Monday, July 29, 2013

Happy Belated 18th Birthday,Cikin Qyqyn... :)

Assalamualaikum... Hari tu birthday my little(?) sister... She was born on 26th July 1995... So, happy birthday to her... May your life will always be blessed with joy and happiness... Semoga panjang umur dan murah rezeki... :) Happy birthday, labu... Bye... Saengil chukkae hamnida, dongsaeng... :)


This is Labu... <3 <3 <3












Tuesday, July 23, 2013

OPM 530 Intersession... :)

Hallo... Assalamualaikum... Hai, macam x busy kan aku... Sebab asik-asik update blog... Huhu... Actually, aku bosan... keje ada je... Heheheh... :)

Okay, di saat semua orang bercuti... Okay, terajang aku sekarang... Actually, UiTM untuk degree tengah cuti... Tapi aku ber-intersessi... Sebab aku still x amik lagi satu subject time diploma... Cis sungguh... Tapi xpe... Aku redha... Aku salah seorang insan terpilih untuk belajar di bulan Ramadhan... Iya dak??? Heheheh...

Actually, aku rass best... And kinda excited... X taw kenapa... maybe it's less stress sebab satu subject je kan... Lagipon, belajar di bulan Ramadhan ni lagi sikit ujian dia... Sebab syaitan kena ikat... So, xde la sesiapa menghasut aku untuk ponteng kelas ke... X nak siapkan assignment ke... Semuanya atas diri sendiri... Nampak x betapa positifnya aku... Walaupon sedih sikit sebab x dapat berpuasa dengan family, tapi I'm glad because Allah has made me this strong... It's not easy to face Ramadhan without my family... But I think I do well so far... (Rasa macam penah tweet macam ni... heheheh... Apa salahnya...).

So, I'm okay here... With friends and environment... It's good... Okay, bye... :)











Happy Belated 22nd Birthday, Zana...

YEAH!!! Ini lagi sorang...

Assalamualaikum... Heheheh... Hari tu birthday Zana... 21 Julai... Happy birthday... Macam dah boleh buat satu entry sekalai dengan Nia... Tapi xpe... Demi menunjukkan kegigihan aku, aku sanggup buat entry berasingan... Okay, bajet swuit... Terajang sikit... Ok, bye... Saengil chukkha hamnida, chingu... :)

Zana cumilsss... :)









Happy Belated 22nd Birthday, Nia... :)

YES!!! X penah nak outdated...

Hello... Assalamualaikum... Salam Ramadhan... Hari ni saya nak wish birthday kawan saya... Nama dia Nia... Actually, birthday dia 12 Julai ari tu... Tapi time tu still exam lagi... So, x dapat nak wish... Hari-hari lain pulak x busy tapi malas... Ok, papepon... Happy birthday, kawan... Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...

Nia yang santek... Heheheh...









Wednesday, July 10, 2013

1 Ramadhan 1434H

Assalamualaikum… Hari 1 Ramadhan 1434H. Jadi, maknanya hari untuk berpuasa bagi semua umat Islam di seluruh dunia… Selamat berpuasa, semua… Puasa jangan x puasa taw…





P/S: Sedih sikit sebab terpaksa berpuasa tanpa keluarga… Heheheh… It’s okay… It’s an experience…






Happy Belated 31st Birthday, Sophia Bush

Hello… Happy belated birthday, Sophia Bush… Actually, aku ingat birthday dia tapi x sempat wish sebab terlalu busy dengan exam… Sekarang waktu rehat… So, aku amik kesempatan kejap… Heheheh… Krohhh… Padahal aku rehat ikut suka hati…


Dulu aku suka sangat-sangat Sophia Bush… Suka dengar suara serak dia… Suka tengok muka dia… Cantik sangat… Hari tu birthday dia… Dia lahir pada 8 Julai 1982… Ok, bye… Saya nak study pulak… Esok exam… Wish me luck for tomorrow and the next Sunday… Huhu… Bye…







Sunday, July 7, 2013

I Love All This Semester’s Lecturers…

Asslamualaikum… Hihi…

Hai, hari ni saya nak cerita pasal lecturer saya… Lecturer semester 4 untuk degree… Tetiba rasa macam tua… Saya suka sangat mereka… Semuanya baik and best… Actually, I learnt something… To be a successful person, we must respect our teachers and love them… So, aku pon cuba menyayangi dorang… Hihihi…

Assoc Prof Dr Nor Khasimah (Channel Management)
Such a wonderful lecturer with a lot of information given… Selalu bagi nasihat… Nampak tegas tapi penyabar orangnya… Kelakar pon ada… Heheheh…

Madam Ainul Haniza (Entrepreneurship)
Cute and kecik… Suara halus je… Lemah lembut, sopan dan Islamic… Selalu bacakan hadis-hadis dan ayat-ayat tentang agama… Lecturer yang sentiasa tersenyum dan tak pernah stress…

Sir Mohd Afandi (Managerial Economics)
Nampak garang tapi sporting sangat… Islamic jugak… Sikit… Walaupun dia ajar x paham, tapi aku suka cara dia ajar… Cara dia macam nak tolong students… Sebab dia memahami students…

Madam Wan Shahrul (Marketing Communication)
Lecturer yang dah ajar aku dua semester dah… Baik dan lembut jugak… Nota dia bagus… Explanation pon bagus… Heheheh… X pernah marah…

Sir Syahmi (Marketing Research)
Lecturer yang paling sempoi di dunia… Boleh je nak melawak dengan dia… Dia akan layan… Dia boleh je nak kaw team dengan students kalau nak cancel kelas kea pa ke… Heheheh… Best…

Madam RoseAmilda (Personal Finance)
Subject ni sepatutnya amik sem lepas… Tapi aku amik sem ni… Heheheh… Lecturer nip on sempoi jugak… Relax je belajar dengan dia…

Madam Shareena (English for Report Writing)
Lecturer yang baik sangat… Relax and banyak idea… Lecturer yang tak bias langsung dalam marking… Baik dan suka senyum… Heheheh…

Ustaz Zahirwan (Hubungan Etnik-CTU)
Ustaz yang kelakar and sempoi jugak… Walaupon ajar x paham sebab slang Kelate… Heheheh…



See… Aku suka semua… Hihi… The order is not important… Aku tulis pon x ikut turutan pon sebab aku memang suka semua dari mereka… Hihihi… Bye…



Saturday, July 6, 2013

It’s Unfair for the True Friends…

Assalamualaikum… I just feel this way this lately… Yup… It’s because I always said that I don’t have any friends… Friends who are true friends, real friends, I only have fake friends… And I think it’s unfair for those who are really the good, true friends…

I said it without thinking that I might hurt their feeling… It’s just because of my frustration… But trust me… I do believe some people… I love some of my friends… I believe they have good intentions too… And I believe they are different from others too… And, I’m so sorry…

Now, I’m just saying that I actually have friends too… Love ya, guys… Bye…


P/S: I don’t need to mention their names because they’ll know it if they’re really my true friends…








Thursday, July 4, 2013

Bestnya Jadi Ariff a.k.a. MAB…

Assalamualaikum… Semalam Zharif… Hari ni Ariff pulak yang ngajo kitorang… Memang aku xde keje nak jadi orang lain… Heheheh… Best jadi dia… Dia ajar laju tapi faham… Bestnya jadi bebudak yang x perlu study ni… Heheheh… Sukati x study… Terajang kang… Okay, bye, babun sekalian… Jangan nakal please… Krohhh…


Eliza Dushku...









Wednesday, July 3, 2013

Bestnya Jadi Zharip…

Actually, semalam… Without planning anything, aku pegi library… Actually, aku nak jumpa KP or advisor sebenarnya berkenaan dengan masalah intersesi aku… Ayat skema kan… Hihi…

Pastu, aku kononnya nak study Managerial Economics kat library… Sebabnya, kalau kat rumah memang aku x belajar… Lagipon, kalau aku x paham, xde sape nak ajar… So, kebetulannya, aku terjumpa Farah, Shima and Putri… Then, aku pon join la dorang… Pastu, dorang cakap Zharip nak datang… Wah!!! Thank god… X sia-sia aku datang… Then, aku pon kononnya study la…


Then, aku terfikir kan best kalau jadi Zharip… Sebab semua benda dia tahu pasal Eco… So, dia dah tak payah study dah untuk subjek kira-kira… Cuma subjek membaca perlulah untuk menghafal kan… Bestnya tak payah study… But of course la aku rasa dia dah banyak buat latihan jugak kat rumah… Cuma pemahaman dia lebih la daripada kitaorang… But still aku nak jadi macam tu… X nak study!!! Malas… Tapi malangnya orang macam aku memang kena study… Heheheh… Bye… Tu je citer dia… Macam xde motif kan… Hihi… Bye…

Uncle Tom...

Monday, July 1, 2013

Good Luck for Final Examination June-July 2013…

Assalamualaikum and hello… It’s not too late I guess… I hope so… As mentioned in previous post, internet aku agak kurang berfungsi sejak beberapa hari… Birthday Nichkhun and Soo Ah ari t upon Cikin Qyqyn yang tolong wiah kan… Sebab tu la buruk je dia wish… Hahahah… jangan marah…


But now… Yay!!! My internet is okay… I hope so… Heheheh… So, boleh update banyak-banyak and now is the time to wish good luck for all my friends who are taking examination papers… Heheheh… Sorry terlewat… Hehehe… All the best, cuties… Bye…






We’re Sleepless and You’re Overslept…

19 Jun 2013…

All right… Sounds cruel??? Yup… I guess so… Actually, we supposed to present marcomm and Wan didn’t come… Simple, isn’t it??? Chaer called him so many times but no answers… Not even once… Sampailah aku terpaksa korbankan nombor Digi kesayangan aku yang menjadi rahsia selama ni… memang xde sesiapa tahu pon… Then, Wan angkat… So, bukannya tak sedar tapi nampak sangat kan x nak jawab phone… Then, easily cakap boleh tak kalau kita present hari lain sebab dia x dapat datang… Still lying about the broken car… Then, we asked him to tumpang Ant sebab same reason, Ant pon x datang lagi… He said he’ll try but I know and pretty sure that he’s not even try… Sebab dia still x datang sampailah madam dah keluar… Madam marah mungkin… Feel really sorry to madam… Sebab actually, kitorang satu group except Wan memang nak sangat present hari tu… Yelah… After our hard works… Tak tidur sampai pagi… Sumpah aku langsung tak tidur… And tak jadi present… Kitorang siap berpakaian formal lagi… Sedih sangat… Aku mengaku aku nangis sebab tu bila balik rumah… And of course aku nagis sorang-sorang dalam bilik… Not going to show my upset feeling to anyone…

But something annoying happened… Chaer and Ijat overacting… Aku x tahulah kalau dia bagi tahu satu kelas or what tapi yang pasti ramai orang tahu dorang x tido… What the heck??? Maybe dorang nak cakap yang dorang sangat kecewa… yes, aku pon kecewa tapi x adalah sampai nak macam tu sekali… Relax sudah… Simpan sorang-sorang sudah perasaan tu… (My style is not good actually sebab aku akan jadi stress sebab terlalu pendam… Tapi nak buat macam mana lagi??? It’s just me… Aku x suka buat tunjuk perasaan depan orang…). Sampaikan orang tak tahu pon yang aku pon x tidur malam tu… Sampailah Chaer cakap…

Then, Dayah ajak aku study Fin… Sebab esoknya test fin… And I can see it… Ijat paranoid about aku mungkin akan cerita pasal masalah kitorang… Masalah dengan Wan… About punctuality… So, dorang nak join sekali walaupon dornag terlalu penat… Masalahnya sekarang, I’m not like them… Aku bukannya macam dorang yang suka cerita pasal keburukan orang lain… So, aku rasa dorang paranoid sendiri sebab dorang yang suka buat benda tu…

Tak lama lepas tu, Wan text aku cakap sorry and suruh sampaikan kat dorang… As requested by him, aku bagi tahu Ijat and also Chaer… Then, suddenly, Ijat cakap kat aku ‘enaough is enough!’ What the heck sangat??? Aku cuma sampaikan je… Is that wrong??? Kiranya maknanya aku ni memang xde hak nak bercakap langsung… Sedangkan sebelum ni korang bukan main complaint about x tidur malam… THANK YOU!!! I don’t deserve to talk I guess… Fin!!! (Fin means tamat actually… Not finance… Heheheh…).




P/S: So, tahu kan macam mana nak marahnya bila orang buat something kat kita… Tapi korang x pernah pon fikir apa perasaan aku kalau korang buat macam-macam…

P/S2: Actually aku tulis ni dah lama dah sebab tu aku tulis tarikh… Tapi baru berkesempatan nak post… Laptop aku ada sedikit masalah dengan internet for the past few days… Sorry…






Please, Be Professional…

18 Jun 2013…

I’m still annoyed ‘bout last night… But they still can fake themselves… I was late to the test… And aku x tegur dorang pon… Pastu, aku x paham macam mana they can fake themselves like professional… Okay, it’s a good thing kalau x nak tunjuk depan orang lain… But they act like nothing wrong… Macam orang x bersalah… Maybe dorang memang x rasa bersalah kot… Sebab aku kan x terkena… Tapi aku pon try je kawal perasaan sendiri… X tunjuk sangat walaupon aku sangat terasa…

Pastu, okay, about assignment… Aku perasan benda ni… Masa nak buat assignment, idea aku selalunya akan kena reject expect something fun macam bila aku bagi idea nak buat crazy video… Then, they never ask my opinion… I can’t even decide… They’ll never ask… They made decisions for me… Aku ras macam patung yang just dengar arahan je… Oleh kerana, malas nak argue, nak gaduh, aku ikut je… Contohnya, Chaer pernah hantar mesej kat aku… Naim, pukul 5.15 nanti aku amik ko. Kita buat video… Okay, aku baru plan nak buat assignment lain yang boleh di-consider penting… Tapi sebab dorang dah cakap macam tu, aku get ready je la… Pukul 5 dah solat Asar… Walaupon aku still terasa dengan kes malam sebelum tu… Pastu, yang lagi menyakitkan hati, they’re not punctual… Masa dah dekat pukul 6… Then, 6.30… Sampai masa aku tertidur sebab penat menunggu… Sampai dorang amik aku pukul 6.45 something, lebih kurang… Then, I heard Wan merajuk sebab lambat sangat… Kata Ijat, kia janji pukul 6 je pon… Baru 45 minit lewat, dah merajuk… Chaer pulak cakap die inform Wan pukul 5.30 actually… Okay, aku bukan back up Wan.. Tapi ke memang dorang yang salah… Of course-lah Wan merajuk… Yang si Wan tu pon salah jugak… Nak merajuk tak bertempat… Tak boleh ke jadi professional sikit demi kerja… Kalau ikutkan aku, aku lagi boleh merajuk… Dah siap dari pukul 5.15… Pastu, sampai hilang mood… But then, bila kerja, mood tu datang sendiri and Alhamdulillah, kitorang dapat siapkan video dengan jayanya…

Then, malam pulak kitorang work until siang… AKu x tidur langsung sebab kitorang dah salah buat… Actually, citer dia macam ni… AKu dah siapkan beberapa kerja aku… So, basically, sikit aje lagi… But then, Ant cakap yang kitorang salah buat sebab kitorang salah faham… So, jadi banyak lagi yang nak kena tambah… And again Wan tak datang… Katanya kereta rosak… So, xde transport… But selalunya dia akan tumpang Ant… And what’s the problem now??? I guess he’s not participating… Please… Be professional… Aku bukan nak complaint pasal kerja orang… I;m not good too… But at least we tried… Tapi Ant cakap yang kereta Wan dah okay… And I see Chaer pon dah malas nak bising maybe… So, kitorang pon kerja je la kitorang je… Pastu, singgah rumah Wan sebab nak combine hasil kerja… And he’s sleeping… Bestnya, kan… Tak apalah… Kami pon dah siap… So, x adalah kesah sangat masa tu…

And kalau aku layak untuk member penghargaan, aku akan bagi kat Chaer… Because I saw that he worked so hard for the project… Seriously… Aku x pernah tengok dia macam tu… But well done, Chaer… So, dengan effort yang aku nampak, sejuk sangat hati aku… Serta-merta hilang perasaan terasa aku tentang malam sebelumnya… MUngkin aku dah boleh abaikan je kisah tu… Okay, bye… To be continue…






Useless Smartphone…

Note before you read… I wrote this before 17th June which is before final exam… Sorry for the technical problems… Krohhh….

Okay, actually, aku dah x tau nak buat tajuk apa… Sebab aku ni asyik bermasalah je… Heheheh… And aku sangat busy ari tu.. Ini pon dah hampir final but still nak update…. Heheheh… Sebab aku still ingat peristiwa hitam tu sampai sekarang… Ceh!! Hitam sangat… Terajang kepala kang…

Actually cerita ni berlaku pada 17 Jun 2013… Bersamaan hari Isnin… Kes dia sebab esoknya ada test paper killer… Managerial Economics… And macam biasa… Kitorang akan cuba cari soalan bocor… Then, suddenly Ant bagi tahu aku dia dapat soalan bocor… (Nampak teruk sangat ke perangai kitorang sebab mintak soalan bocor??? Heheheh… Who cares… That’s not the problem..). Before that, aku dah cakap kat beberapa ‘kawan’ aku… Aku cakap kalau nak study, ajaklah aku sekali… Aku pon nak study jugak… And aku tahu Din boleh tolong hantarkan aku kalau nak study… Then, aku pon mesej beberapa orang… Aku mesej wakil setiap sorang la… Ant, Wan and Chaer… Okay, guess what they replied??? Nothing!!! Semua orang tak balas… Nak kata xde kredit, semua pakai internet kat fon… Semua phone canggih… Tapi kalau setakat phone canggih tapi mesej orang pon x balas, baik x payah pakai phone… Okay, aku cuba fikir positively walaupon sangat tak logic tapi yang bermain di fikiran aku, may be dorang x study lagi ataupon tengah terlalu busy study sampai xde masa nak tengok phone… Hmmm...

But then, aku decide nak try usha dorang ke McD… Din tolong hantarkan… And guess what??? Mereka ada di sana… Then, semua buat muka terkejut… Wan and Ant, Mimie, Pinat, Puteri… I’m not blaming them… It’s a nice thing Ant dah bagi cakap dia ada soalan bocor… But perlu ke  x balas mesej aku langsung??? Entahlah… Kalau aku x balas, tahu pulak dorang… Not specific to one person of course… Puteri is not included at all… Aku x contact dia pon… But then, bila aku sampai, dorang boleh buat muka x bersalah langsung… Acting as I’m not sent any messages… What a real actors… Wow!!! Aku pon xkan lah nak buat muka bengang… That’s so not me… Aku jenis yang x tunjuk pada semua orang kalau marah macam mana sekali pon… But aku sedih… Serius… Sebabnya teori aku langsung x boleh pakai… Aku nampak je Wan tengah gayut dengan phone… Ant call orang, mesej orang… But xde orang nak balas mesej aku… So, aku assume maybe sebab aku x ada kereta… So, kalau dorang ajak aku… Mungkin aku mintak tumpang… And susahkan dorang… So, kalau dorang nak elakkan rasa bersalah, baik dorang x payah balas langsung mesej aku… I guess… Sokay… Not blaming them for that… Yelah… Siapa nak layan orang yang akan susahkan dorang kan… Aku rasa sangat logic sebab bila aku sampai je, soaln pertama yang dorang tanya… “Naim datang naik dengan siapa?”. Got it???


Then, pergi Al-Bayan untuk usha kawan-kawan yang lain… And guess what again?? Chaer was there… Ijat too… And of course with their shocked faces… Ada ramai lagi tapi aku x cerita la… Sebab dorang x taw pape… And again dorang tanya aku datang dengan siapa… Tak apalah… AKu tahu aku ni suka susahkan orang… Tapi kenapa susah sangat nak balas mesej aku??? Aku paham kalau dorang ada sebab sendiri tapi aku x nampak apa sebabnya… Thanks, ‘kawan’… Sumpah aku terasa… Last-last, aku balik dengan Puteri and her boyfriend, Mail… Thank you… Really appreciate that… Okay, bye… To be continue…