mean I will update soon... Just very soon... So, wait ek... It only takes a few minutes... Or hours??? Or may be days??? Hahah.... Just kidding... Bye... Annyeong...

P/S a.k.a. Warning: I will update a lot... A lot means A LOT which is so many stories... (OK, citer gebang gila... Padahal aku tengah malas ni... Heheheh...)

Leeteq Leeteuk's latest photo which is updated only a few hours ago... :)

Wednesday, October 31, 2012

Suatu Janji...

Assalamualaikum... Hai... Annyeonghaseyo... Annoying x title aku??? Annnoying kan??? Tau dah... Hahahah... Loser... Ok, fine... Actually saja je nak update blog yang dah berhabuk bersawang ni... Selain itew... (Wah! Gedik gila kan...) Aku nak ingatkan para pembaca blog ni yang blog ni masih wujud ek... Cuma penulisnya yang menyepi... :(

Banyak benda yang aku terlepas nak kongsikan dengan kao worang suma kat sini... Sory ek??? Nanti esok saya update taw... Kalau tak update jugak, saya janji saya update saya update hari Jumaat nanti... Wokey??? X wokey??? Aku peduli apa??? Hahaha... Sukaty aku la nak update bila pon... Kehkehkeh... Aku update selalu pon, bukannya ada orang baca... Hahahah... Ok, bye... Nantikan comeback saya... Chow...


Leeteuk dah pergi military semalam... :(

Sunday, September 9, 2012

Hello Sri Iskandar... No More Sri Pilah...

Assalamualaikum... Hai, blog... Lama tak jenguk awak... Lama tak kongsi suka duka dengan awak... Saya nak gerak ke Perak dah ni... Sedih sangat... Saya harap Sri Iskandar ialah Sri Pilah... Krohhh... Bye bye, KL...

Nanti minggu depan saya balik semula... Hihihihi... :)

Monday, August 13, 2012

Puasa dah nak Habis… Sedih…

Assalamualaikum… Rasa macam dah lama gila babeng tak update blog… Banyak yang aku tertinggal kat sini… Tak lupa jugak blog Inside K-pop yang aku follow semata-mata nak copy gambar HD… (Kantoi copy gambar dari blog dia…). Best blog ni… Dia update gambar yang HD je… Pastu, dah la update laju… Mana sumber dia pon aku tak tahu dan tak nak amik tahu… Yang aku tahu, aku copy je gambar dia… Okey, melalut gila kan???

Actually, aku sedih sangat bila puasa nak habis… Rasa syahdu… Tak tahulah kalau aku sorang yang rasa macam gini… Aku rasa puasa kali ni sekajap… Aku tak rasa penat langsung… Kekadang je rasa penat… Hari tu aku penah keluar zoo dengan kawan-kawan… Tapi tak penat pon rasanya… Cuma haus tahap cipan je la… Dah la panas gila… Melalut lagi…

Bulan puasa ni… Alhamdulillah… Rezeki mak aku melimpah ruah… Mak aku buat kuih frozen… Silalah beli… Saya tolong jugak tao… Sedapp… Ingatkan tak laku bulan puasa ni tapi makin laku ropanya... Saya yang tak bekerja sepanjang menunggu masuk degree ni pun tolong la… Best… Aku suka tolong… Aku memang rajin bab tolong-menolong ni… Sebab aku still tak rasa penat buat semua tu… Aku teringin nak rasa penat time bulan puasa macam dulu… (Kejadah sangat… Nak penat apanya??? Orang sahur sepinggan, kau sahur dua pinggan… Orang makan roti besar atau burger besar atau nasik, ko makan semua sekali… Tak pasal-pasal orang tahu aku sahur banyak… Heheheh…). Thanks, mak sebab masakkan sedap-sedap dan banyak-banyak walaupun mak busy… Tengok gambar baju raya aku nak???

Mungkin sukar tuk dipercayai tapi inilah ia...
Chantek tak???


Bye bye… Assalamualaikum…

Monday, July 30, 2012

Happy Birthday, HITT Members and Jiyul Dal Shabet…

Annyeonghaseyo… Hai, hari ni best… Ada birthday 3 orang dari group HITT… Apakah?? Apa pulak group HITT??? Mesti ada yang ta penah dengar kan… Dorang ta pemes pon… Dengar kata dah nak bubar dah… Dua orang dah kuar dah… So, tinggal empat ajolah group dorang… Tapi lagu dorang best taw… Cer dengar lagu ‘Good Night’… Heheheh… Okay, stop bebel pasal HITT… Yang penting ada tiga orang dalam group tu yang birthday sama… Tahun je lain…

Then, group Dal Shabet pon birthday hari ni jugak… Nama dia Jiyul…

So, hari ni aku nak wish birthday empat orang sekali gus… :

Juntaek HITT – 30th July 1989
Wooram HITT – 30th July 1990
Jaehoon HITT – 30th July 1991
Jiyul Dal Shabet – 30th July 1991

Saengil chukka hamnida… Happy birthday… Tengok gambar pulok…


Bebudak Hitt... Beza umur setaun sorang...


Budak Dal Shabet...



Annyeong…