Tuesday, December 31, 2013

Goodbye, 2013... :'(

Assalamualaikum... Hai... Hari nak wish cakap selamat tinggal kepada 2013... Sedih... Sikit la... Entah kenapa... Heheheh... :)

Tapi just nak bagi tahu... Sepanjang tahun 2013 ni, banyak benda terjadi... Ada yang benda baik and ada yang benda tak baik... Tapi semua tu akan jadi memori terindah... Gittew... And from the memories and experience, it'll be a lesson for me... Something yang aku akan belajar... Tak kiralah baik ke jahat... Dari pengalaman aku belajar semuanya... And aku harap segala kesalahan aku dengan manusia dimaafkan... Yela... Secara perasan ataupon tidak, kita sebagai manusia biasa tka kan lari dari buat salah... Nak mintak maaf kat sorang-sorang, nanti orang cakap apa pulak... Tapi apa salahnya kan??? Heheheh... :) Tapi yeah... Still, aku masih takut akan apa orang fikir... At least, not now la... Heheheh...

Kepada semua yang baik berlaku kat aku, yeah, I'll make sure to improve the quality... (What the heck I am talikng about?? And kepada benda tak baik dekat aku, aku akan jadikan tauladan... And juga muhasabah diri... Mungkin juga benda tak baik tuh datangnya dari aku sendiri... Okay, Happy New Year, everyone... <3

Purple team... Byoi... :)




The End of Degree's Life...

Assalamualaikum... Hey!!! I'm wishing good luck to everyone who will take the examination... Heheheh... :) I know some has started their first paper... I;m a little bit late to wish you good luck... But still good luck for your next and next and next payper... Make our efforts worth... Hope it will be blessed...

And for me and my batch, this probably our last examination for degree... (But not our last paper...). So, do our best... I'm hoping badly this to be my last examination... Yes, I'm sad with the reality of leaving the degree's life... But still I don't want to fail and repeat for any paper... Yeah still good luck again and again... (Til I annoy you...).

P/S: It's 31st December already... Means this is the last day of 2013... I'll post something bout it later... (If I have tyme...). Byoi....









Monday, December 30, 2013

Happy 22nd Birthday, Bie... :)

Assalamualaikum... And salam busy... Heheheh... :) Saya busy ni... Tapi saja curi sikit masa nak wish birthday kawan saya time diploma... Kihkihkih... Nama dia Bie... Birthday dia hari ni... 30 Disember 1991... Happy birthday, dude... K bye... Xde benda nak citer sangat sebab busy sangat... Gudluck exam... Tu je... ByeBye lagi sekaly... :)

Ni Bie yang cantik dan putih melepak...
Okay, over pulak aku... Heheheh... :) Annyeong...





Sunday, December 29, 2013

Migamoreselle...

3.48a.m

Asslamualaikum... Hewhew... Mula2 abaikan tajuk tu dulu... Kaw x payah nak Google Translate... Perkataan tu aku hentam sebabnya aku pon x tawu nak buat tajuk apa... Heheheh... :)

Aku baru habis study ni... Gigih tak aku??? Kalau kat umah xde nya aku nak study sampai pagi macam ni... Hahahah... :D Tapi still rindew rumah... Cuma kena sacrifice sikit la... Nak buat parents bangga dengan aku... At least bangga dengan usaha aku pon jadilah... Kalau ada rezeki, cemerlanglah result-nya... Kalau xdok, maknanya rezekinya kat tempat lain lah kot... Heheheh... :) Papepon, usaha itu penting... Ecewahh... Ajet-ajet agi nasihat konon... Terajang nak???

Actually dah ngantok tapi nak hilangkan stress jap... Jap jew... Tu yang menaip tuh... Ohkay bye... Tade pe na cakap dah... Good noight... Harap2 esok ada orang tolong kejutkan aku Subuh... Heheheh... :)

Abang Ashton... Heheheh... :)

4.03a.m.

Friday, December 27, 2013

The Last Friday of 2013...

Assalamualaikum... Heheheh... :)

Have you realized??? That we are so close to the 2014... That the time is running so fast...
It's Friday... And aku pegi solat Jumaat tadi... X ramai orang sebab bebudak diploma sedang bercuti... Yang ada pon maybe bebudak degree yang terlebih rajin x bercuti sebab kekonon nak study kat sini... (Cam aku je salah sorang nya...). Hmm... X banyak citer pon... Khutbah pon cuma cerita pasal amalan yang perlu kita lakukan sebelum terlambat... And not forgetting to muhasabah diri... Maybe khutbah next week lagi menarik cuz I'm pretty sure that the topic will be regarding to the new year... Like sambutan yang disambut dnegan meriah... Gittew... Aku agak la... Heheheh...

Hmm... Actually, aku ber-blogging ni sebab aku ber-bosan-an... Aku berbaring tapi berangan... Ber-bajet pulak aku... Ber-buat-kan aku berasa nak ber-terajang diri sendiri...
Al-maklumlah, kat umah banyak benda nak buat... Sampai busy xde masa nak ber-blogging... Kat rumah, aku makan, tengok citer Lab Rats malam-malam dengan Nabihan... Online, makan sedap-sedap dan banyak-banyak... (Bestnya boleh makan 4 kali sehari... :( ). Pastu, jalan-jalan dengan family... Entahlah... Macam xde benda sangat pon aku buat... Tapi best... That is what I call quality time... Hokeylah... Nantilah aku citer lagi... Maybe sehari before exam aku citer larh kot,... Heheheh... :)

Eheheh... Lupa nak gitaw... Sekarnag ni study week... And I'm going to take my last examination for degree... Dun forget to wish me luck, hokeh... Kalau kaw x wish, aku tumbok kang... Kbyoi...

Jensen Ackles... <3





Wednesday, December 18, 2013

Happy Birthday, Brad Pitt, Katie Holmes and Christina Aguilera...

Hello... Too many birthdays of famous people right... Hahahah... :D

I don't know... I'm not a fan of Brad Pitt and Katie Holmes but I am totally a fan of Christina... (Playing Candy Man song...).

Happy birthday to all of you, celebrities... Heheheh... :)

Brad Pitt...
18th December 1963...
(50 years old)

Katie Holmes...
18th December 1978...
(35 year old)

Christina Aguilera...
18th December 1980...
(33 year old)





Tuesday, December 17, 2013

4 Tests, 3 Peresentations, 4 Asignments/Reports...

Assalamualaikum...

 Have you seen the title??? Hoyeahh... Yeah.. It's true... That shows how busy I am... Am I complaining??? No... Everyone says... 'This is so tiring...' 'Too many works to do...' 'This is stressing...' 'I'm gonna die...'

Gosh!!! Please... That's not going to help you... Complaining is just giving you more stress... While they're complaining, I'm like... 'It's not that much... We still can finish all assignments on time... We still can prepare for our presentations and tests... It is not that irrelevant...' It's all about your mind... Spread the positive vibes please...Don't overacting...

But didn't I feel the same??? Yeah... Of course... What do you I am??? Abnormal??? I just don't complain cuz that's sad... If you're busy, I am busy too... Might be busier... And what the heck I am doing now??? Writing and going to post something in this blog??? Seems like I am not busy, right??? Hahahah... :D

Actually, this is my way to reduce stress... I'll do something unimportant before struggling on these beautiful assignments... Okay, this is my way... Find your own way... It's not that hard... Buibyoi...

With Nadia... :)


P/S: FYI, this my last week of degree study life... I mean the very last week as this is also my last semester... And I don't know why I feel sad... :')





Sunday, December 15, 2013

Langkawi Day 3 (Part 2)…

Assalamualaikum… Here we go, babies… The very last post of Langkawi 2013… Ececeh… Macam nak pegi lagi je taun depan… Hahahah… NO!!! Sebab aku nak gi Jepun taun depan… Over tak??? Hahahah… :D Krohhh…


Ini Si Labu Oren

Sambung citer dari part 1… Kita stop kat penguin kan… Yang hajat korang tak kesampaian tu kan… Hahahah… Moh nengok… AKu tawu kome semua ni jakun bebenor dok penah nengok penguin… Maklumlah, kat Melasia ni manade penguin… Bukan macam kat negeri omputih tu haaa… Joyah x??? Kampung x??? Ada aku kisah??? Hahahah… Nah, tengok gambar pulak…

Penguins... So cute... :)

Penguin lagi... :)

Me and penguins... Krohhh...

So close, baby... :)

Penguin lagi lagi...

Well, this is actually African Penguin...
Why??? Because it was found in Africa... Hahahah... :D

DushDush pulak...

This is Rockhopper Penguin...
Why??? Because they jump from rock to another rock... Heheheh... :)

Such a beautiful creature... :)

Back to African Penguin...

Heheheh... :)

Posing time... And I lose my face... Heheheh... :)

We are in Everest Mountain... Okay, tipu...

Family la pulak... Hahahah... :D

Hikhok...

Hokhik...

HoikHiok...

Rockhopper Penguins... Hahahah... :D
Bosan x penguin banyak-banyak??

Swim baby swim...

Penguin lagi...
Walaupun orang dah busan, aku tetap upload... Hahahah... :D

My annoying face... Hihi...

Tapi bukan penguin je taw… Ada je ahiwan-haiwan lain… Heheheh… Cumils… I love animals…

Ini aku sendiri pon x tawu apa benda...

Ini nama dia Electric Blue Fish...
Pandaila aku nak hentam... Hahahah... :D
Mohon jangan percaya...

This is called Hiding Tortoise...
Seronok pulak main reka-reka nama binatang ni... Heheheh... :)

Ini Ailee Fish...

Ini The Little Mermaid...

Ini The Orange Whale...

Ini serangga laut... Hahahah... :D
Kecik-kecik ikannya...

The beautiful yellow fish caught my eyes... :)

Ini belut Lova Lova...
Acah-acah sweet gittew nama dia...

These Curtain Fishes...

Then, kitorang pon bershopping gila babeng kat kedai sebelah Aquaria tu… Cuz urghh… Terlalu banyak benda yang murah… AKu tak ketinggalan beli Pepero, penguin hat, 4 plush stuffed penguins… Aww… So, cute… (Gaya gedik nak mampus…). Okaylah, tengok gambar lagi walaupon x banyak gambar yang aku amik hasil membeli belah… Gittew…

Pastu, kitorang balik homestay… Pastu, terus kemas barang sebab takut tak muat bag… And lupa… I even bought another bag… Hahahah… :D Sakai tak??? Heheheh…

Heheheh... :)
Nak terajang x???

Proudly wearing this Langkawi shirt... Heheheh... :)

My penguin stuffs... How cute... Ahaks...

Then, kitorang pon pegi ke Langkawi Airport… Krohhh… Sebab flight kiotrang lagi awal daripada Pak Ngah and family… And flight dorang bertambah lewat sebab terpaksa delay kerana hujan… Thank God it’s not us… Kuang aja tak??? Hahahah… :D But dorang happy sebab dorang dapat shopping lagi… Mak Ngah aku I mean… Hahahah… Ok, fin… Byebye…

Nampak x berapa banyak bag bawak balik???

Ito dia...

Lagiey...

Awkward pose... Stiff...
Dan itulah beg baru aku... Hihi...

Cikin Labu... Heheheh... :)

DushDush and massage chair...

Mian and kerusi urut...

Last pictcha...
FYI, balik je dari Langkawi, aku terus demam...
And esoknya aku kena drive ke Perak... Arghhh...
Nasib... Tapi aku redha cuz the experiences exceed pains... Bye...