Sunday, October 27, 2013

KL Gangster 2…

Assalamualaikum… Heheheh… Nampak x saya tengok citer Melayu jugak??? Actually, terpaksa sebenarnya… Saja nak tengok wayang dengan family and abah yang pilih nak tengok citer ni… Aku ikut aja donk… Kitorang tengok pada 13 Oktoberr 2013… Heehehh… Abah cakap dulu-dulu wayang 50 sen je… Kalau macam tu, aku nak tengok wayang tetiap hari… Heehehh… Actually, best jugak citer KL Gangster ni… Cuma pelik… Sebab ni first time aku tengok citer Melayu dalam wayang,... Okay, stop bebel…

The poster...
Ady sesuai blonde... And I'm going to dye my hair blond too...
Okay, bluek...

Citer dia mula dengan aku tak ingat sangat… So, tak payah ikut urutan ek… Heheheh… Mula-mula aku ingat ada poster Along cari Jai… Sebab Jai banyak berhutang… Malik bengang… Pastu, kadang-kadang rumah dorang kena serang dengan orang-orang Along… Pastu, dorang gaduh-gaduh…

Pastu, geng King menghadapi masalah bila ada satu group gangster ni… Nama dia Tailong try nak rampas tempat dorang… Paham dok??? So, King cuba untuk mendapatkan sokongan daripada gangster-gangster lain untuk menentang Tailong tapi usahanya hanya sia-sia kerana mereka sudahpun diracuni oleh Tailong untuk tidak masuk campur dalam urusan mereka…

King masih tidak berputus asa… Dia masih memujuk gangster lain supaya menentang Tailong… Itu telah menyebabkan Tailong marah dan mereka bergaduh-gaduh…

Ini Malik dan Fadhil and Fadhil sangat kelawak(kelakar+lawak)...

Lepas tu, ada orang serang rumah Malik lagi… Mak Malik kena ketuk kepala… And terpaksa masuk hospital… And it was revealed that mama Malik menghidap cancer and memerlukan banyak duit untuk kos pembedahan…

Pastu, Jai kena serang dengan Along lagi… (Berapa kali kena serang pon tak tahu… Aku pakai hentam…). Pastu, Tailong pulak serang King… Kaki King dipatahkan… Tapi nasib baik Malik tolong… And Malik buat keputusan untuk join King… Sebab dia terdesak dan perlukan duit… Lagipon, dia nak tolong King dan keluarga… Sebab Malik dah anggap King macam abang dia sendiri… Walaupon King agak tua…

Pastu, Malik join King and Jai dengan busuk hatinya, tunjuk kat mummy Malik yang Malik sebenarnya seorang gangster bertauliah… Malik’s mama sangat kecewa dengan anak sulungnya ittew… Jadi, dia buat keputusan untuk menangis…

Pastu, Jai pulak join geng Dragon… Fadhil sangat lawak… Heheheh… Tetiba… Pastu… Dragon nak buat kompromi dengan Tailong as Dragon sebenarnya kawan Tailong… But lama-lama Dragon sangat annoyed dengan Tailong yang perasan bagus… So, dia tinggalkan Jai yang yang tidak disukai Tailong… Dorang gaduh-gaduh kejap… And Jaiho kalah… Pastu, Tailong keluarkan Zati yang menjadi tawanan and she was raped in front of Jaiho… Jaiho sangat marah…

Another funny moment...
Si Zizan acah-acah abang gedang... Hahahah... :D

Pastu, Malik dapat tahu yang mama kesayangan dia di dalam bahaya… And mungkin Zati juga… Sebabnya dia dapat phone call yang dari Tailong yang mengatakan sebegitu… Kat rumah, mak dia dah terbaring berlumuran darah dah… Cepat-cepat dia bawak pegi spital… Pastu, dia set strategi dengan Shark (Shark sebenarnya jahat since dia dah berpakat dengan mama dia… And dia sebenarnya nak get rid of Malik…). Oh ya, mummy Shark sebenarnya tali barut kepada Tailong and Ajib figure out about that… So, he decides to kill her…

Pastu, dorang berdepan dengan Tailong… And Malik dan Jaiho bergabung… Malik dapat tahu yang Tailong ialah pembunuh ayah dia at the end… Lastly, Tailong dibunuh oleh Shark…

Pastu, Malik kena tangkap dengan pulis… Mak dia dapat diselamatkan…

Okay, habis… Actually, it is prequel from the first KL Gangster… Patutlah banyak yang bercelaru and pelik sikit… So, sekarang aku baru faham yang sebenarnya KL Gangster 2 ialah sebelum KL Gangster pertama… Faham x??? X paham pon tak pe… Heheheh… Okay, bye…






Saturday, October 26, 2013

Muhasabah Diri...

Assalamualaikum...

Dalam kehidupan ini... (Tetiba start...). Okay, dalam kehidupan ini banyak yang kita kena lalui, tempuhi... Banyak cabaran yang mendatang... Aku pun tak terlepas dari semua tu... Aku pun selalu diuji... Kadang-kadang aku tak faham... Aku tak faham perangai manusia... Tak faham dengan persekitaran sekeliling... Tak faham dengan apa yang terjadi... Kenapa ia terjadi... Betul aku tak faham... Tapi kadang-kadang muhasabah diri adalah jalan terbaik... Fikir sejenak, tenangkan fikiran, berdoa... Insya'Allah kita akan dapat berfikir dengan positif... It makes you calmer... Semua yang terjadi ada sebabnya... I used to blame others but not simply pointing it to them... I do muhasabah diri first... And I believe that is what makes me stronger as compared to others... That is something that I have so I always calm... Okay, bye...









Friday, October 25, 2013

Happy 28th Birthday, Katy Perry... :)

Hey... Today is my sister's birthday... She is Katy Perry... Kehkehkeh... She was born on 25th October 1985... Happy birthday, sistah... Okay, bye...

The beautiful, gorgeous, high fashion Katy Perry... :)








Insidious Chapter 2…

Hello… Now, I will update about Insidious Chapter 2… Heheheh… I watched it on 12th October 2013… Outdated enuff??? Heheheh… And I watched it with ma lovely sistahs… Heheheh… However, it was played late for some reasons that I don’t know… And I don’t bother because I waited for a month for this movie… Heheheh… So, I don’t give a damn about anything… (Am I starting to talking crap??? I guess so… So lets start…).

My sisters... Ashley and Rebecca... :)

The story is starting with the younger version of Josh… So, basically it is a flashback… It tells us that there will be continuation about the past and future… It shows us how Elise made Josh forget the ‘nightmare’ or so-called astral project whatsoever…

The poster...

Then, it continued with Renai with the police about Elise death… The police suspects that Josh is involving with Elise’s death since he was the last person to be with her that night…

Next, Renai is being disturbed again… She saw a woman in white dress… And it is not normal… And of course, she’s not a human… Renai also hears her baby, Cali is crying in her room… (I’m still wondering why Cali is still sleeping alone… Poor child…). Cali is no more on her bed… She’s on the floor… And sometimes, she’s disappeared… At a moment, Renai couldn’t reach Cali because the door is locked by itself… And she hears a ‘slapping sound’… Renai also continuously hears an ugly music played by the piano itself… Even though it supposed to be a song from her to Josh… Then, Renai also got slapped and has been knocked down by the white dressed woman…

The white-dressed lady...

It is not only Renai who experienced those things… Lorraine, Josh’s mother also experienced the same thing as she visits Dalton and Foster in their room… Dalton unconsciously said there is someone behind her even though she couldn’t see anyone… But she did feel something alien…

Josh and Dalton...

The next day, Lorraine tells Josh what she had experienced but Josh asks her to keep quiet as it might scares Renai and their children… Lorraine agreed… However, Dalton, who actually thought it is a dream when Lorraine visited her, he tells Renai about what happened that night... About when he saw someone behind his grandma, about he actually woke up after that and heard his daddy, Josh is talking with himself… He believes that there is something wrong with his father… Renai however tells Dalton that Josh is actually having a problem and asks Dalton not to worry about it…

Dalton with the can-phone...

Dalton hears his father talking to himself...

Lorraine silently meets Elise’s colleagues, Specs and Tucker for some helps as she didn’t trust Josh… Then, the three of them meet Carl, a friend of Elise… And they try to get a contact with Elise and then, they were brought to a hospital where Lorraine has worked before with help of Carl… Then, Lorraine can clearly remember the moment of Parker Crane, one of the patients who are committed suicide…

Then, Lorraine, Carl, Specs and Tucker are going to Parker’s house… They found something related to the case… A black gown bridal… It is actually, Parker Crane… He killed many brides for his mother...

Parker Crane's room...

Then, Lorraine try to get Renai and the children… She tells Renai the whole story… About Josh is actually not Josh… The real Josh is still trapped in The Further… At the same time, Carl gets Josh and try to make him unconscious but it didn’t work… Josh throws his anger toward Carl and next, Specs and Tucker… All are unconscious now… Then, Lorraine and Renai reach the house and Josh attacked them both… Lorraine was locked in a room while Renai is caught and almost got killed by Josh… He chokes Renai but fortunately, Dalton and Foster come back to the house and Dalton smashes his father with a baseball bat… (I guess…). Then, they are trying to hide in the laundry room… Then, Dalton decides to find his real father in The Further… Having no other good choices, Renai has to agree… However, Dalton acts smart when he connected with the phone created by Foster to get connected with real world… So, he won’t be lost…

In The Further, the real Josh and Carl meet up… Carl thought he was dead… Then, Elise helps them to find the way out… And they meet Dalton who is trying to help him… They walk together through the can-phone…

In the real world, the evil possessed evil Josh got Renai and hits her… Then, he tries to kill Dalton with something like hammer… But luckily, Dalton is faster… He found his body… And wake up… So as Josh… He found his body too… And Parker’s soul is no more in Josh’s body… Carl is also actually still alive… And it is revealed that the one who played the piano to Renai is actually Josh…

Lastly, Carl helps Josh and Dalton to forget the astral projections… Like has been done by Elise to Josh years ago… But the story ends when there is a case of Allison… And it could be chapter 3… Heheheh… Bye bye…

-The end-







Thursday, October 24, 2013

First Test for Degree Semester 5...

Assalamualaikum... Hey, I'm updating again yo... Tomorrow is my first test for this semester and it is for Global Marketing subject which is for me is the toughest subject for this semester... I hope I can do well tomorrow... BaBye... :)

Muka menyampah... Babai...







Wednesday, October 23, 2013

Tidak Terucap...

Assalamualaikum... Hmm... Entah kenapa aku tiba-tiba rasa macam banyak masalah walaupun x banyak pon... It is regarding to some people... Entah lagi sekali... Aku pon tak tahu kenapa... Stress??? Not really... Tapi mengganggu??? Yes!!! Absolutely... Aku terganggu... Terganggu dengan masalah... Aku tak tahu nak cakap apa... Bukannya tak nak cerita kepada sesiapa... Tapi tak tahu siapa yang patut aku cerita... Siapa yang patut aku percaya... It is so hard... I decide to keep it to myself... Biarlah... Bukannya tak mahu meluahkan atau sengaja menyimpan masalah... Biarlah... Biar aku sorang yang rasa... Berdiam diri mungkin juga jalan yang baik... Juga muhasabah diri... I hope I'm strong enough...








Tuesday, October 22, 2013

Gua Tempurung (Part 2)…

Assalamualaikum… Oh yeah… Sebbenarnya, citer yang aku citer dari part 1 tu, aku tak ikut kronology… Sebab aku tak taw macam mana nak mulakan… Heheheh… Harap bersabar…. Kihkihkih… But actually, kat gua tu ada banyak lagenda sangat-sangat… Heheheh… Pastu, Kitorang ada menyeberang banyak laluan yang memaksa kitorang merangkak meniarap dan menunduk… Aduh… Calar jugak la tangan and siku aku demi untuk mem-protect handphone dari terkena air… And aku Berjaya project semuanya… Kahkahkah… (Gelak setan…).

Mukmin, Amy, Pinat and aku... Heheheh... :)
Baru lepas merangkak...
Sorry... Lambat update... Heheheh... :)

When we thought it is over...
I mean as we see the light...
But actually it's not...

And yeah… Aku selalu dengan Pinat sebab Pinat dan aku paling suka amik gambar… We don’t care if we’re late or too fast… Yang penting every moment, mesti ada gambar… Tapi takde la sampai tengah panjat pon aku amik gambar… Tengah berenang pun tidak la… Muahahaha…

Abaikan pose tak high fashion aku... Hahahah... :D

Abaikan muka buruk aku...
Ugh... Bad angle...

Creative photograph... Heheheh... :)

Bila Pinat dah start gambar kaki dia... Hahahah... :D

Entahlah...

OMG!!! I love this photo so much...
It was taken by me... And I think it is high fashion enough...

Trying to get the same result...
But it didn't work... I guess... :( heheheh...

Pinat betulkan kasut... Heheheh... :)

Zarep x reti cover perut... Hahahah... :D

Ppuniya... ppuniya... Hahahah... :D
Accidently become no-neck monster...

The light hits my face as always... Heheheh... :)

And again... Heheheh... :)

Dia mula balik... Hahahah... :D

And lagi... Hahahah... :D

Melepak sebentar... Heheheh... :)

Selfie... Pinat and Nadia...

Eheheheh... :)

Kaki dia lagi... And cukuplah sampai sini...
Tapi kalau nak, ada je la gambar kaki dia... Heheheh... :)

Ada jugak part where we have been in a very dark place… No lights when semua torchlight tutup… So dark… Banyak tempat macam tu dalam gua… And dalam gua ada kelawar… Of course la kan… Heheheh… And banyak air… Yang jernih… Batu cantik-cantik and ada jugak yang scary…

Then, kitorang sampai part yang aku ingat dah abis tapi rupa-rupanya tak… Cuma kitorang tembus hutan yang bersungai cetek untuk rehat… Then, masuk balik gua untuk cari jalan pulang…

Mu'min... :)

Ini bila gelap... Heheheh... :)

Aku ada jugak belajar beberapa nilai murni… Nilai kekeluargaan bila we helped each other in there… Walaupon tak kenal sesiapa… AKu ingat lagi bila ada sorang budak kecik ni terpecah denga mak dia… She was strong… Aku rasa umur dia dalam 7 tahun macam tu… AKu tolong dia sebab kesian tengok dia sorang-sorang… Dia nampak panic and selalu terlanggar batu-batu yang aku rasa sakit sebab dia jatuh… Last-last, aku protect belakang and kepala dia sebab takut dia terhantuk lagi… Then, bila jumpa mak dia barulah dia nampak happy… Sangat touching… That girl is strong… mak dia tunggu dia kat depan rupanya and she said thanks to me sebab tolong jaga anak dia maybe… But I believe orang lain pon akan buat benda sama kat budak tu…

Ini aku yang x reti cover perut... Hahahah... :D

Wan, Ana and Nadia baru lepas merangkak bawah batu... Hahahah... :D

Amy...

Pinat, Amy, Wan and Piji... :)

Mu'min and Nadia... :)

Me and my ugly aegyo... hahahah... :D

Aku ingat jugak bila Zarep tolong ramai orang bila dorang in help… Nadia, Ana, Wan… Semua masing-masing tolong orang… And aku pon ada ditolong oleh orang bila aku terpecah dari group aku… Aku xde torchlight sebab bagi Ana… But I can’t walk cuz I can’t see anything… But ada sorang Chinese guy ni suruh aku jalan and dia akan suluh jalan… Bagus kan actually activity macam ni… Selain create memory, kita banyak belajar menghargai orang… Belajar membantu orang… It is about humanity… Yup, that is the correct word…

Piji... :)

gelongsor yang ketiga... :)

Ini lobang tikus tu...
And we stepped on his laps... Sorry...

Walaupun, ramai yang tak sangka aku akan habiskan lima jam dalam tu, but I actually did… Aku suka adventurous and challenging activities… CUma ramai yang tak tahu because they don’t know me… Dorang tak tahu yang aku selalu join camping masa kat sekolah… And aku akan nak buat semua aktiviti yang ada… Termasuk la camping kat Ulu Bendul masa diploma kat Kuala Pilah dulu… Heheheh… Okay, out of topic…

Yee haa... Finally...

And finally, klitornag pon keluar dari gua dengan jayanya… Sepatutnya, 3 jam but terlalu ramai amateurs… So, jadilah 5 jam… Heheheh… And ada scary thing… Apa dia??? Gambar-gambar yang berkaitan dengan lagenda-lagenda like gambar perempuan basuh rambut, gambar singa, semua hilang… But gambar batu bodoh-bodoh semua ada… Scary tak??? Heheheh… Okay, I better stop… Heheheh… Okay, so itu lah cerita panjang and susah untuk difahami dari aku… The wet and adventurous moment in the cave… Gua Tempurung… Tak menyesal pergi… Chow…

Masing-masing gila setelah lima jam... hahahah... :D
Masih dalam mood gila...

Ya!!! Masih gila...

Dan ini bukan gila tapi buruk gila... Heheheh... :)
Okay bye...