Sunday, June 30, 2013

Happy 27th Birthday, Hong Soo Ah...

Annyeonghaseyo... Today is Hong Soo Ah's birthday... She was born on 30th June 2986 1968.... I really like to see her in Heroes... I like her and her lobang hidung... Ok bye.... Tengok gambar...


Monday, June 24, 2013

Happy 25th Birthday, Nichkhun....

Annyeonghaseyo... Happy 25th birthday, Nichkhun... (24th June 1988)... Bye... :-)




Wednesday, June 19, 2013

Too Many Conflicts Everyday…

Assalamualaikum… I have lot of conflicts this week… No, actually it’s everyday… Everyday is a conflictday… It’s so annoying and I’m freakin’ hate it… I hate them too… All of them are acting great… WTF!!! Stop it… Okay, I’ll stop here and continue later because it will be long posts… Bye bye…


And the biggest issues are happened in three days in a row… :’(

Joanie Dodds...



P/S: Feeling tired, disappointed, annoyed, frustrated, sad, unhappy and all feelings related to terms stated… :’(









Tuesday, June 18, 2013

She’s Different from Others…

Assalamualaikum… Okay, I’ll just straight to the point… I always wrote that my friends are not the real friends… They are not trustworthy, backstabber, and so on… But I would like to tell you that there is this one girl which is not the same like others. I hope so actually… She’s the only one that I trust from now on in Sri Iskandar… She’s the only one who makes me feel good, makes me feel better, and makes me feel like I have friends… Actually, I was told her something and since that time, I think I can believe her…

Yes, I always make mistake for trusting wrong person… I told them something but then, it will end up with the betrayal… Just because of that, I don’t trust people easily since last semester… But now I have positive feeling that I can trust her… Please, friend… Don’t make me lose trust on you… Don’t disappoint me because I really believe in you and assume you as my good friend here… I hope I can trust her and I’m pretty confident to trust her… But what if she’s also the same??? No!!! I’m confident this time!!! But if she really do so, I will feel stupid for trusting her… I’m the most idiot person for not taking any lessons from the pasts… So, please don’t make me feel stupid… But I don’t worry much… I know I can believe her…

Because, believe it or not… She made me tears up when she give full support for me to not move to other campus… Yes, I told her that… And she’s really nice and her words are just magical… She makes me touched, makes me feel special… She makes me want to stay until the end of my degree even though I hate being here… And I think I should mention her name now… (Not hoping she’ll read this because she didn’t know about this blog…). Her name is Nadia… As simple as that… I mentioned already… And Nadia, I really appreciate you as my good, sweet, cute and nice friend… I only trust you… Let’s be friends forever…

This is Nadia... Caring and nice...
As sweet as her looks...
(Cowie curi gambar FB...).

She likes Taylor Swift and Mila Kudis Kunis... Heheheh...



Bye… Love you, Nadia… And your mata bolat… Heheheh…








Monday, June 17, 2013

Antara Malu dan Tidak...

Assalamualaikum... Hey, I'm going to post something again sementara menunggu untuk solat Subuh... (Kan elok kalau pergi mengaji instead of post benda mengarut...). Okay, jap lagi aku mengaji... It only takes few minutes... Heheheh... Aku tak tau malu ke apa perasaan aku but just let the picture speaks, okay... Then, korang evaluate la sendiri... Lawak pon ada... Heheheh...


Heheheh... Got it... Ok, bye... :)



P/S: Punya la semangat aku wish birthday tu... Tiba-tiba salah orang... Hahahah... :D





Blog Ini Tempat Mengadu Aku…

Assalamualaikum… Hey, yo… Heheheh… Apa ko pikir??? Ini bukan bermakna aku x busy okay… As a student, (Yeah! I’m still a student even though I looked like I’m working because of the buzy-ness…) I’m busy just like my friends… Aku ada banyak benda nak buat… Tapi aku decide untuk ber-blogging seketika… Why??? Sebab sukati aku la… Aku pon nak luah perasaan aku jugak… Heheheh…

Avril Lavigne...

Okay, itu bukan citer dia… Citer dia ialah aku nak cakap pasal fungsi blog ni… Actually, blog ni ialah tempat aku meluah perasaan dan tempat aku mengadu and tempat untuk aku cerita pasal benda yang aku nak sama ada berfaedah ataupun tidak… Hihi… Don’t get me wrong… Bukanlah maknanya kalau aku ada masalah, baru nak cari blog kesayangan aku ni… No no no… Not at all… Kalau aku happy pon, aku akan cerita kat blog ni jugak… Heheheh…


Tom Welling...

Okay, kenapa aku pilih blog ni untuk dijadikan tempat mengadu?? Sebabnya simple sangat… Aku tak pandai nak meluahkan perasaan kat orang… Yes, I’m a bit emotional and x pandai nak cerita masalah aku kat orang… I will sound bitchy if I do that… Yeah… Aku ada je kadang-kadang cerita masalah aku kat orang tertentu… Especially my family… Lagipon, kenapa aku nak cerita masalah aku kat orang kalau benda ni melibatkan orang lain?? Aku akan aibkan orang secara x langsung pada orang lain… Lebih-lebih lagi kalau dorang kenal antara satu sama lain… Actually, ini yang kawan-kawan aku selalu buat… And I hate to hear all those things… It’s feakin’ annoying… Sebab it has nothing to do with other people… Your problem will stay as your problem, okay… Tak paham ek??? Jap aku explain… Contohnya, Brooke is talking bout Magdalena to Hannah… (Ceh, nama nak canggih je.. Hahahah…). Pastu, walaupon cerita yang Brooke sampaikan tux de kena mengena dengan Hannah, Hannah still akan bagi impression yang tak baik kan kat Magda… So, sebab tu aku x suka orang suka bercakap-cakap ni… And I’m trying to not do so… Mungkin ada orang fikir, dorang just nak luahkan perasaan… Tapi luahkan perasaan apanya kalau dah 100 orang ko cerita masalah ko… Itu nak aibkan orang namanya…

Linda Evangelista...

Okay, lagi… AKu pilih untuk mengadu kat blog ni sebab kawan-kawan aku x boleh dipercayai… Yes, for me, they’re not friends anymore… Eh, I’m wrong… They’re friends for some situations… So, still not the real, true friends… Except this one girl… I think she’s a good friend and trustworthy… Should I mention her name?? Hmmm… Takut pulak dia terbaca… Heheheh… Okay, mention sekejap je… Nama dia Nadia… Okay, dah… Please assume that her name is disappeared already… Heheheh… I’ll talk about her later… (Tapi takut dia terbaca… Malu… I’m not ready to reveal the existence of this blog… FYI, nobody in Sri Iskandar knows about this blog… Kihkihkih… I’m good and charismatic… Tiba-tiba… Terajang kang…). Okay, berbalik pada cerita asal… Most of my friends are not trustworthy… They’ll talk behind each other… I’ve seen this so many times… (And I think I wrote this so many times too… Hihihi…). So, I trust this blog… My secret will only revealed if they found out about this blog… This blog will never tell them… Heheheh…

Ian Sommerhalder...

Lagi, aku x suka cakap pasal orang lain… It’s too bitchy… Aku pon x suka libatkan orang lain tentang masalah aku dengan sesiapa… Bukan x nak cerita tapi aku rasa tak relevant… Okay, it’s okay kalau cerita kat orang yang kita percaya… Tapi macam aku cakap tadi, x perlu kot luahkan kat semua… Cukuplah sekadar nak lepaskan perasaan…

Alicia Keys...

And I love this blog… Heheheh… Because, everything I wrote here, will stay as memories… I’m pretty sure that I’m not going to delete all the posts I have wrote… I might just fix the untrue things but not delete these… Cuz when I read all the posts later, then, I’ll know how I felt before… Padahal boleh je tulis diary… Tapi malas… Too girly… (Bajet blog x girly…). Not really… It’s manly and senonoh… Krohhh… Lagipon tulisan aku buruk tahap lebih buruk dari cakar ayam… So, aku x prefer diary… Even though lebih selamat… But I think I just like to share my feelings with readers… Heheheh… And I just like to remember all memories… Sebab tu aku suka amik gambar and think about meaningful moments… Okay, bye… Terpanjang pulak post ni… Seriously, I’m not expecting to write this long…

Harry Shum Jr...




P/S: Heheheh... Gambar sume xde kena-mengena... Just because post ni panjang, so aku risau the readers bosan... So, enjoy gambar-gambar yang penat aku cari untuk dijadikan hiasan post ni... Huhu...







Sunday, June 16, 2013

Stronger…

Assalamualaikum… Hello… Annyeonghaseyo… Heheheh… Guess what??? Okay, tetiba… I’m not going to ask you to guess… Just wanna tell you that I think I’m stronger… Why??? Because it has passed two weeks and I’m not really homesick… I miss them but just not homesick… Yay!!! I’m doing well here with those assignments, test and presentations… They not make me feel good… But I’m just okay with all those things…


Of course, I’m tired, I’m busy… I collapsed sometimes but I’m not stress… Really… I’m not stress at all… Just busy and tired… So, I guess I’m stronger… Thank you, Allah for give me this strength… Alhamdulillah…

My parents... They're both wonderful... <3 <3 <3


And see ya later… Bye bye…

P/S: Final exam is just around the corner… I guess I should start study but I can’t until the assignments, presentations and tests are done… :(

Happy 22nd Birthday, CNU B1A4…

Annyeonghaseyo… Happy birthday, CNU chingu… He’s my bias from B1A4… Hehehehhe… Bye bye…


Cutie (??) CNU without his glasses... :)







Happy 22nd Birthday, Badikha…

Assalamualaikum… Annyeonghaseyo… Happy birthday, Badikha… Heheheh… As usual, same as CNU B1A4… Never change… I’m not sure if Badikha still remember me… But I always remember him as a good and crazy friend… Heheheh…

An old photo of him... Couldn't find any new... Heheheh... :)








Monday, June 10, 2013

So Sick of These Annoying People…

Assalamualaikum… Hey, hari ni aku nak luahkan perasaan sikit, boleh??? Heheheh… Actually, dah lama dah aku pendam pasal ni sorang-sorang… Aku x citer kat sesapa pon… Serius tak penah… Except family aku la… Dorang je tempat mengadu untuk aku… Tapi dorang x pernah galakkan aku buat benda x baik kat kawan-kawan(?) aku… Dorang x pulak galakkan aku simpan perasaan dendam ke apa… Baik kan dorang??? Sayang dorang… Orite… Jom citer sikit…

Actually, kawan-kawan aku are not the true friends… I’m sorry if I have to say this… AKu terpaksa anggap korang macam ni sekarang… Sebab ia betul… Sorry again kalau terasa… Sebab memang bukan semua orang tapi mostly… Just about 10% of them are good friends… Itu pon kalau 10% kira baik lagi… Entah-entah dah sampai pon banyak tu…

Tapi kenapa pulak aku cakap macam ni??? Jahat sangat ke aku sampai nak anggap dia orang macam ni??? It’s okay… Boleh je kalau dorang nak anggap aku jahat… Aku x kisah pon… Selama ni pon bukannya ada orang yang anggap aku baik pon… No one cares about me… (Macam lagu Exo la pulak… Heheheh…). Betul… Selama aku duduk kat Sri Iskandar, just beberapa kali dorang care pasal aku… Seriously… Itu pon x tau la ikhlas atau tak… Kadang-kadang aku rasa macam dorang tak ikhlas and just acting nice… Yes, I’m now looking them in negative perspective… Bukannya tak nak fikir yang baik-baik… Tapi it’s to obvious… Okay, selama ni aku sangat positif… Semua benda yang dorang buat, aku akan fikir dorang mesti ada sebab sendiri… But they’re too selfish actually…

They’re selfish… Sanggup betray each other kalau demi kepentingan sendiri… Itu yang aku nampak la tentang dorang… But then, kalau orang betray dorang, dorang akan marah pulak and cerita habis kat semua orang… It’s so unfair kan… Annoying kan??? Annoying is a wide word… It explains so many things…

Lagi perangai dorang… Dorang is so not trustworthy… Faham x??? Dorang x boleh dipercayai… Dari sem lepas lagi aku perasan benda ni… Sebab tu aku x percayakan sesiapa sampai sekarang… Semua sebab dorang yang durjana ni… Padahal sebelum ni aku jenis yang senang percaya… But sebab terlalu banyak betrayal cases and so on, aku susah nak percayakan orang… Sebab tu jugak aku tak kan cerita masalah aku kat sesiapa… They love to talk… Dorang akan selalu bercakap and burukkan orang lain… Macamlah dorang bagus sangat kan… So, aku xkan percayakan dorang except certain people…

Then, they talk too much… As I said before, dorang suka bercakap… Dorang suka argue… Dorang suka defend diri sendiri… Sehingga membawa fitnah… Sampai menyakitkan hati orang lain… Cakap semua nak menang… And dorang akan repeat the same thing about the same issue banyak kali… Sampai muak aku dengar… And sebab itu jugaklah aku prefer untuk jauhkan diri dari dorang… Aku avoid dorang… Aku rela berseorangan… Aku rela bosan… Daripada dok dengar dorang mengumpat sana sini…

Pastu, dorang suka berhutang.. Actually sorang je… Logic ke kalau pergi keluar terlupa bawak wallet??? OKay, logic… AKu jenis yang mudah kesian… So, aku pon dengan baik hatinya akan tolong bayarkan especially kalau keluar makan… Okay, bukan nak berkira… Tapi banyak kali tau… And sampai sekarang x bayar-bayar… Memang duit aku ni untuk belanja korang pon kan… setakat ada la beberapa yang aku ingat.. Sebab aku susah nak ingat pasal hutang-hutang ni… Tapi aku ingat sangat sebab dah banyak kali… Yang sebelum-sebelum semua aku dah x ingat langsung… Tapi aku yakin ada je hutang yang x bayar… Please la, weh.. Pandai pinjam, pandailah bayar… Aku ni bukannya kaya sangat pon… Kalau aku jadi dorang, aku x kan tenang x bayar hutang orang… Kalau akulah...

Pastu, dorang suka merungut… They complaint about almost everything.. X boleh susah langsung… X boleh ikut peraturan langsung… Aku bukannya nak cakap aku bagus… Tapi aku pon ada je benda yang x puas hati… tapi aku pendam je sorang-sorang… One of the factors sebab aku x percaya orang la citer dia… AKu selalu je naik bus sorang-sorang tanpa orang tau… Xde pon aku complaint… Solat sorang-sorang… Jalan kaki sampai ke mana-mana jauhnya semata-mata nak makan… Tapi selagi aku x mati, it’s okay lah…. AKu bersyukur je… At least, aku still mampu buat tanpa bantuan orang…. Sebab kalau kita susahkan orang, orang akan merungut, they will talk behind us… nampak tak relatednya dengan apa yang aku citer tadi… Lagi, kalau aku cakap aku naik bus or jalan kaki ke they will fake themselves and act like they’re worry… WTF sangat… So, annoying… But then, kalau aku mintak tolong sikit, mula la buat muka x ikhlas, bagi alasan and macam-macam… So, baik aku sorang-sorang je kan… Sebenarnya, aku pon x nak susahkan orang… Selagi aku boleh bergerak sendiri, aku akan gerak sendiri… I won’t complaint, I won’t talk behind them to other people, I will keep it to myself… But dorang?? It’s vice versa of course… Manusia semua berbeza… So, sebab tu aku x suka dorang…

Sebenarnya aku sayang sangat dorang dulu… Nak tukar campus pon fikir 30-40 kali sebab fikirkan dorang… But lama-lama perasaan sayang tu makin kurang… And now aku x tahu aku sayang dorang lagi ke x… Aku rasa macam aku tak sukakan dorang langsung… Nampak x macam mana kecewanya aku dengan dorang??? Sampaikan segala lawak bodoh dorang pon aku x boleh terima… Aku x boleh gelak lagi… Tapi aku still boleh nak cakap baik dengan dorang lagi… Mungkin dorang x perasan tapi puncanya dorang sendiri…. Perangai dorang tu… So b****y…

Okay, bye… Banyak lagi sebenarnya… And rasanya dah banyak aib orang aku bukak tapi selagi aku x cakap nama dorang kan… Heheheh… Takpe la… Kita simpan untuk next story okay… Heheheh… Sorry korang… I don’t like you anymore…










Sunday, June 9, 2013

Modul Semester 4...

Assalamualaikum... Hari ni aku akan update pasal modul yang berlangsung selama dua yang baru sahaja habis... Krohhh... Terajang muka sikit...

Actually malam pertama tu ada sesi ceramah bersama Miss Alia... And macam biasa... Kinda boring... Heheheh... Dengar ceramah... Bajet je dengar... Pastu, main game... So, lagi fun la sebab not so serious dia punya program... Huhuhuhu...

And program esoknya, program LDK or Latihan Dalam Kumpulan... I guess... Once again... Aku group dengan Wanie, budak eco... Macam sem lepas... Memang x ramai yang aku kenal but I think I get along well time tu... Heheheh... Krohhh lagi sekali... Fasi aku untuk group 14 tu Madam Husna... Cantik n comel sangat... Memula ingatkan garang tapi sangat baik n sempoi gila... Heheheh...

But then kitorang pon main game pasal dan macam-macam... Tema dia untuk modul kali ni lebih kepada keusahawanan... So, kelebihan untuk students business macam aku... Bagi aku best jugak kali ni sebab dapat teamates yang best jugak... Masing-masing jenis yang x kisah kongsi idea and pendapat... So, it's fun for me... Okay, tengok gambar ek??? Heheheh... :)

And the attention goes a little bit to me because there are only a few men in the group... How sad... Plus, I'm late comer of the day... But feel better when there is another late comer after that... Hahahah... Krohhhh...


Aku dan Mimie berbaju merah.. Sempat amik gambar walaupon x sama group... Hahahah... :D
Yes, ignore my ugly pants... Besar gedabak buat kaki aku nampak pendek... Tapi suka seluar ni... Heheh...

Bila Annie dah masuk... We're getting crazier...
And saya bawak beg comel hari ni... Yay!!! (Tolong terajang kepala budak bajet kiut ni sekarang...).

Madam Husna yang comel sangat... Heheheh...
She asked me to edit the picture so she can be looked thinner... Err... Heheheh...
And I changed my pants... WooHoo...

Kawan baru dari course economy... Wanie dan Anne... Heheheh...

With Madam Husna... Instagram version... Hahahah... :D

Ini lagi kuang aja.... Screenshot terus dari instagram Wanie... Hahahah... :D




Ok, bye bye....








Saturday, June 8, 2013

Happy Belated 22nd Birthday, Son Dongwoon... :)

Annyeonghaseyo... Heheheh... I'm late... I know... You, shut up!!! He was born on 6th June 1991... He's is my 91 liner friend.... Krohhh... Ok, bye... Happy birthday and Saengil chukkae hamnida, chingu... :)











Happy 20th Birthday, Park Jiyeon... :)

Annyeonghaseyo... Today is T-Ara Jiyeon's  birthday... She was born on 7th June 1993... Saengil chukkae hamnida, yeobo... Heheheh... Saranghae... She's is in my top 10 biases... Heheheh... Okay, bye...


Heheheh... Love you, Park Jiyeon... :)








Wednesday, June 5, 2013

Happy 31st Birthday, Yoo In Na...

Annyeonghaseyo... Hey... Today is Yoo In Na's birthday... I like her because she's so cute... She has the babyface look... Heheheh... She was born on 5th June 1982... Saengil chukkae hamnida, noona... Even though she is 82 liner, for me she still looks younger than most celebrities and looks younger than her real age as well... Heheheheh... :)



P/S: I love to see her on Heroes... :)