Friday, September 12, 2014

23 y/o...

Assalamualaikum... Heheheh... :)

I turn 23 today... Yes, I am... Heheheh :)
Usually I will feel old but not this time... I can feel that age is just a number... When you get older, you get more experiences... And get what??? I received lots of love already... I need nothing now... Hahahah... :D I post later about what I got later... It's more precious that any gift... Love everyone... Thanks for the wishes...

The beautiful wishes from the beautiful people... Again, I love everyone... Thank you for making this day special... At least, I feel it special... Bye... I'll update more tomorrow... Insya'Allah...




Sunday, August 31, 2014

Happy 23rd Birthday, Pinat dan Nadia... :)

Assalamualaikum...

Sekarang nak wish birthday anak-anak Fuad pulak... Dua2 lahir 30 Ogos 1991... Dua2 pun anak Fuad... Tapi Fuad lain-lain lah... Happy birthday, guys... Love ya...

Pinat, dia ni blur tahap cipan... Cipan pun x blur macam dia... Thanks sebab kasi akoo kenal sama kamoo... (Lempang nak???). Dia ni budak yang kelakar... Aku selesa dengan dia sebab aku boleh jadi diri sendiri dengan kepelikan yang x terhingga bila dengan dia... Hahahah... Be happy eh, Punat... Heheheh...

Todia hakak Pinortz De Sauza kita...
Nampak kan x matang lagi dia...
Age is just a number, dude...
Lookin' young az always...


Next, ini birthday Badia Arumugam jugaa... Happy birthday, Nadia... Thanks sebab jadi sahabat masa aku tengah down... You came just a t the right moment... Thanks for everything... Thanks sebab selalu bagi kata-kata semangat yang terlalu banyak and sangat bernilai... Heppy olweyz jugaa kayh...

Ini lagi satoo budak x matang suka gigit orang... Hahahah :D
Mimie masuk sekali... X kisah... Kita semua kawan...
Susah senang sama-sama tempuhi... Ada kena mengena x???


It is easy to feel like you don't need help, but it's harder to walk on your own...
Glad that I met you guys...






Saturday, August 30, 2014

Happy 14th Birthday, Nabihan Labu... :)

Assalamualaikum... Heheheh... Mati aku kang Si Labu ni tahu aku cakap dia labu... Hahahah... :D

Okay, sekarang ni nak wish happy birthday-lah dekat my one and only blood brother, Mianata... He turns 14 today... But he's still cute and young for me... Aiyo!!! Bila mau matang??? Hahahah :D

Be happy and enjoy ur special day, hockay??? Heheheh :) Padahal seharian kena buli... Love you, Nabihan... The bestest bro that I have... Walaupun selalu tido atas bantal aku kalau x tido... Kay bye...

30th August 2000...

Omeyy iye akan... Heheheh... :)




Friday, August 22, 2014

Unemployed...

Assalamualaikum...

Salam Jumaat... It's a gloomy day... Sorrowful Friday... Because it is the hari berkabung for all Malaysians for the MH17 tragedy... Salam takziah kepada semua mangsa... I may not experience it, but I can imagine the feeling of losing the beloved ones... Sedih... Al-Fatihah...

I know some people were not agreed with the term berkabung since Islam x pernah ada berkabung semua kan... Aku just tulis berkabung sebab itu the official term... Xde niat nak ikut budaya asing ataupun agama lain...

But it's not the thing that I want to write today... It's about me, myself...
Yes, aku baru je dapat result... And Alhamdulillah, aku officially habis degree... And now I'm unemployed... Dan masih sedang mencari kerja... Yup... Aku dah bosan... Aku x selesa duduk rumah tanpa berbuat apa-apa... And terpaksa habiskan duit mak abah pulak tu... I feel guilty... Serius!!! Aku sedang mencari kerja... Dan berharap dapat kerja yang sesuai... Bagi aku, aku bukanlah jenis yang suka memilih kerja... Betul... Aku x kisah kerja apa yang aku bakal dapat... Even tak related dengan bidang aku (marketing)... Aku tak kisah... Sebab plan aku, aku just nak kan experience... Then, baru aku boleh demand... Gaji pun... Bagi aku RM2000 dah cukup... Walaupun orang cakap untuk degree holder, sepatutnya gaji RM2500 ke atas... Tapi entahlah aku memang x nak demand lagi buat masa sekarang sebab aku pun masih belum reti buat kerja lagi... Experience aku pun nak kata zero pon, x jugaklah... Tapi masih rendah lagi...

Lagipun, aku nak kerja sebab macam sedih... Kadang-kadang bila orang tahu aku dah habis belajar, tapi masih belum bekerja, they'll be like... Pandang aku macam 'teruknya budak ni pemalas kerja'... Contohnhya masa raya hari tu... Ramai yang macam 'Ok, tak kerja eh?'... Tapi padahal aku baru habis beberapa minggu... Sokaylah, dorang tak tahu... But now, it's already a month++, I still didn't get any call... Masih belum ada rezeki... Tapi malu dan sedih jugaklah... Bila orang pandang macam kaw ni pemalas... Tapi xpe... Bagi aku rezeki ada di mana-mana... Insya'Allah esok aku ada interview yang pertama... Aku berharap semuanya berjalan lancar...

Sorry, gambar ter-over sikit... :(




Monday, August 18, 2014

ANTM Cyce 21 Prediction...

Holla...

Annyeonghaseyo...

America's Next Top Model Cycle 21... It should be aired today... But I didn't watch it yet... Too lazy... Heheheh... But have my early prediction... I also have my favourite models also... Heheheh... The ranking might change sooner or later based on their attitude, personality and performance... Heheheh... :)

The official casts...
Too sexy, huh?? Sorry... (


Prediction:
1.Shei Phan
2.Lenox Tillman
3.Will Jardell
4.Keith Carlos
5.Matthew Smith
6.Raelia Lewis
7.Ben Schreen
8.Mirjana Puhar
9.Adam Smith
10.Ivy Timlin
11.Chantelle Young
12.Kari Calhoun
13.Romeo Tostado
14.Denzel Wells

And here are my favourites... I guess I like too many people this time... Heheheh... :)

Shei Phan
Will Jardell
Adam Smith
Matthew Smith
Ben Schreen
Lenox Tillman
Kari Calhoun

I just love them...
I like Adam because he tagged me on his comment... Hahahah... And Mirjana because she liked my photo... Auw... But she's not in my list... She will when I see her later... Because I know she's lovely... Shei has a crazy personality... Lenox and Chantelle seem like nice girls... Matthew and Ben could be the eye candies with Keith... Ivy is lovely too... Adam and Shei are half Asians... Since I'm rooting for Asians.. I strongly support them... Adam's heritage is Malaysia... Keith reminds me of Tyson Beckford... Will has a great personality too... Too hard to decide... Hope the best model will win... Heheheh :)



Thursday, August 14, 2014

Officially Ends My Degree...

Assalamualaikum...

You know what it means??? No... You don't know... But I'll tell ya...

Result baru keluar tadi... And mine was okay.... Alhamdulillah... Now I can say that I am graduated... Yelah... Manalah tahu kang tetiba ter-repeat... Harapnya dijauhkan perkara macam tu kepada semua... So, now... I don't have any plan to continue my study... I am looking for a job now... Sape ada keje??? Bak sini... Aku ni bkerja bagus taw... Hahahah :D Okaylah babai...

Yeahhhaaa... :)


Sejujurnya aku sangat bersyukur sebab sepanjang Degree and Diploma, aku x penah experience fail... Alhamdulillah... Thank you semua crew yang hadir dalam hidup aku... :) Nanti kita jumpa lagi kayh...




Saturday, August 9, 2014

Happy 23rd Birthday, Li...

Asslamualaikum.. Jom buat cepat... It's almost over... Li was born on 8th August 1991... Happy birthday, Li... Tagline dia "terima kasih...." Sekian, bye... Enjoy your birthday... Miss you... <3 <3 <3

Li, sexyy pose... Heheheh... :)


Sokay, dah lepas pun tarikh dia... Forever late... :'(




Friday, August 8, 2014

Aku Rindu Arwah Nenek…

Assalamualaikum…

Before that, aku nak bagi tahu yang nenek aku baru je meninggal before Ramadan hari tu… Sehari before Ramadan kalau x silap… Tarikh tak ingat… Sejak kebelakangan ni, banyak tarikh yang aku lupa… Al-maklumlah, otak pening… Too many sorrowful things happens…


Tapi, walaupun arwah nenek pergi baru je lagi… Aku dah rindu dah… Terasa sangat kehilangan arwah… Tambahan pula, ini kali pertama menyambut Ramadan tanpa arwah… Sedih dan sayu rasanya… Kami kerap jugak balik kampung kali ni… Dan memang lain dengan ketiadaan arwah nenek… Semoga rohnya dicucuri rahmat di sana…

Arwah nenek...
Masa arwah pergi, muke arwah tenang je... Putih, bersih...
Harapnya itu petanda baik...
X jumpa gamber bertudung betul... Heheheh... :)

Jujur… Tapi bukan nak meratapi ke apa… I know… Kata orang tak baik meratapi pemergian orang yang dah tak ada… Tapi sejujurnya aku memang selalu teringatkan arwah… Kadang-kadang aku nangis sorang-sorang… Saiko kan… Tapi memang aku rindu… Kadang-kadang aku teringat telatah nenek aku yang kadang-kadang lucu… Ingat lagi senyuman ikhlas dia… Mek suka senyum bila nampak orang… Aku panggil mek sebab arwah orang Kelantan… Pastu kan… Arwah suka perhatikan orang… And kalau dia suka orang buat apa-apa, mesti senyuman dia lebar gila… I miss that smile… Walaupun nenek dah pergi, aku tetap akan ingat senyuman tu… Pastu, mek pelik sikit… Hari tu dia tahan kentut sebab malu nak kentut depan kitorang… Tiba-tiba dia tak boleh tahan lagi… And terlepas kentut… Pastu, dia gelak besar… Dan itulah gelak yang paling besar aku penah nampak dari nenek aku…

Pastu kan, aku ingat lagi masa arwah mek merajuk dengan atuk aku… Arwah ikut kami ke KL… Waktu tu aku paling puas hati sekali sebab dapat luangkan banyak masa dengan mek… Aku dapat bantu arwah, jaga arwah… Aku rasa happy sebab dapat peluang tu… Mungkin lah tak seberapa pun… Tapi puas sebab dapat beri layanan baik kat arwah… Even though I’m not her favourite grandson… Dapat pimpin tangan arwah untuk tolong berjalan, pergi toilet… Dapat berborak dengan arwah… Teman arwah tidur… Ambilkan air untuk arwah… Sapu minyak dan urut kaki arwah… Tak penah rasa beban pun, sebab arwah tak banyak kerenah…

Okaylah, stop touching pagi-pagi ni… Cuma nak cakap yang aku rindu arwah mek je… And so sad Ramadan dah nak habis… Aku suka puasa… And aku tak suka raya… Entahlah kenapa… And this is probably the most sorrowful Ramadan that I had experienced… Salam…

P/S: Dah lama taip… Baru berkesempatan nak post… Mianhae…




Sunday, August 3, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin... :)

Assalamualaikum... It could too late... Again... But... Kat kg mana ada internet... Ecewah K.G kaw instead of kampung... Alhamdulillah tahun ni beraya kat Kedah... Selalunya kat KL... Aku pun dah rindu sangat dengan orang Kedah... They're fine... Tapi nantilah update panjang-panjang... Pengalaman kat sana... Heheheh... :)

Mula-mula of coz nak ucap kan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua muslimin dan muslimah di seluruh dunia... Salam maaf zahir dan batin of ada salah silap, salah faham semua kepada keluarga, sahabat, kawan dan sebagainya... Ikhlas dari aku... Kadang-kadang kita manusia tak sedar buat salah... Hmm... Mungkin sedar... Tapi buat-buat tak sedar... Pastu, bila dah raya, senang-senang mintak maaf denagn muka toya... Mintak kosong-kosong... Dehek... Lari topik x??? Tak pe la... Baik aku luahkan je rasa tak puas hati aku... Heheheh... Dah tiba-tiba bersemangat...

Okay, kaw tak pelik ke?? "Mintak maaf zahir batin kalau ada buat salah sama ada sengaja atau tak sengaja... Kosong-kosong, kayh??" Bleh Ble Ble... Nak je aku reply... "Padahal kaw memang sengaja nak buat salah dengan aku kan... Pastu, buat-buat tak perasan... Pastu, raya baru mintak maaf... Pastu, the bodoh me, maafkan without knowing yang kaw sengaja buat kesalahan tu... Kaw pun seronok sebab dimaafkan semudah ittew..." Yeay... Dah lepas dari kesalahan... Fuq!!! Ooops... Tak baiknya aku... Sorry, tergeram sangat... Maafkan saya... I'll behave... Yang tadi tak yah delete eh... Baru orang feel sikit dengan aku... Tapi aku betul kesal taw... Cuma tak delete je... Heheheh... :)

But truly, do you think it's fair??? If you think it's fair, up to you... It's your opinion... I respect every opinion... Tapi jujur bagi aku tak adil... Sincerity??? Is it gone??? Urm... I dunno... Tapi realitinya, aku still kena maafkan bila orang dah minta maaf... Aku tak nak terlalu ego... Cuma sedih la bila simply nak mintak maaf cam tu kan... Sama macam aku lah jugak... Bukan nak mengata orang je... AKu pun sama je sebenarnya... Kayh la, nak berambus... Good noght... Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin... Maaf kalau ada salah dan silap sama ada sengaja ataupun tak... (Nampak tak aku kutuk diri sendiri??? Heheheh... :) )

Gambar raya later upload kayh.. Sebab belum transfer lagi...
So,ni one of the best shots masa aku tengah intern...

Mesti orang menyampah gila kan tengok gambar tu... Dengan post sentap aku lagi...
Heheheh... Jangan marah eh??? Aku saje je nak keluarkan pendapat aku sikit.. Heheheh...
Maaf, 0-0... Ble Ble Ble...




Happy 56th Birthday, ABAH!!!

Assalamualaikum... Yeah!!! Correct... It's my Abah's birthday... I am a proud son... I am a parent lover... So, I love my Abah... Heheheh... :)

Copy ayat Instagram jap... Sebab macam best... Sakai tak??? Not really la kan... Heheheh... :)
He is the king in our family... He is great... I wanna be like him someday... Insya'Allah... I love you, abah... Kami satu family sayang abah... Kay, bye... Happy birthday, Abah... Semoga apa yang diimpikan tercapai... Amin...

3rd August, 1958... 56 year old... Never too old for me...

Bintang hatiku... Ecewah...




Saturday, July 26, 2014

Happy 19th Birthday, Cikin Labu... :)

Heheheh... :) Assalamualaikum...

Hari ni 26th July 1995 2014... So, she's officially 19 today... Heheheh... :) She I mean Cikin Labu... Hahahah... :D So, happy birthday, Cikin... Good luck in your life, kayh... And happy... Heheheh...

Okay, no idea la nak wish panjang-panjang... Kay bai...

Ini la Cikin Labu...
Nampak tak sampai try nak overshadow... Hahahah... :D




Wednesday, July 23, 2014

Pray for MH17...

Assalamualaikum... Sekali lagi Malaysia terpaksa mengahdapi situasi berkaitan targedi kapal terbang... Airplane kita lost contact kat Ukraine and confirmed dah terjatuh... It was sad... Kadang2 terfikir... Kenapa Malaysia??? Of course Allah have reasons for this... Kita terima sajalah perancangan Allah... Apapun, salah takziah kepada semua keluarga mangsa... Be strong, okay... Doa saya bersama anda semua...



Di sini jugak saya nak mencelah sikit untuk mengucapkan takziah kepada kawan saya, Mukmin yang kematian ayahnya beberapa hari lepas... Be strong, kayh, Mukmin... Al Fatihah...
And not to forget to my borthers and sisters in Palestin...



Tuesday, July 22, 2014

Happy 23rd Birthday, Zana... :)

Assalamualaikum... Hey hari ni birthday Zana... Hahahah... :D Bajet tak terlambat... Tipu la... Actually semalam... 21 Julai 1991... Sorry... Lambat lagi... Happy birthday, Zana... Happy selalu and berjaya dalam hidop okay... Hmm... Kay lah... Xde apa nak wish dah kot... Heheheh... Bye... I love you, Zana... Saranghae, chinguya... <3 <3 <3

Ini dia Zana... Heheheh... :)





Saturday, July 19, 2014

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan... :)

Asslamualaikum... I know it's too late kan... Tapi apa buleh buat... Still aku ucapkan selamat berpuasa ya, semua...

Bagi aku Ramadhan kali ni is very sorrowful... Macam-macam perkara berlaku... Penat??? X sangat... X tahu kenapa aku tak rasa penat sangat pun... Tapi sedih... Banyak sangat tragedi... Tapi aku terima segalanya... Alhamdulillah...


Di bulan yang penuh kebaikan ni, aku nak menyeru umat Islam supaya banyakkanlah beribadah... Sebab masa macam ni lah kita nak kumpul kan... Aku pun bukanlah baik sangat... Asalkan dapat buat yang termampu sudahlah... Tapi jangan pulak habis Ramadhan, kita stop segala amal ibadah... Sebab kan benda baik haruslah dibuat dengan istiqamah... Okay??? Jom sama-sama kejar pahala... Heheheh... :) Babai



Monday, July 14, 2014

Happy Belated 23rd Birthday, Nia... :)

Assalamualaikum... Okelah... Ini last untuk buat masa ni... Birthday Nia... Baru sangat lepas... She was born on 12th July 1991... Happy belated birthday, Nia... She's one of the belons... Heheheh... :) Stay cantik okey... Hepi olweys...

Happy birthday, Nia...




Happy Belated 23rd Birthday, Mimie... :)

Assalamualaikum... Mimie ni dah 23 rupanya... Tapi dia macam adik aku dah... Dia childish sikit... Hahahah... :D Cam x sangka kan dia dah 23... Happy birthday, Mie... Kawlah kawan yang paling nyah aku penah ada... Hahahah.. :D Oh ya, she was born on 27th June 1991... Actually, kitorang x ingat birthday dia haritu... Dia pun x ingat jugak... Then, kitorang siap wish, beli kek and hadiah... Rupanya time tu 26/6... Faham x??? means belum BDAY dia lagi taw... Then, nak cover line... Cakap saje nak wish awal... Hahahah... :D Mesti uolls tapaham kan... Hmm... Xpe lah...

Eppy Bedday, Nyah...


Hahahah :D




Happy Belated 45th Birthday, Mak... :)

Assalamualaikum... Heheheh...Mak I da tua uolls... Happy birthday, mak... She was born on 19th May, 1969... Sorry mak... Naim wish lama dah kan... Kat blog je lambat sikit... Sowie ek... Heheheh.. Tapi walaupun mak I dah 45 tahun, she's still cantik dah gorgeous taw... Heheheh... :) Love you mak...

Ini lah mak I...
Flawless gittew kulitnya...


Okay bye...





Happy Belated 23rd Birthday, Bob... :)

Assalamualaikum... Heheheh... Sekarang ni masa aku nak update birthday kengkawan dan famili yang dah tertunggak dari bulan lima... Hahahah... :) First, Bob... Sebab dia lahir pada 15 Mei 1991... So, aku terlepas hari tu... Bukan terlepas... Tapi sebab busy tahap cipan dengan intern dan thesis... Ble ble ble...

Ini ha Bob... Ni gambar lama...
Gambar baru makin besar dah Bob...
Hahahah... :) xpe bob... Kaw comel... Yang penting kaw sihat sentiasa...
Easy, breezy, beautiful, Cover Girl...



Happy birthday, Bob!!!




FWC 2014 Champion: Germany!!!

Hallu... Congratulations, Germany!!! Yeay... My team won the last night match...

Here's some review from me... As for me, it was a good match... Because Germany won... Hahahah... It's a bit boring since it is too late for both teams to score... But that showed how competitive they were... It's not easy to get even one goal...

But it's pretty disappointing when I some some violence in the match... Argentina's players were playing dirty for me... I'm sorry if I am wrong... But what's up with that shirt-pulling, body pushing, body-hugging... I just think they may had lost some sportsmanship last night... And I see some violence from Germany too... But I believe those were accidents... Am I bias now?? May be a bit... Some Argentina's violence also caused by accidents... Heheheh... But the referees are also bias for me... I see that they were more on Argentina's side... Why??? I have no idea too... I feel sorry the most to Muller... However, there the most violence I guess... It's from Germany...

When Higuain's jaw (I guess) got kneed (I guess) by Neuer...
(I believe that was an accident too...). But it must be hurt much...

But Bastian Schweinsteiger even bleed... So, that would be just fair...

The most important thing is, in the end, Germany beat Argentina by 1-0... The score is from Mario Gotze... Thanks Gotze because you made Germany won... Heheheh... :) Okay bye...

Mario Gotze...





FIFA World Cup 2014...

Hello, readers... I'm updating my blog again...

This will only be a short writing... Perhaps...

As we all know... FIFA World Cup 2014 has began on I don't remember the date... Heheheh... :) Why?? Because I am too busy with my thesis... I also missed so many matches... Dayum... I only watch some matches... And my team is... Germany!!! Yeahaaa!!! I always cheering for them since 2002 I guess... When the first time I watched FWC... But Germany did not make it that time... Go, Germany!!!

But here's the chance again... Germany will go against Argentina this time... i hope Germany will win... It's today... This morning...

Okay, I done... Now I will reveal my favourite players... Heheheh... :)

The never too old, Miroslav Klose...

Eheheh... I like Mesut Ozil too...

And also Andre Schurrle...

Not to forget him, Antoine Griezmann (France)... Since I like cute things... (Cikin told me he played cutely... Hahahah...:D) So, he's is selected for as my favourite for being cutest... Hahahah :D Thank you for that...

Also the best goalie (Or he could be the striker too)... Manuel Neuer... Do well, okay...
He could be the best goalie for me, of course... Alongside with Jasper Cillessen (Netherlands). Heheheh... :)


Germany's squad... :)


Okay, bye... I'm going to watch now...




Pray for Gaza...

Assalamualaikum... Nothing much to say 'bout this...

I know my saudara seIslam kini sedang diuji... Mereka diserang Israel... Mereka berjuang demi pertahankan hak orang Islam... Kita kat sini??? Sekadar yang termampu, hanya mampu berdoa... Jujur!!! Aku sedih membayangkan nasib dia orang kan sana... Kadang-kadang aku terfikir macam mana nak bantu... Banyak cara sebenarnya... Menderma, berdoa... Kalau itu yang termampu, buat tu je lah... Tapi rasa bersalah, rasa lemah tu tetap ada... Nak berseronok, tiba-tiba boleh jadi hilang perasaan tu bila teringatkan apa nasib mereka kat kat sana...

Entah... Bukan nak cakap aku alim... Dan bukan juga nak cakap aku x peduli... Of course, I care... Tapi kadang-kadang aku pun ada rasa nak berseronok... Luangkan masa dengan kawan-kawan semua... But that doesn't mean I forget about what they might facing... Maybe I will be condemned for this... But I'm just being honest... Aku kadang-kadang terleka seketika... Tambahan pula di musim World Cup ni... I easily get excited... I'm sorry... I'm senseless, maybe... No sensitivity... Selfish... But it's not like that... I do care... I'm sorry again if I forget about them... I promise that I will always do my best... So far, the least I can do is berdoa and may be give give some donation through phone... It's too bad to know that I am this useless...

Tapi aku tetap berharap mereka dia tabah, kuat, teruskan berjuang... Kamu semua yang berjuang walaupun terpaksa berkorabn nyawa adalah mati dalam keadaan syahid... Tapi aku tetap sedih terutama bila tengok gambar kanak-kanak, orang tua and semua orang yang nampak dalam ketakutan... Smeoga Allah melindungi mereka... Amin... :'(


True... It's all about humanity...


P/S: Not going to comment more about some people who always spreading rumors, taking selfies, lepaking, celebrating or whatsoever... I believe I'm not in charge of doing that... Not going to comment on people who are judging them people too... They have their rights to express what they feel...





Friday, July 11, 2014

11 Julai 2014...

Assalamualaikum... Heheheh... Actually kan... X tahu nak hapdet apa taw... Eh, actually banyak sangat... Ada yang aku dah taip lama dulu... Tapi x post-post lagi... So many things happened...

But the busyness limits me to post anything... So, sekarang nak update apa??? Kaw pilih... Eh tayahlah... Busy aku pon x abis lagi... Aku x tenang selagi x send full report and CD kat lecturers... So, nantilah apdet betul2... Kay, bai... Aimisyu, blog...

Nanti updet kayh... Kalau rajen... Bulan depan ke tengoklah... Heheheh... :)

Park Shi Hoo...
Suka nengok dia berlakon...

Monday, May 12, 2014

Happy Belated 23rd Birthday, Kina…

Assalamualaikum… I have to say sorry again for her… I did wish her birthday… I called her… Because I didn’t get internet on her birthday… Grrrr… But thanks to Nadia who reminded me about her birthday… Thank you, Nadia… Kalau tak, mesti aku dah terlepas nak wish tarikh penting ni…


Papepon, Kina lahir pada 5 Mei 1991… So, she’s officially 23 year old… Kina, I wish you all the best in anything you do… Okay… You know I am sincere about it… Bye…

Ini Kina... Juge gambar Fesbook...





Happy Belated 23rd Birthday, Ijam…

Assalamualaikum… Hihihi… Hey, aku lambat lagi… Sorry… Bab nak start bukak blog memang aku lembab sikit… Tapi bila start, aku akan menaip tanpa henti… Krohhh… (Copy paste je… Hahahah…).


Okaylah… Nak wish birthday Ijam je ni… And yes!! Dia punya birthday sama dengan Acap, ma BFF… Iaitu pada 20 April 1991… Happy belated birthday, Ijam… Semoga sukses selalu… Dalam kehidupan ataupun dalam mana-mana je lah… Kay babye…

Ini Ijam, one of the Bunga Api(s)...






Happy Belated 23rd Birthday, Acap BFF…

Assalamualaikum… Hihihi… Hey, aku lambat lagi… Sorry… Bab nak start bukak blog memang aku lembab sikit… Tapi bila start, aku akan menaip tanpa henti… Krohhh…


Actually, aku nak wish birthday ma BFF ni ha… Why do I keep repeating BFF??? Sebabnya he is the one that always call me BFF too… I like the way you call me like that lah… Papepon, happy belated birthday, BFF… Sorry lambat banyak… Xde masa… He is actually was born on April 20, 1991… Semoga sukses selalu and be happy and I love to see you happy… Okay, too many wishes I could give but never mind… I don’t have to say it loud here… Kayh, bai…

Ini my BFF...
Heheheh...
Sorry, curi dari Fesbuq...





Saturday, May 10, 2014

Sampai Habis Intern-kah???

Assalamualaikum… Kembali lagi saya dengan tajhuk yang annoying… Actually, I have know idea about the title for every post I make… So, that’s why lah I always come out with an annoying title… Juz for fun, babeh…

Actually, aku ni bukannya apa… It’s regarding to my internship program… Sedih??? Yeah… A bit… Tapi aku suka kerja aku… Suka amat… But untuk stay here lepas study??? I don’t think so… Jauh… X sanggup den… Tapi sementara untuk praktikal ni, aku x kisah… Jujur aku cakap aku bersyukur… Sebab company ni benarkan aku buat intern kat sini… Alhamdulillah… I mean setelah apa yang aku lalui selama ni… Nantilah akan diceritakan semua…

Cuma sekarang aku nak bagi taw yang aku kat sini, buat masa ni, sentiasa berfikir positif, sentiasa motivate diri-sendiri, sentiasa cari orang untuk motivate aku, sentiasa bersabar… Kerana apa??? Kerana nak tempuhi dunia intern yang penuh cabaran ni la… Ini baru cabaran intern… Belum lagi kerja… Masalahnya sampai bila??? Hopefully bukanlah sampai bila-bila… Sampai habis intern pon belum tentu aku sanggup tahan… Tapi kalau terpaksa, mungkin sampai habis intern-lah jawabnya…


Actually, apa masalah aku??? Masalah x abis-abis… Dun worry… It’s no big deal… Aku boleh handle… Cumanya aku x tahan… But I’m strong… I’m positive, I can motivate myself… But please… Jangan biar sampai aku hilang sabar… That is the thing that I don’t like… Jangan biar aku benci kau sampai bila-bila… Insya’Allah… Ada masa aku cerita semuanya di sini… Bukan x nak cerita but y’know… Kalau boleh aku x nak cakap or even writing about something negative… Sebab kita semua tahu benda tu effect psychology kita… So, I’ll just end up here… Okaayy, bababai… Love you, readers…

Katie Holmes...
Yeah, xde kena mengena pon...





Thursday, May 1, 2014

Happy Labor Day...

Assalamualaikum... Hey gaisssss....

Hell yeah!!! It's 1st of May... This means it's Labor Day... Krohhh... It's almost over lah kan... Hahahah... :D

Actually, I think this my first Labor Day... Selalunya memang lah kita cuti jugak kan kalau lecturer atau cikgu bercuti... Tapi that cuti is for them... But this is for me... And I feel special lah sebab ada cuti ni... Hahahah... :D

Okaylah, guys... Selamat lah bercuti kepada semua yang bekerja and selamat bekerja semula esok... Kepada yang dapat sambung cuti mereka pulak, tahniah lah... Hahahah... Untung kamu semua... Heheheh... Kay bye...






Monday, April 14, 2014

14 April 2014…

Hello!!! Assalamualaikum… Hey… Alhamdulillah… (Actually, tengah dengar lagu Maher Zain… ‘Alhamdulillah, all praises to Allah’.) Heheheh… Okay lah… Sambil dengar tu berzikir jugak kan… Hahahah…


Okay… Cuba teka ada apa dengan 14 April… Cer teka, cer teka… X mo??? Alaa… Teke la… Actually, ia tarikh yang sangat bermakna… Bermakna sangat-sangat… Sangat-sangat bermakna… Lempang nak???


Hahahah… Tapi sebenarnya kan… Xde pape pon dengan tarikh tu… Nak terajang tak??? Hahahah… Aku ni je yang sengaja cari alas an nak update blog… Kehkehkeh… Maaf kan hamba, penunggu gua… Heheheh… Kay, bai… Nampak tak habis dia macam tu je… Hahahah…







Saturday, April 12, 2014

Ada Ada Untuk Kau…

Assalamualaikum… Hey guys… Kali ni aku nak ceritakan sesuatu yang unik dan exotic… Jadah nya…

Takde la… Actually, aku saje je nak bagi tawu kawan-kawan… I know ramai kawan aku yang tak tahu pasal kewujudan blog hambar ni… Hahahah… AKu sorang je syok sendiri meng-update berita sensasi… Sensasi sangot…


Dalam waktu intern ni… Ada jugak kawan aku yang masih belajar… Aku tahu ramai yang stress, ramai yang ada masalah sama ada perivadi mahupon x… Ada ramai yang tension dengan thesis lagy… Kena saiko, kena push, kena marah, kena paksa… Dan semuanya lah… Tapi aku just nak bagi tahu kat sini… Aku ada untuk korang… Kadang-kadang aku ada ternampak post Qaseh kat Twitter… Please jangan down… Aku ada sama macam kat Seri Iskandar dulu… Kalau ada pape, you can find me anytime… Fakhry pon banyak dugaan dia… Itu baru dua orang… Kayh, guys… Anggap je ini ujian… Mungkin aku bukanlah a good advisor but trust me I am a good listener… Okay, byaiye… Stay strong…



P/S: Belum ready nak reveal blog ni publically…




Friday, April 11, 2014

Congratulations, Sheena Liam…

Hey, Heylo… I’m here to inform that we already have the winner of Asia’s Next Top Model Cycle 2… And I think we already knew it… It’s Sheena Liam… I was so surprise at the moment that Nadya announce the winner… Because I 100% confident that Jodilly is going to win… But Sheena did… I am so happy to know the truth… Okay, bye… Congratulations, Sheena…

The fierce Sheena Liam... :)

P/S: When the Asia’s Next Top Model is over, you know what that mean is??? Hahahah… I think America’s Next Top Model Cycle 21 will be aired so soon… *Can’t wait… Heheheh…





Wednesday, April 9, 2014

Asia’s Next Top Model Season 2 Prediction…

Hey… There are only 3 models left… Yeah!!! Three only… They are Sheena (Malaysia), Katarina (Philippines) and Jodilly (Philippines). So what??? Hahahah…


Well, congrats to all finalists… Actually I am a fan of Sheena from beginning… I want her to win… Why??? Because I think she’s unique and cool… Also, she’s one of the Amber Chia’s student… Yeehaa… I love you, Amber… Hihi…

Sheena Liam...

Katarina, I think she is the prettiest in the competition… with Tia… But sometimes I don’t see model in her… I never thought that she could be one of the finalists cuz I thought it could be Marie… I know I’m not a pro in judging those models… But it’s just my opinion… I think Katarina is too beauty pageant…

Katarina Rodriguez...

Last but not least, it is Jodilly… Yeah… Undoubtedly, she’s one of the best… Great personality… But I don’t like her actually… Sorry ya, Filipinos… I think her face is too village… Sorry again… And her attitude… I think she’s fake… She’s always talking behind others… But she acts like a sweet, na├»ve girl in front of the judges… And I think the judges are quite bias too when they always picked the best photo for Jodilly and obviously Adam likes her the most… Don’t get me wrong but I just feel that some of the girls had their photos sabotaged… They’re not really get the best shot… It’s like the elimination is planned…

Jodilly Pendre...

I am nobody to judge but I think Jodilly is going to win… It’s obvious… And maybe the runner-up will go to Sheena and Katarina will be the 2nd runner-up… Done… That is my prediction… But I’m still having some hopes for Sheena to win this… Go Malaysia… Malaysia BOLEH!!! Heheheh…







Monday, April 7, 2014

Happy Belated 28th Birthday, Eunhyuk…

Haylo… Annyeonghaseyo… I am going to wish Eunhyuk’s birthday… Sorry for the late wish… Krohhh… Hahahah…


He’s my bias of Super Junior…His real name is Lee Hyuk Jae… He was born on 4th April 1986…. And yeah… He is 28 years old already… (For me he looks like 25 years old..). Happy belated birthday, Eunhyuk… Kay bye… I like you the most when you are dancing… Heheheh…

Eunhyuk... Heheheh... :)




Friday, April 4, 2014

I Miss My Life…

Assalamualaikum… Hahahah… Hey, everyone… Sekarang kalau boleh aku xmo ada mood sedih… Hahahah… Cekal tak aku??? Kihkihkih… Well… You should know that I am stronger than most people… Kahkahkah…

So, aku nak hupdate pasal benda yang meng-happy-kan hidup aku… Heheheh… For example, ceyh… Gittew for example macam nak buat essay kan… Hahahah… Krohhh… Ko pahal gelak??? Padahal aku gelak sensorang… Syok sendiri… Hikhik…

Okayhlah… Apa yang aku nak citer??? Padahal tajuk ‘I Miss My Life’… Hahahah… Bajet ada life kan… Hahahah… Actually, aku patut cakap I miss my happy life… Ya betol tuh… Aku rindu kehidupan lama aku yang happy go lucky dan ceria sentiasa… Bapak membohong sentiasa ceria… Acah-acah Dora, the Explorer la tu sentiasa ceria dan sentiasa tersenyum… Annoying-nya muka Dora… Okay… Merepek.. Actually I am more to missing my family, my friends, my sesiapa je la yang selalunya buat aku happy… Including my plush toys maybe??? Heheheh…

Mah beloved parents... Love ya... Muahhhsss...

Why??? But no sorrow, ohkay… Aku menaip dalam keadaan x bersedih FYI… Aku ni bukannya apa… Al-maklumlah sejak bekerja ni (padahal praktikal), aku terasa semakin jauh dengan kehidupan dulu… Yelah… Maksud aku mereka-mereka yang aku sebutlah… Yes, they are my life… My life has nothing to do without them… Echewah… Yeah, maybe aku hidup dengan family… But dulu aku selalu story mory dengan dorang… Sekarang nak bercakap pon agak jarang… Sebab selalu penat dan stress serta xde mood nak berbual… Tapi borak jugaklah… Ingat aku ni murung sampai macam tu sekali ke??? Kawan-kawan pon sama… Aku lebih kepada bercakap hal penting… Contohnya thesis and share masalah… Tu pon dengan certain orang yang memahami je…

Mah beloved laboos... Muahsss...

Erm… Apa lagi nak cerita??? Oh ya… Sebab tu la aku eksaited bila mak cakap nak pergi Melaka amik barang Cikin gedix… Hahahah… Boleh jenjalan… Lupakan masalah jap… Hihi… Aku kesian jugak kat Nabihan yang selalunya ditemani aku malam-malam… Borak-borak, bahan-bahan… Nonton TV sesama… Heheheh… Aku pon rindu dengan kawan-kawan… Semalam Zana buat lawak gila babeng… Kitorang main edit-edit gambar pastu post kat Whasapp… Macam x lawak kan??? Tapi geng kitorang paham lawak tu… So, lawak la jadinya… Hahahah… Actually, time tu tengah serius cakap pasal Syud… Tetiba jadi macam tu… Nia mesti bengang… Tetiba… Hahahah… I miss them so much lah… Rindu gila kat The Belons… X sabar nak jumpa time budak UiTM cuti nanti… Start 12 April… Nampak x siap dah plan… Heheheh…

Mah beloved Zana...

Bila dengan Fakhry dan Bob pulak, kami asyik bercerita tentang masalah kami… Kadang-kadang diselitkan dengan kemanjaan Fakhry… Geli tak??? Hahahah…

Mah beloved loversss...

But I miss the most kat Geng Bunga Api… Hahahah… Walaupon dia bukan group fireworks… Lame gila kan lawak aku… Heheheh… Rindu sesangat… Lama dah x berborak dengan dorang… Aku kot yang lama tak borak… Group Whasapp yang ada pon jarang sangat terbukak… Bukak pon chat dah sampai sejuta… Nak masuk pon dah x boleh…Bajet x penah buat ketinggalan zam,an cenggitu… Hahahah… Sorry ya, kawan-kawan jarang luangkan masa kat situ lagi… Nantilah bila-bila aku bergiat aktif balik… Heheheh… Bajet orang peduli aku ada situ ke tak… Tah-tah dorang tak kisah pon… Hahahahah… Bapak negative… Don’t, don’t… Be positive olweys… Heheheh… I miz ugais lah… Hmmm… Itulah dia yang aku rindu… Geng sekolah, geng diploma, geng degree x sangat sebab selalu gak jumpa macam 2 minggu sekali… Sebab jumpa advisor kat Perak… Lagipon, dengan dorang selalu gak contact except Kina, Nurul, Qaseh… Rindu much kat dorang…

Mah beloved Bunga Apisss...

Mah beloved Aserool...

All pictures are selected randomly... Nak cepat... Heheheh... :)

Dan tanpa sedar dah 10 juta perenggan aku karang… Tak patah pulak tangah aku… Tapi kalau nak menaip thesis, baru satu chapter dah penat… Hai lah perangai…

Nak buat sweet sikit lah sebut sorang-sorang yang aku rindew… Heheheh… Sorry, mintak ampun, mintak map, mintak kaki kalau terlupa nak sebut nama korang… Heheheh…

Ma family foirst: Abah, mak, DushDush, Cikin… Tu je… Nabihan tak rindu sebab dia labu… Kuang aja x?? Hahahah… Gurau je, bu… Rindu jugaklah… Heheheh…

Next, ma belon team: Senang ada semilan orang including me… Bob, Zana, Nia, Qaseh, Meor, Fakhry, Bie, Syud… (Tak ikut urutan kerinduan pon… Ikut abjad… Tipu tak??)

Last but not least my baby bunga api yang tak kan terpadam (Over tak??): Diyana, Ijam, Ami, Asrul, Lela, Epal (Melayu sikit… Heheheh…), Dayah, Muz, Dafi (Ini lama benor x dengar berita… Hahahah…). Tu je kot… Ke ada lagi??? Hahahah… Kay lah, dah abis… Tu je, babai… Hahahah… Gurau-gurau… Ingat la… Lagi sorang…Syana… Hahahah… Sempat lagi menyakat kan… Kihkihkih… K babai…

Macam xde motif aku post ni kan… Hahahah… Bye… Kay lah… Just nak bagi tahu aku rindu korang… Including Kina, Nurul, Qaseh taw… Dak-dak marketing bukan I x rindu…Tapi rindu I ni pelik sikit kat dorang… kat korang I rindu nak lepak kat Marina semua tu… Hahahah…. Motif ber-I-you pulak… Hahahah…

Actually, rindu Madiha jugak taw… Tak taw kenapa… Motif kan aku rindu satu persatu… So, better aku stop sekarang before post ni jadi 10 muka surat… Hahahah… K babau… Tadi babai… Ni babau pulak… Dah, stop bebel… *penat…