Tuesday, January 24, 2012

My Favourite Member in Each Kpop Group :)

This is my list... Saksikanlah...


SNSD -> Lee Sun Kyu (Sunny)


2PM -> Nichkhun Buck Horvejkul (Nichkhun)


Super Junior -> Han Geng
(Sometimes I get confuse to choose him or Eunhyuk... Heheheh...).


T-Ara -> Park Jiyeon (Jiyeon)


U-Kiss -> Kim Jae Seop (AJ)


f(x) -> Song Qian (Victoria)


Big Bang -> Lee Seung Hyun (Seungri)


ZE:A -> Park Hyung Sik (Hyungsik)


Wonder Girls -> Ahn So Hee (Sohee)


2NE1 -> Park Sandara (Dara)


Teen Top -> Lee Byung Hun (L. Joe)


After School -> Kim Yu Jin (Uee)


B2ST -> Son Dong Woon (Dongwoon)


Kara -> Jung Joo Young (Nicole)


Hitt -> Kim Woo Ram (Wooram)


Rainbow -> Oh Seung Ah (Seungah)


Bye bye... Annyeong...

Monday, January 23, 2012

Happy Chinese New Year…

Assalamulaikum… Annyeong haseyo… Hari ni Chinese New Year… Malam semalam banyak orang main bunga api… Heheheh… Aku suka Tahun Baru Cina… Sebab aku dapat angpau… Mata duitan kan aku… Kawasan rumah aku ramai orang Cina… Dorang baik dan peramah… Hahahah… Untung tak aku??? Kitorang kat sini memang mengamalkan gaya hidup satu Malaysia… Termasuk dengan India sekali la of course… Tak perlu nak racist-racist kan… Tak ada faedahnya jadi racist ni… Tengok macam kitorang… Hidup aman damai… Heheheh… So, masing-masing dapat merasa perayaan masing-masing… (Tak pasal-pasal dapat limau ngan kuih raya free… Huhu…). Okay, tu je… Daa… Anyyeong…
Stanislav bergaya bersama angpau aku... Hahahah...
Thanx, jiran... Hope you'll live better... :)

Sunday, January 22, 2012

Happy 23rd Birthday, Shaz Gila...

Assalamulaikum... Annyeong haseyo... Hari ni 22 Januari... Maknanya hari ni birthday kakak aku yang gedik gila... Hahahah...

Meh aku nyanyi sikit... Tapi lagu Korea la... (Dah tak reti lagu Melayu dah...).

Saengil chukkha hamnida, saengil chukkha hamnida. saengil chukkha hamnida, saengil chukkha hamnida...

Huhu... Sedap tak suara aku??? Tak payah puji... Aku tahu suara aku memang sedap... Lazat...

Ni hadiah aku dan adik kecik aku kepada minah gedik itu... Heheheh...
Comel tak? Nama dia xde lagi... Huhu...
(Kami kongsi sebab dia mahal... Nak jugak cakap mahal.)


Yang kecik tu my little sister yang gedik bagi kat si gedik tu...
Elok sangat... Gedik bagi kat gedik... Hahahah...

Dan Shaz yang gedik tu sangat suka hadiah dari kami... Heheheh... Oh ya, ada lagi...


Ni aku beli untuk diri sendiri... Hahahah...
Ko gila aku tak beli untuk diri sendiri? Huhu... Cute gila kot benda ni... Macam bayi...
Nama dia aku dah bagi... Tapi nantilah aku bagi tau ek... Huhu...

Okay, tu je la kot... Akhir kata, happy birthday, noona... (Nak jugak Korea). Semoga panjang umur dan murah rejeki... Saranghae... Heheheh... Annyeong... :)

Friday, January 20, 2012

Balik Kampung…

Assalamualaikum… Annyeong Haseyo!!! Actually citer ni dah agak lama berlaku… Bila cuti macam sekarang, baru ada mood nak citer… Heheheh… Hari tu aku balik kampung… Dah lama aku tak balik sana… Kalau dulu, memang kerap… Sekarang, dah malas… Sebab masing-masing perangai annoying… Ya, ya… Korang memang tak kenal perangai makcik-makcik pakcik-pakcik aku… Perangai mereka macam-macam… Yang baik ada, yang tak baik pon ada…
Ini ladang kuda atuk aku...
(Padahal ladang kelapa sawit sudah... hahahha...)

Aku suka balik kampung… Sebab macam-macam cerita, ragam dan perkembangan terbaru akan aku dapati bila balik sana… Dan ia amat menyoronokkan… Seronok untuk apa, aku pon tak pasti… Tapi amat menyeronokkan…
Yang tak best pulak, bila aku berasa amat jengkel dengan perangai mereka… Meh aku nak citer… Tapi tak banyak yang aku boleh citer kat sini… Tak mau bukak aib orang… Tak baik… So, aku akan citer tanpa mention nama… Okay??? Huhu…
Ada la orang ni sebok-sebok nak jaga tepi kain aku… Padahal aku tak pakai kain pon… Aku pakai seluar… Kain pelikat pon aku reti nak pakai… Tapi dia still sebok jugak… Sebok nak bagi ceramah kat aku… Walaupon benda yang dia cakap tu ada betolnya… Dan aku terima apa yang betol tu… Aku paham maksud dia… Tapi yang aku tak paham kenapa dia mesti sebok hal aku… Kenapa mesti dia nak memandai-mandai ajar aku apa yang aku patut buat and tak patut buat… N kenapa nak cakap yang anak dia pandai berdikari dan tak menyusahkan orang… Sebab setahu aku, aku tak pernah susahkan orang lain… Kalau ada pon, dia bukan orangnya… So, dia memang tak de kena-mengena langsung dengan apa yang aku buat… (Lagipon, perlu ke nak banggakan anak sendiri?? I mean setiap orang ada kelebihan masing-masing… So, benda ni sangat tak perlu…). Dan sekali lagi diingatkan supaya jangan nak pandai-pandai ajar aku kalau benda tu tak perlu… Kalau perlu, sila ajar aku… Aku pon tak bodoh nak bengang tak tentu pasal… Lagipon, u are not my parents… Buat apa aku nak ikut cakap dia kan??? Sedangkan parents aku lagi tahu yang mana baik dan yang mana buruk untuk aku… So, I won’t make a decision against them… I only respect you because you older… (Walaupon annoying…). So, jangan sampai aku hilang respect tu… Okay, babai…
P/S: Sorry, kalau anda terbaca dan terasa… (Hopefully not…).

Wednesday, January 18, 2012

Kenapa Nama Blog Aku ialah ‘Aku Senonoh’???

Assalamualaikum… Sekarang ni aku nak cerita asal-usul nama blog ni… Kenapa nama dia macam ni??? Baiklah, seperti yang korang sedia maklum bahawa aku memang seorang yang senonoh… Even kalau aku tengah teran taik nak berak pon, aku still akan nampak senonoh… So, kerana itulah aku menamakan blog aku dengan nama ‘Aku Senonoh’… Segalanya kerana perangai aku yang sentiasa senonoh di dalam semua hal… Ada faham??? Kalau tak faham-faham lagi, lantak korang… Malas aku nak layan orang yang lambat faham macam korang ni… Heheheh… (Masing-masing terus nekad tak nak baca lagi blog ni kan… Heheheh…).
Okay, bye bye bye…

Tuesday, January 17, 2012

God of Study Habis Ditonton…

Hai, Assalamulaikum… Annyeong Haseyo… Hari tu aku dah abis nonton citer God of Study… Best… Ending dia menarik… Heheheh… Citer dia membuatkan aku semangat nak belajar… Yo o yo o je aku… Belajar x jugak… Okay, meh aku perkenalkan pelakon-pelakon dia pulak… Hahahah…
Kim Soo Ro as Kang Seok Ho


Bae Doo Na as Han Soo Jung


Oh Yoon Ah as Jang Ma Ri


Yoo Seung Ho as Hwang Baek Hyun


Park Jiyeon as Na Hyun Jung


Go Ah Sung as Kil Pulip


Lee Hyun Woo as Hong Chan Doo


Lee Chan Ho as Oh Bong Goo

Okey, tu je… Lagu-lagu OST dia pon best gak… Jangan lupa download ek… Aku pon tengah dalam proses men-download lagu dia ni… Kay, babai… Annyeong…

Sunday, January 15, 2012

God of Study Korean Drama…

Assalamulaikum… Annyeong haseyo… hari ni aku nak citer pasal citer God of Study… Bukan, bukan citer Korea… Okay, sudah terang lagi bersuluh… Ia memang drama Koprea… Hahahah… (Syok sendiri gelak sorang-sorang… Bapak pathetic lawak aku…).
Citer ni memang dah lama dan aku baru tengok… Itu pon tak abis lagi… Tapi aku peduli apa? Selalu pon aku ketinggalan zaman… Heheheh… Tapi citer ni sumpah best… Tak tau la bagi korang en… Aku dah tengok 14 episod dah… (sambil angkat kening beberapa kali tanda bangga…). Setakat ni, 14 episod tu aku nangis… Apa jadahnya nangis tengok citer ni? Tak macho benar… Aku peduli apa?! Yang penting aku ada feel tengok citer ni… (angkat kening lagi…). Tapi citer ni bukan citer sedih pon… Tapi aku touched dengan jalan citer dia… May be citer dia pasal remaja yang still sekolah… So, aku yang masih bersekolah ni dapat memahami cerite ni dengan baik… Rasa macam dekat dengan diri ini… (Ayat bajet gempaq.). Aku paling suka Jiyeon T-Ara dalam citer ni… Nama dia Na Hyun Jung… Cun gila dia… (Okay, memang dialah yang encourage aku untuk tengok citer ni… Nasib baik best citer dia…). Hopefully ending dia pon best gak… Nantikan update dari aku lagi… Huhu… Okay, annyeong... Saranghae…
The students of Chun Ha Special Class...



P/S: Aku memang lagi feeling pasal friendship and family daripada kisah cinta… Heheheh…
P/S 2: Saengil chukkha hamnida, Junsu 2pm hyung… (Adik pompan aku yang gedik tu minat gila kat dia…).

Monday, January 9, 2012

Ezani Juara Masterchef...

Assalamulaikum...

Tahniah kepada Ezani kerana telah menang Masterchef... Babai, Annyeong...

Friday, January 6, 2012

Katil Roboh…

Assalamulaikum…
Ya, katil aku memang dah roboh… Tak payah nak buat muka terkejut sangat… Dari hari first aku sampai Pilah lagi katil ni dah roboh… Maksud aku lepas cuti hari tu la… macam mana boleh roboh, tak payah citer la… Complicated sangat… So, biar je aku tunjuk rupa katil baru aku yang tak kurang cantiknya… Gambar katil baru roboh lupa pulak nak ambik…
Tada... Cantik kan??? Hahahah... (Gelak fake.).

Heheheh… Makin sayang lak aku kat katil ni… Sampai orang offer katil pon, aku x taw nak amik ke x… Okey, babai… Annyeong…
PS: Dah lah aku lupa nak bawak cadar dengan sarung bantal… Terpaksa pinjam housemate aku punya… Halim nama dia…

Thursday, January 5, 2012

Masterchef Malaysia…

Assalamulaikum… Annyeong haseyo… Hihi… Rancangan Masterchef Malaysia bakal mempunyai juara tak lama lagi… Tahniah kepada Ezani dan Wahidan… Heheheh… Pilihan aku semestinya Dr. Ezani… Memang dari awal lagi aku jangkakan beliau akan berada di top three bersama Amita dan Zamir… Heheheh…
Wahidan pulak aku tak pernah sangka pun beliau akan masuk final sebab beliau tak berapa menyerlah… Aku target Amita atau Zamir akan ke final tapi nampaknya tidak… Heheheh… Papepon, tahniah and good luck kepada mereka… Babai… Annyeong…



Monday, January 2, 2012

Hello 2012…

Assalamulaikum… Saya hanya nak mengucapkan Selamat Tahun Baru… Heheheh… Harap-harap tahun ini saya akan menjadi lebih muda dari tahun-tahun sebelumnya… Eh, harap-harap tahun ini lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya… Babai… Annyeong… Saranghae…

Sunday, January 1, 2012

Goodbye 2011

Assalamualaikum… Annyeong haseyo… Kini kita sudah berada di tahun baru… Tahun 2012… Bunga-bunga api kelihatan sepertinya cuba memeriahkan langit… Begitulah keadaaannya… Ramai orang menyambut tahun baru dengan galaknya… (Bayangkan aku cakap macam pembaca berita terkemuka… Hahahah… Annoying x???). Okey, sambung balik… Memang ramai orang menyambut tahun baru dengan begitu galak… Tak sedarkah mereka bahawa mereka semakin tua??? (Bajet aku makin muda…).
Teringat pulak masa aku kecik-kecik dulu...
(Ini memang gambar aku time kecik... Betul, x tipu...).

Okey, Itu hanya intro… Actually, it’s sad to leave year 2011 because there are too many memories in that year… And I’m getting older too… I’m 18 now… Bye bye high school life… Isk isk isk… (Dasar budak tak sedar diri…). However, Selamat Tahun Baru kepada semua… Bye bye… Annyeong…