Sunday, March 31, 2013

Happy 25th Anniversary, Abah dan Mak...

Assalamualaikum...
OMG... Almost 12 a.m. already.... Better make it quick...

Happy anniversary to my parents who had raised me to be as good (?) as this... Heheheh...

31st March 1988... Sayang awak berdua... Saranghae... Love you... Semoga bahagia selalu... And always menempuhi cabaran dengan baik... Mak dan Abah selalu buat saya rasa macam still budak kecik bila dengan dorang... Sayang dorang... (Padahal umur aku dah tua bangka taw...). Bye...

The perfect couple... Same height couple...
(Kuang ajanya aku... Heheheh...).

Saranghae....



<3 <3 <3

Thursday, March 28, 2013

Happy 22nd Birthday, Lee Hoya... :)

Annyeonghaseyo... I almost forgot his birthday is today... But thank god I still manage to remember... Heheheh... Saengil chukae hamnida, chingu... Have a bless... Happy birthday again...

Bye, annyeong... Gotta go...

Happy birthday, Hoya Infinite... :)
(28th March 1991)

Saturday, March 23, 2013

Sya’s Felt Craft…


Assalamualaikum… Annyeonghaseyo… Apa benda Sya’s Felt Craft ni??? Actually, ini bisnes kawan saya… Saya promote aje kat sini… Dia buat felt craft lawa… Saya dan Cikin Gedik Ahaks  ialah salah dua orang pelanggan tetap… Heheheh…

Syana sangat kreatif… Kadang-kadang aku ingat felt craft tu susah… Tapi dia buat jadi jugak… Hebat kan??? Best-nya dapat order felt craft dengan dia… Hahahah… Loser gila tak reti buat sendiri… Tangan tak berseni aku ni… Nak buat kuih polka dot pon jadi kuih batik… Loser tak loser??? Sekarang Ami pon dah pandai buat dah… Dah boleh bukak bisnes partnership dah dorg ni… Heheheh… Bagus-bagus… Yang penting, ada stock aku order… Okey, annyeong… Bluek… Loser!!! Jom tengok gambar hasil kreatif dorang ek??? Macam-macam design ada… Hihi…


Ini untuk sesiapa yang nak nama dorang ditulis...
Nak nama orang lain pon boleh...
Suka hati ko la, labu nak order nama sape pon...
Yang penting, bayar... Harga aku tak ingat... Heheheh...
Nanti tanya tuan empunya badan ek... Aku bagi link nanti... :)

Ni nama dia getah pengikat rambut...
Sape-sape yang nak ikat rambut, ikat misai ataupun janggut, boleh la beli...
Kalau nak ikat rambut plush toy korang pon boleh...heheheh... Sukati aku...
Nak ikat rambut kucing pon boleh... :)

Ini pencil case(kot).... Heheheh... :)

Ini bag... :)

Pelbagai jenis pin... Oh!! I love these...
(Gedik ya amat...) <3_<3

Kura-kura comel... Rasa macam nak order lagi je kura-kura ni... :)

Hair clips...
Only a few designs... :)
Ada lagi sebenarnya...

Hangul... It's written Leeteuk...
Cikin punya... :)

It's written Naim... Heheheh...
And the two dinosaurs are just cute... :)


For more designs and information, please visit here... Ahaks...
Facebook link taw ini... Heheheh... :)

Bye, Annyeong... Nak tengok citer Barbie and Fashion Fairytale sekarang... (Nampak tak gedik dia kat situ...).










Wednesday, March 20, 2013

Happy 21st Birthday, Lee Sandeul... :)

Annyeonghaseyo... Today is duck's Sandeul's Birthday... He was born on 20th March 1992... And he is duck Sandeul... Hahahah... But he's cute... Duck is cute okay??? He's the main vocalist of B1A4... Saranghhae B1A4... Please make a comeback soon... :)

Back to Sandeul... Saengil chukkae hamnida, kid... You look much younger than your real age... Sorry... Heheheh... :)

How cute... A bit like Song Joong Ki, right???
At least in this photo...
And Sungmin from SuJu too...



Peace your duck... Heheheh... :)


Annyeong...





Happy 22nd Birthday, Meor... :)

Assalamualaikum... Hello and Annyeonghaseyo... Today is my chingu's birthday... Happy birthday, Meor... Have a nice day, birthday boy... Actually he's one of my best friends in Kuala Pilah... And we still hasn't lose our contact even though he's in Araustralia now... :).

Okay, tataw nak cakap apa dah... So, Selamat Hari Jadi dan semoga panjang umur dan murah rezeki ya, kawan... And I hope that you'll always happy and berjaya di dalam hidup in everything you do untuk mencapai matlamat dengan maju jayanya dan not just in dunia but also in akhirat kelak... Sape menyampah dengan aku??? (Aku angkat tangan sendiri...Heheheh...). ------Jahat gila aku rosakkan entry birthday Meor... Meowwww...

K, tengok gambar...Taktaw ada lagi ke tidak gambar Meor dalam idup aku... (Bapak kuang aja kan???).

Meor (22nd March 1991)

Heheheh... Nak mencapub...

Meor comel... Bulat... Heheheh... :)




Ok, bye... Annyeong...






Wednesday, March 13, 2013

Happy 21st Birthday, L Kim... :)

Annyeonghaseyo... Happy birthday, Myungsoo... Hope you'll be more popular this year... :) Saengil chukkae hamnida...

L... :)


L Infinite, 13th March 1992... :)





Happy 22nd Birthday, Eli Kim... :)

Annyeonghaseyo... Happy birthday, chingu... Hope you'll be more popular this year... Saengil chukkae hamnida...

Eli Kim...:)


Eli U-Kiss, 13th March 1991... :)





Happy 22nd Birthday, Kwon Nara... :)

Annyeonghaseyo... Happy birthday, yeoja chingu... Hope you'll be more popular and prettier this year... Saengil chukkae hamnida...

My favourite Hello Venus member...
And I will always like her... :)


Nara Hello Venus, 13th March 1991...







Friday, March 8, 2013

Lahad Datu dan Semporna Diserang... :'(

Assalamualaikum...

Isu yang akan dibincangkan hari ini agak sensitif ya, tuan-tuan dan puan-puan... Sorry kalau ada fakta  yang tak betul... Aku pon bukannya jenis yang alert sangat dengan isu semasa tapi memandangkan isu ni sangat famous, jadi aku pon terdengar cerita... And of course ingin memberi pendapat aku sendiri... (Walaupun pendapat aku x berapa nak bernas macam nenas... Krohhh...).

Okay, bagi aku isu ni sangat sensitif sebab melibatkan banyak nyawa terkorban... If I'm not mistaken... Sorry for them... Semoga rakyat Malaysia yang terkorban mati dalam keadaan syahid ketika berjihad... Tapi apa yang aku peliknya, bagi aku... Kes ini boleh dianggap jenayah oleh orang asing... But kenapa tetiba Sultan Sulu menuntut hak Negeri Sabah sebagai hak mereka... Then, I've heard the comments from orang ramai... Yup!! Ramai juga orang ramai yang meberikan komen munasabah... Rakyat Malaysia pun ramai yang bijak... Kebanyakan mereka ada passion tersendiri tentang sesuatu... So, mereka yang sangat alert tu, tentulah tahu tentang situasi sebenar walaupun ada antaranya yang tak masuk akal and sekadar hentam je... So, abaikan sajalah komen yang tak boleh pakai tu...

 Then, aku pon cuba berfikir secara logik... Ada sesetengah orang mengatakan yang keadaan ini merupakan mainan politik... You understand me??? Okay, aku mengaku... Aku memang noob and loser gila kalau berkaitan dengan politik... Because I hate politik damn much... Bagi aku dunia politik penuh dnegan tipu daya... Tak kisah parti apa pon... Semuanya sama... Aku cuma nak negara Malaysia aman... Tapi kalau hal kecik pon nak gaduh sana, gaduh sini... Kutuk parti-parti lain... Apakah semua ini??? Cubalah bersaing secara sihat... Si penyokong pon sama jugak... OVER!! Okay, aku dah puas luahkan perasaan aku...

Okay, berbalik kepada isu tadi... Ada logiknya bila orang mengaitkan dengan politik... Kalau betul, bagi aku kejamlah semua yang bermain dengan perkara macam ni sebab dah melibatkan nyawa...  I'm sorry... Aku tak tahu siapa yang salah... Siapa yang memulakan permainan ni but please... Kenapa sekarang mesti timbul??? Sebab masing-masing nak raih undi??? Masing-masing nak kemenangan??? Penting kan kemenangan tu berbanding rakyat sendiri??? Hebat kamu... Jujur aku cakap... Aku masih tak berapa faham pasal politik ni... Aku tak faham apa konspirasi dorang... Semualah aku tak faham... Kena-mengena isu Lahad Datu dengan Semporna ni pun aku tak berapa nak faham lagi... Tapi saja berani nak update kat sini... (Confident gila kan???). Aku kat sini bukan nak kutuk mana-mana parti... Aku cuma nak keamanan... Kalau ada sesiapa tahu perkara sebenar, bagi tahulah aku ya... Aku pon nak faham jugak... Walaupun aku x berminat dengan politik, tapi aku rasa aku kena ambik tahu jugak sebab ia berkaitan dengan keamanan negara aku sendiri... Okay, bye...





P/S: I want peace... Tolong hentikan semua ni... :'(







Sunday, March 3, 2013

First Day di Sri Iskandar untuk Semester Empat…


Assalamualaikum… Hai… Hari ini saya diuji dengan satu ujian… Oh ya… Saya dah sampai Sri Iskandar dah…

Okay, mula-mula aku nak cakap yang sesampainya dia Sri Iskandar, hujan sangat lebat… So, memang tak dapatlah den nak jogging exercise balik umah jalan kaki… Hahahah… Lama pulak tu hujannya… Housemate pulak semua belum sampai lagi… Al-maklumnya depa semua orang Perak… Balik hari Rabu pon tak pew…

Tunggu punya tunggu…. Aku tunggu dengan sorang budak ni… Actually, x plan pon nak tunggu sama-sama… Tapi tertungggu sama-sama pulak… Then, kitorang pon borak-borak… Then, berak pulak… Eh, x senonoh betul… Pastu, rupa-rupanya budak tu budak sekolah aku rupanya… Patutlah macam familiar… Dan patutlah dia pon asik tengok semacam je kat aku… Mesti dia pon macam penah nampak aku… Hahahah… Okay, habis… Itu je citer die… Saja nak cakap yang Malaysia ni kecik… Heheheh…

Then, nasib baik aku terfikir nak call Qaseh dan Qaseh pon dengan baik hatinya tolong amik aku yang dah agak basah jugaklah… Macam nak demam pulak… Ini yang malas nak pegi kelas ni… Heheheh… Apapun, thanks, Qaseh sebab tolong amik aku… Kalau tak, dalam kebasahan la jawabnya aku balik umah… Heheheh… Dah la teksi susah dapat…

But I have tu admit it yang sebelum sampai Sri Iskandar, aku rasa sangat xde mood and xde semangat… But NOW!!! Mak aih… Terkejut aku… Sekarang aku excited pulak bila dah sampai… Macam seronok je nak jumpa kawan-kawan balik… Yay… Aku lega sebab aku tak berterusan rasa x semangat… Alhamdulillah... Huhu… K, bye…

Dah kenapa tiba-tiba semangat Perak pulak dah... Hahahah... :D




Tak Sedia Tapi Terpaksa...

Asslamualaikum... Chewahhh... Gitew tajuk hari ni... Jiwang karat gitew... Ahaks... (Okay, stop menggedik...).

Actually, aku sedih tahap cipan... Sebab serius aku cakap, aku x ready nak balik Sri Iskandar... Rasa malas dan x de mood menular ke dalam hati aku... Ceh, terajang aku cepat... Aku xnak tido ari ni sebab nak abiskan masa-masa yang berbaki lagi beberapa jam je lagi kat rumah... Oooh, masa.... Tolonglah lambat berlalu...

Aku ni terpaksa je balik Perak awal-awal sebab masalah pasal kelas... :'( . Kalau tak, mesti aku masuk seminggu lewat... Tapi tak apalah... Asalkan hal aku settle sudah... Aku nak daftar kelas secara normal... Xnak pening-pening boleh??? Hopefully, aku xde masalah dengan kelas... X suka pening sebab benda remeh and tak penting ni... Penat... Okay, bye... Waaaaaaaa.... Sedih... Xmo balik Perak!!! Macam dah meroyan dah aku... :'(

Sedih-sedih pon masih bagi selca gambar gembira...
Terajang kang baru tahu...
(Bulat kan muka aku???
Hopefully kawan-kawan Perak aku x terkejut tengok muka bulat besar talam aku ni...
Muka nak licin je... Heheheh...)



BYE, KL... (Macam lama je nak pegi...).

Saturday, March 2, 2013

Hulala... :)

Assalamualaikum...
Annyeonghaseyo...

Hari ni saya nak cerita pasal 26/2/2013 lepas... Asal pulak dah??? Bukan sebab birthday CL... Tapi pasal aku keluar dengan kawan-kawan aku... (Baru nak update kan??? Nak buat macam mana??? baru ada kerajinan...Heheheh...). Tapi kenapa pulak tajuk dia Hulala ek??? Sebab suka hati aku la... Aku dah tak de idea nak pikir tajuk kreatif-kreatif... Ko apa tahu??? Krohhh...

Yang penting, hari ni korang sangat beruntung sebab aku sudi update blog yang hebat ni untuk korang... Hahahah... Bapak perasan... Agak-agak lepas ni ada lagi tak yang nak baca blog aku??? Heheheh...

Okay, jangan melalut lagi... Hari tu, yang ikut aktiviti x sihat kita orang ni empat orang je... (Sejak bila pulak kitorang buat aktiviti tak sihat???). Yang ikut Asrul, Syana, Ami and last but definitely not least, aku sendiri...

Ini dia muka hot stuffs...
(Padahal muka mintak penampar...)

Mula-mula kitorang pergi jalan-jalan... Pastu cari makan kat Wendy's... Bla bla bla... Pastu, gi solat... Pastu, gi karaoke... Bla bla bla... Pastu, gi solat lagi... Pastu, jalan-jalan cari makan lagi... Pastu, balik la...

Okay, sounds lame and boring right??? But you're totally wrong... Tak boring langsung... We had so much fun... (Ataupun aku sorang yang terlebih excited and have fun... Heheheh...). Bagi aku xde moment yang boring langsung... Semuanya best and kelakar... Aku memang suka gelak dan benda kelakar... So, walaupun x ramai yang ikut, aku still happy that day... (Dapat nyanyi selama 4 jam... Tetiba). Tapi lagi best kalau lagi ramai yang ikut... Dah lama tak keluar dengan dorang... Xde la... I mean kalau masing-masing dah keje and kawin lagi susah nak lepak-lepak macam ni kan... Xpe lah... Aku still boleh faham ke-busy-an tahap cipan masing-masing... Aku pon banyak kali tak follow dorang atas urusan yang tak dapat dielakkan... So, in friendship, kenalah saling memahami, ya dak??? Okay, boring kan aku melalut... Okaylah... Tak nak cakap panjang... Aku tau korang nak tengok gambar kan?? Cakap je la... Malew-malew pulak... Heheheh... Baik, persembahkan... Jeng jeng jeng...

Asrul...
(Relax... Aku tau gambar ni tak de pape... tapi kita kena mulakan dengan gambar yang senonoh dulu... barulah tak terlalu terkejut... Heheheh...)

Ami a.k.a. staff Wendy's...
Asrul kata. Aku x kata... Aku tolong gelak je... Heheheh...
(Kan dah mula sikit demi sikit gambar yang tak senonoh... Heheheh...)

Syana bertanduk... Dengan bangganya mempromosikan aku dan dia sebagai pelajar Sri Iskandar yang paling err... Senonoh???

Selca syok sendiri...
Sila abaikan tompok BB Cream tak rata tu...
Heheheh...

Selca berkumpulan... Heheheh...
For me, this is my favourite photo of the day...
Not the best but most favourite... :)

Mirror, mirror, mirror... Who are the prettiest among us???
And the mirror said, all of us are prettiest... Krohhh.... zzz...

Ask the mirror again... And still, we're the prettiest...
Well, apa boleh buat...
(Eh, eh... Aku sekuntum bunga la... Hahahah...).

Syana dan Asrul duduk lepak-lepak...

Innocent style... Heheheh...
So what if we are innocent???

Selca syok sendiri lagi...
Maafkan saya... Saya meme suka amik selca syok sendiri... Heheheh...

Lagi lagi selca syok sendiri...

Lagi... <3

With Syana...
(Okay, dah boleh terajang dah kot kepala aku sebab share gamabr selca banyak-banyak... Heheheh...).

Asrulll... heheheh...
(Padahal aku dah puas upload gambar selca... Ke korang nak lagi selca aku... Aku ada lagi sejuta... :) )

Ami dan Syana...
Tu dia... Belakang tu Asrul nyanyi dengan penuh semangat... <3

Nampak x betapa x senonohnya belakang tu???
Drama habis kan performance dia... Hahahah...

Hahaha... Syana comel sebab x tahan flash kamera...
^_^

Kami tak gedik...
Habis tu, ini apa???
Ah sudah... :::::

Ini gedik...
Hahahah...

Ini nama dia kuang aja.... Hahahah...
Letak siku atas kepala aku...

We love you, readers... <3 <3 <3

Saranghae... :)

Model terkenal... (Bapak perasan...).
Thanks, Asrul tolong edit...
Hahahah...
(Dia suruh aku jadikan DP Facebook tapi aku malew... )

Asrul modelling... Heheheh...
(Sebenarnya banyak lagi photo shoot kitorang tapi saja malas nak show off... Takut dapat offer jadi model... Heheheh...).


Okay, cukuplah kot banyak ni gambar aku share... Kalau nak ikutkan ade banyak lagi gambar menarik... Ada sejuta lagi... (Over kau...). Tapi nak buat macam mana kan?? Aku pon dah malas... Nak solat Subuh pulak... Bye....