Sunday, February 26, 2012

Mollie Baby… Heheheh…

Assalamulaikum… Lets make a short update today… I’m introducing Mollie… Yang ni pun dah lama beli tapi baru ada kerajinan nak update jugak… See her photos… Heheheh…
Mollie...


Dennis (Cikin Qyqyn punya) with Mollie... heheheh...

Thursday, February 16, 2012

Muda 6 Tahun…

Assalamulaikum… Hari ni aku nak cerita pasal my look yang nampak muda… (Hahahah… Awal-awal lagi dah perasan…).
Ni aku yang sentiasa nampak muda daripada real age...
(Budak perasan...).

Actually bukan aku yang kata tapi tukang gunting rambut yang kata… Aku gi potong rambut ari tu… Then, tukang gunting rambut tu ingat aku baru umur 15 tahun… Asal buruk sangat nama tukang gunting rambut nih??? Untuk sedapkan, kita tukar kepada hairstylist yang potong rambut aku… Walaupun rambut aku tak pernah nak ada style pon… Ni dialog kami… Lebih kurang la… Aku tak ingat dialog ori dia…
Hairstylist: You nak cut macam mana?
Aku Senonoh: Pendek. (Kononnya jawab dengan ringkas.).
Hairstylist: Budak sekolah punya pendek?
Aku Senonoh: *Angguk kepala…*
Hairstylist: You berapa umur? Amik PMR ek?
Aku Senonoh: *Blur* I dah habis dah…
Hairstylist: Oo… Dah habis… Maknanya form 4… (Dia bajet dia paham aku cakap…).
Aku Senonoh: No. I dah habis sekolah dah.
Hairstylist: Gaya macam tak percaya. So, result SPM berapa?
Aku Senonoh: Aaa… *Angguk kepala* (Buat-buat tak paham… Padahal segan nak bagi tahu result… Lagipun, BM dia tak berapa nak betul… So, may be dia pikir aku tak paham cakap dia kot…).
Hairstylist: You dah kerja ek?
Aku Senonoh: I belajar lagi.
Hairstylist: Dekat mana?
Aku Senonoh: UiTM Kuala Pilah.
Hairstylist: *Blur* (Tak paham aku cakap apa kot…).
Lepas habis potong rambut…
Hairstylist: Umur you nineteen ek? (Muka masih lagi tak puas hati sebab tak dapat teka umur aku…).
Aku Senonoh: Twenny one(21). *Sebutan aku bunyi macam mumbling sikit… Mungkin dia dengar aku sebut 2ne1 kot… Jiwa Korea…*
Hairstylist: Hah?! *Blur campur tak paham…*
Aku Senonoh: Dua puluh satu… *Siap dengan isyarat jari…*
Hairstylist: *Muka terkejut… Dia tak percaya umur aku 21 tahun…*
Ya, aku memang dah tua dah… Tapi tak perlulah buat dia muka terkejut macam tu… Aku segan… Nanti aku perasan muda… Aku akan perasan muka aku ni muka budak sekolah… Nak lagi teruk, aku akan perasan yang muka aku ni baby face… Macam muka budak umur 3 tahun… Over tak??? Tapi mungkin bagi dia sorang je kot yang muka aku ni macam budak 15 tahun… Sebab aku sendiri rasa muka aku ni kalau paling muda 19 tahun kot… (Masih lagi perasan… Heheheh…). Okey tu je nak cerita… (Seronok orang cakap aku nampak muda… Dah lama orang tak cakap macam tu kat aku… Hahah…).


Monday, February 13, 2012

Meet Amber and Cindy…

Assalamualaikum… Hey… Annyeonghaseyo… Today I would like to introduce Amber and Cindy… Siapakah?? Meh aku tunjuk gambar…
Cindy dan Amber waktu hari pertama dibeli...

Cute kan??? Actually dah lama aku beli tapi malas nak update dan perkenalkan kat korang… So, sekarang selamat berkenalan…
Amber yang squirrel tu dan Cindy yang itik tu… Mana lagi comel??? Korang decide sendiri la… Tak kan aku nak decide untuk korang pulak kot… Bagi Cindy lagi comel… Sebab mulut dia polka dot… heheheh… Tapi Amber sangat cantik… Ekor dia la… Kembang kan??? Heheheh…
Amber... Ekor dia lawa... Dia pon lawa...


Sepit rambut colour pink tu adik aku punya... Aku curi...
Sebab aku rasa Cindy lagi sesuai pakai sepit rambut...

Babai… Annyeong…

Saturday, February 11, 2012

Birthday Hangeng, Siwon and Sooyoung...

Assalamulaikum... Heheheh... Ya, dah ketinggalan zaman lagi but do I care??? Hahahahah... Okey, sekarang ni aku nak wish birthday mereka bertiga... Saengil chukkha hamnida... Heheheh...

Happy 28th birthday, Hangeng hyung... Zhu ni shengri kuai le... (He's chinese... Heheheh...)
Birthday beliau 9 Februari 1984...


Happy 25th birthday, Siwon hyung...
10 Februari 1987...


Happy 22nd birthday, Sooyoung...
10 Februari 1990...


Dorang terkejut aku buat surprise party untuk dorang...


Mereka diminta menyanyi dia majlis tersebut...
(Pandai tak aku menipu??? Padahal dah terang-terang baju lain..)


Photoshoot juga dijalankan...

Okay, annyeong... Happy birthday semua...

Thursday, February 9, 2012

Angelic Bears for My Friends…

Assalamulaikum… Heheheh… Ingat tak ari tu aku penah bagi tahu yang beli beli sesuatu untuk kawan-kawan aku??? Tak ingat?? Oke, fine… Haha… Hari ini hadiah itu akan di-reveal-kan memandangkan aku pon dah bagi kat dorang… Syarat-syarat hadiah yang aku nak bagi kat orang ialah hadiah tu mesti gedik macam kau dan comel macam aku… Hahahahah… Hahahahahahah… (Mana cukup gelak macam setan sekali je…). Baiklah tanpa membuang masa, kita saksikan hadiahnya…
Trio of angelic bears...


Bob punya... Nama dia SunYoung (Sunye Wonder Girls + Sooyoung SNSD).


Fakhry punya... Damian...


Arip punya... Dia tak pikir nama lagi... Heheheh...

Hihihi… Comel tak? They said they like the bears… And I’m glad that they like them. Hahahah… Actually, aku risau nak bagi dorang… Takut dorang tak suka… Iyalah… Kita kalau nak bagi sesuatu kat orang, mestilah benda yang orang suka kan??? Tak kan nak ikut kepala kita je… Heheheh... Harganya tak mahal mana… But I was happy to see Bob’s and Fakhry’s reactions… They reactions are precious… Dorang jerit satu rumah… I felt appreciated… Tak sangka macam tu sekali reaksi dorang… Sebab Bob penah cakap kat aku yang dia tak berapa minat plush toys ni… (Tapi aku beranikan diri jugak beli angelic bear tu untuk dia… Hahahah…). Arip pulak tak banyak reaksi… Maybe terkejut kot dengan kejutan gedik aku… Heheheh… Ataupon sebab ada orang kat rumah dia… So, tak boleh nak over sangat tunjuk reaksi…
And aku tak harapkan apa-apa dari dorang… Just ikhlas kawan dengan aku dan terima aku seadanya… Our friendship is more valuable than money or plushie… Heheheh… So, harap-harap korang ikhlas kawan dengan aku dan aku pon ikhlas kawan dengan korang… Kalau sikit-sikit salah faham tu perkara biasa, okay??? Heheheh… Okeylah, tu je… Babai… Annyeong…
P/S: Aku tak bagi angelic bears tu sebab korang tolong aku hari tu tapi sebab this is the last sem… So, I think I should give something to make sure that you all will remember me… Hihi…

Monday, February 6, 2012

Voucher RM200…

Assalamulaikum… Heheheh… Annyeong haseyo… Aku dah guna dah voucher RM200 yang kerajaan bagi... Heheheh… Tapi aku guna RM150 je sebab lagi RM50 aku nak bayar buku kat lecturer… Huhu… Rasa macam kaya je beli buku time tu… Siap belanja family lagi… Hahahah… Baik tak aku??? Kalau dapat duit lagi senang… Boleh aku simpan je… Tapi mesti hilang sekali dengan wallet an… Heheheh… Kira ada hikmah jugaklah di atas setiap yang terjadi… Apa aku merepek??? Aku pon tak paham… Jari aku dok menaip je apa yang terlintas di kepala hotak aku… Baiklah… Tanpa membunag masa… Lets check it out apa yang aku beli… Kehkehkeh…
Inilah mereka... Heheheh...

Buku masak (My mom punya… Aku belanja… Heheheh…).
-Santapan Kuih & Manisan Tradisi Pak Engku
-Kek Lapis Molek

Novel
-Kembali Padamu-Zulfati Hanis
-Sayangku Casper-Mazni Anita
-Akhir Sebuah Cinta-Siti Nur Dhuha
-Bicara Hati-Damya Hanna(Adik aku punya… Aku belanja… Nak jugak…).
-Memang itu Cinta-Elin Nadia(Kakak aku punya… Aku belanja jugak…).

Komik(Semua aku punya… Hahahahahahahahahahahah… Okey, stop…).
-Aku Tak Nak Kau La!-Sugiyama Miwako(Tengah baca… Bajet nak habiskan dalam masa tiga hari…).
-Asmara Elit-Shiumi Saki(Tajuk tak boleh blah… Heheheh…).
-Rahsia Si Puteri-Shiraishi Yuki

Kesimpulannya, aku dapat beli dua buah buku resepi, lima buah novel dan tiga buah komik dengan kupon tuh… Dan memandangkan aku beli lebih RM100, so, aku dapat voucher percuma RM5… SO, aku Cuma keluarkan RM3 je duit poket aku… Wakakakakah… Okey, bye… Annyeong…
Then, ini pon dibeli pada hari yang sama....
Tapi tak pakai voucher... Aku kongsi ngan adik aku...
(Sunny baju merah... Heheheh...)
Dalam ni ada banyak poster dan giant posters of SuJu and SNSD...
Ada lirik, profile dan macam-macam lagi...

PS:Aku beli something untuk kawan-kawan aku... Tapi nanti aku share kat sini ek... (Hope they'll like it).

Saturday, February 4, 2012

I Was Robbed…

Assalamulaikum… Annyeong haseyo… Tajuk macam over kan… Tapi itulah hakikatnya… kalau boleh aku x nak besar-besarkan hal ni… Nanti orang ingat aku nak mintak simpati… Hal ni pon dah berlaku dari hari Isnin lagi… Tapi aku tak tahan… Okay, actually apa yang dirompak??? Tak payah nak rompak sangatlah… Dicuri okey kot… Wallet ngan Handphone aku dah hilang… Aku sangat sayang dua-dua benda tu… Nokia E5 and wallet yang adik aku bagi tu… (Aku dah la tak minat nak shopping benda-benda ni…). Kalau shooping plush toys aku rajin la… Heheheh… Sempat lagi… (Nasib baik voucher aku letak kat tempat lain…)
Tak payah cerita suspek dia sape la… Aku dah cuba slow talk ngan dia melalui telefon… (Actually kawan aku yang cakap n mesej kat dia… Sebab handphone aku ada kat pencuri tu…). Pikir-pikir balik, bodoh jugaklah perompak tu sebab angkat phone call orang… (Dia memang bodoh!!! Bengang aku…). Dah la dia penah cuba nak keluarkan duit aku dari bank… Kuang ajar tak???!!!
Sekarang semua kad-kad aku dah blog block n buat semula… So, kalau dapat balik barang-barang tu pon memang dah tak guna la… Aku dah bagi peluang untuk dia pulangkan barang-barang tu… So, sekarang jangan harap aku nak maafkan lagi… Hiduplah kau dengan barang dan duit haram… Hopefully kau ‘bahagia’… Cakaplah aku jahat… Aku tak kisah… Sebab aku dah cukup berbuat baik dengan semua orang… May be ni ujian dari Allah… Aku dah redha dengan segala ketentuanNya… Hanya Allah yang akan membalas perbuatan orang tu…
Babai, annyeong…
PS: Thanx to my family and friends who are always be by my side through this hard moment… I really appreciate it… I just don’t how to show how much I appreciate that… Thank you so much…