Saturday, November 30, 2013

Masterchef Malaysia: All Stars...

Hey... Assalamualaikum, guys and girls... Heheheh... :) As we all know, Masterchef Malaysia: All Stars has began... The contestants are malas nak list-kan.. Sebab I pon x tengok lagi... Heheheh... But I have my favourite contestant... Hihi... I'll go with Soo Wincci... Yay!! Wincci, I'm rooting for you... BaBye... :)

The list of contestants...

Soo Wincci... Win it, girl... :)






Friday, November 29, 2013

Unimportant Assignments... :(

Assalamualaikum... And hello evelybody... Hari kitew nak share ciritew kitew... X annoying pulak kan... Hahahah... :D

Actullay, seriously semester last ini, lecturer-lecturer banyak bagi assignment yang x penting... I mean yang x masuk dalam syllabus... Most of the lecturers actually... Yela... Katanya tak tahu nak bagi keje apa la... We need to work... Not just sit and wait and whatsoever... Yeah, it's good... But sometimes... Students pon busy jugak... Ada field trip... Assignment x penting tu pon bukan satu lecturer taw... Dalam 3 4 jugak lah... So, bayangkan berapa banyak nak kena buat... Kalau ada markah xpe jugak... But maybe ada penilaian lain la kot... Something like extra markah untuk assignment or ada penilaian lain ke... Itu aku x tahulah... But seriously... It's burdening... And aku ada cakpa before ni yang aku busy sangat... It's because of everything... Keje wajib yang dalam syllabus of course la kena buat... And sebab ni la... Sebab keje x wajib yang diwajibkan... But kita siapa nak question task yang diberi lecturer... Redha ajelah... Ada hikmah kot... Lagipon maybe niat lecturer pon untuk kebaikan kitaorang... Positif je la selagi boleh... Okay, byebye.... Thanks for reading my luahan... Krohhh... Byoiii...






Monday, November 25, 2013

Langkawi Day 2 (Part 1)…

Nampak tak ada 2 part… Sebab tu la aku dah kata nak ada lima… Hihihih… So, entry ni aku akan focus kat Makam Mahsuri sebab ada banyak gambar kek sana… But sebelum tu, ada prewiew dulu… Tarikh dia 18 October 2013…Heheheh…

Orite… Rumah Chaer cantik but bocor sikit… Tapi semua tu bisa diatur… And kitorang (mak aku actually) masak kat sana… Best… And selesa…

Okay, pagi tu kitorang pergi Dataran Lang dulu sebab nak amik gambar kat mercu tanda tersebut… But nanti aku citer kat sana… And juga pergi Taman Buaya but x masuk sebab waktu yang salah… Dem… Kesian abah… Abah sangat suka buaya… Hihi…

Pastu, baru la pergi Makam Mahsuri yang penuh bersejarah ittew… Banyak info yang aku dapat kat sana… Gambar pon banyak… Sesuai dijadikan tempat photoshoot… Muahahaha…

Mula-mula masuk with Nabihan... :)

My mak... Not mamak...

Mian and DushDush...

The illustration of Mahsuri era...

Makam Mahsuri...
But just replika I guess...
It can't be this pretty...
I mean zaman dulu... Heheheh... :)

Mak Long Ty and Shaz... Nampak x Shaz besar mana muka dia?? Hahahah... :D

Me is rocking the shot... Hahahah... :D
Krohhh...

Shara...

Si Labu...
Memang jelas... Memang nampak... Memang x gelap... Hahahah... :D
But every picture is precious... Can't help to not delete them...

Katil Mahsuri with Cikin...

Mahsuri's bed with Miss Shara...

Katil Mahsuri with me...
Memang x pernah nak lagi over... Hahahah... :D
(Hey! At least, I go fierce... Krohhh...).

Dapur Mahsuri...
Pasni Shaz pulak... Pastu aku...
Gittewlah rotation dia... Heheheh... :)

The creative Dushku... Hahahah... :D

Heheheh... :)

Shaziera...

Yay!!! Finally Nata de Mian joins the photobomb...

This two pathetic minah(s) at the window... Heheheh... :)

Mak dan abah tersayang... Sweet gittew... I love them so much... <3

We requested for the pose...
And they did it...
Awwww... Love it...

Acah-acah sorrow... Hahahah... :D

But if I crop like this, it would be better I guess...
It's because I dislike the 'caution' line... Grrr...

Buat apa tah???

The mannequins...

Gossip Girls... Blair and Serena...

Photoshoot cermin pulak... Hahahah... :D

Me: Mirror mirror, am I pretty???
Mirror: No...
Me: Kuang aja!!!

Acah-acah seram mekap kat situ... Hahahah... :D

Last photo for this post... Heheheh... :)

Pastu, kitorang pergi kat Beras Terbakar yang juga merupakan salah satu tempat yang bersejarah… And kitorang shopping lagi kat sana… Huhuhuh… Pastu, pergi kat Haji Ismail rasanya nama tempat tu… Banyak sangat coklat murah… And I bought a few… Errr… Banyak actually… Beratus la jugak… Heheheh… But don’t get me wrong… I’m not a chocolate lover… I’m not even a fan… But aku geram sebab teramat murah… Rasa macam rugi kalau tak beli… At least, kalau bukan untuk aku, untuk kawan pon boleh kan… Heheheh… Okay, to be continue with part two…




Sunday, November 24, 2013

Akademi Fantasia 2013 Winner…

Assalamualaikum, readers… ANTM aku post… Tak kan la AF tak post kot… Hahahah… Kita harus support negara sendiri jugak… Walaupon aku x tengok pon AF tu… Penah tengok sekali je…. Sebab nak try… Time tu xde penyingkiran… Yang sepatutnya Amira tu… Papepon congrats to Faizul… (Reminds me of Mawi’s season since Faizul pon diserap masuk jugak kan…). And I was predicted Azhael or Aisyah to win because they have the winner aura but I am totally wrong… Heheheh… Bye…

Ini Faizul... Heheheh... :)





Americas Next Top Model Cycle 20 Winner…

Hello, everyone… I hope I’m not too late for this… Heheheh… Just want to tell you that the winner of ANTM Cycle 20 was announced and Jourdan Miller was crowned as the Americas Next Top Model… Congratulations, Jourdan… You are absolutely deserve it… You killed every photoshoot (except the orang utan photo shoot). You won 5 times best photo… And yeah… You might be an ordinary girl in person… But you are super high fashion girl on photo… Good luck in future, girl… Bye…

For me, this is my favourite shot of her... Heheheh... :)

Another best photo of her...  :) Sunrise  Smize...


P/S: ANTM will be casting the new contestants on December and I heard there will be guys too… Check it out, yaw… (I’m hoping an Asian could win this time… Not being racist btw… I just want an Asian to win like a plus size (Whitney), petite models (Eva and Nicole), like someone unique… Heheheh…).




Langkawi Day 1…

Oh hi, Assalamualaikum… Aku tahu dah outdated sangat dah tapi ada aku kisah??? Ada aku, ada aku, ada aku, ada aku cara??? Hahahah… Okay, sorry… Should I start??? Hihi… But before that, aku nak bagi amaran sikit… Sikit je tak banyak… Actually, aku ada sangat banyak gambar yang menarik untuk di-share… So, aku decide nak buat lima parts… Hamek!!! Terkejut beruk semua… Heheheh… Tapi betul memang lima parts… Aku dah bahagikan dah apa yang aku nak citer walaupon kebanyakan gambar yang bercerita… Okay, start sekarang… Kentut kang…

Ini kitorang adik beradik ber-selfie di dalam kereta... Kehkehkeh...

Memula, aku dan keluarga keluar dari rumah dalam pukul 9.00 pagi cenggitu… Oh sebelum tu, tarikh aku pergi ialah pada 17 October 2013, hari Khamis... Kitorang pergi kat LCCT memandangkan kitorang sangat bajet nak naik flight… Actually, flight murah sebab discount… Nampak tak sakai dia bagi taw flight murah… Hahahah… Pastu, kitorang pon jumpa pak ngah and family dia yang belah mak ngah sekali… Blab la bla… Okay, tengok gambar dulu kejap… Pasni sambung balik…

Me and ma sistah...

Ma beautiful mommy... :)

Ma handsome daddy... :)

Ma not-so-ugly-but-asking-for-a-slap face... Heheheh... :)

Sampai dah... And please ignore my hidung terkembang macam Scha Al-Yahya...
Tapi Scha cantik... Heheheh... :)

Okay, ini pulak airport fashion kitorang… Muahahah…

Nabihan labu... :)

Cikin Labu... :)

DushDush Labu... :)

Abah Labu... :)

Cikin Labu lagi...
Memang kitorang keje amik gambar je kat sini...
Sebabnya dah xde keje lain nak buat... Hahahah... :D

My favourite photo of that day...
Looking high fashion huh??? Hahahah... :D

Another me... Krohhh...

Nata De Mian...
And aku baru perasan gambar mak xde...
Mak memang kalau dah jumpa kawan-kawan dia... Hahahah... :D

A labu and a cute creature at the back... Heheheh... :D

Aiyo whaddup???

Me and DushDush...

Muka mintak kaki... Heheheh... :)

Abah kami...
Looking fine there... :)

Ini seriously mintak kaki...
Actually, Cikin nak amik gamabr Nabihan which is depan dia...
But dia tak perasan tu front camera...
And ter-capture gambar aku...
Okay, paham x??? Macam x je kan... Hahahah... :D

Yeah.... This is what she supposed to take... Hahahah... :D

Whatt??

Cute brothers...
Krohhh... Bapak perasan... Hahahah... :D

Pastu, kitorang pon semua naik floight… And turun floight… Aku duduk sensornag dalam flight with some guys yang aku x tahu… Tapi aku masih sempat ber-selca… Hopefully brader tu rilek je… Rilek brader, brader rilek…

From the flight view... Looking nice... It's so blue...

I got it yaw...
And even the two labu(s) are at the back...
On the stair...

Recently, my favourite pose... :)

Dah sampai tu, ada orang dah tunggu memandangkan abang mak ngah aku (aku panggil dia Pak Lang je ek…) dah sewa kereta… So, kitorang guna kereta tu la untuk 3 hari… Heheheh… Pastu, rumah pulak, nasib baik aku ada kawan (nama dia Chaer) untuk sewa homestay kakak dia kat sana… So, everything runs smoothly at that time…

Untuk hari pertama, tak banyak location yang kitorang pergi sebab masih penat… Jet lag??? I don’t think so… Just a lil’ bit tired… So, just pergi makan and few places untuk amik gambar and survey-survey tempat nak beli barang… Heheheh… Okay, to be continue

Ayah dan ibu...
Macam-macam nama panggilan untuk dorang kat dalam blog ni... Hahahah... :D

Just me... An ordinary guy... :)

This is Mak Long Tie... Kakak Mak Ngah...

Mak and Nabihan Labu...

Meet my sister, Samantha...
Dia start dah... Hahahha... :D

Tak tawu caption apa lagi dah...

Muka buruk aku... Hahahha... :D

Mianata's awkward pose... Hahahah.. :D

Alololoh... Labu dua orang ni... Hahahah... :D

And yeah... Oh gosh... I love this...
 We look so colorful there and cheerful...
I hope we will stay this close foverer... :)