Monday, March 31, 2014

Ujian Apakah???

Assalamualaikum...

Hey, sejak kebelakangan ni aku memang stress... Or sedih??? Yup sedih lebih tepat... Sedih dengan nasib diri... Kadang-kadang aku terfikir... Kenapa aku diuji sebegini rupa??? Kenapa mesti aku??? Mana silap aku selama ni???

Tapi mungkin juga aku kekadang leka... Aku lupa padaMu, Ya Allah... Mungkin kerana itulah Allah menguji aku begini... Allah sayangkan aku mungkin... Dia mungkin tak mahu aku lupa padaNya... Jadi, Dia berikan aku ujian agar aku terus mengingatiNya dan berdoa padaNya... Mungkin sahaja itu teori...

Tapi kenapa aku??? Tanya sekali lagi... Kenapa bukan orang lain??? Aku bukan nak pertikaikan rancangan Allah pada aku... Tapi aku cuma tak faham... Dan aku cuma ingin mengadu tentang nasib diri... Ya!!! Aku tahu aku mampu tangani walaupun agak berat... Tapi... Ah!!! Tapi lagi... Tak habis-habis dengan tapi...

Apa pun, aku mohon kepadaMu... Cekalkannya hatiku, kuatkanlah aku... Berilah semangat kepada aku... Aku mohon padaMu, Ya Allah...

Aku tiada tempat mengadu... Manusia, tak semua boleh dipercayai... Sabarkan je la, hatiku...





Wednesday, March 26, 2014

Happy 23rd Birthday, Lela…

Assalamualaikum… Haylo, gais… Today is my friend’s birthday… It’s Lela… Hewhew… Well… I’d like to wish happy birthday to you… She was born on 26th March 1991…


Hmm… I just want to say that she is one of my strongest and toughest friends of mine… I know she has been through lots of hmm… I don’t know what the correct word is but can I just say ‘conflict’? Can eh??? Heheheh… Okay, tu je… Good luck in your life… Stay strong, okay… Just be yourself and don’t let anyone else let you down… Kay tu je…. Byebye… (Macam panjang puloks ucapan aku kali ni… Nampak xde kerja kan… Hahahah… Actually ngah buat thesis… Style sama je time study dulu… Bila banyak keje, rajin pulak aku update kan… Okay babai lagi sekahli….)

Lela, si cantik...
(Ni gambar tahun lepas... Masa kitorang study kat Korea... Sempat la buat plastic surgery kat sana...)

Happy Belated 23rd Birthday, Meor…

Assalamualaikum… So sorry, Meor… You know I lap you but still I’m late… Heheheh… Just lambat hupdet kat blog je… Kat lain aku update awal kan… Heheheh… Still happy belated birthday, Meor… Semoga panjang umo and murah rezeki yaw… Kay tu je la nak share… Byai…

Meor, si comel... :)




Tuesday, March 25, 2014

Final 14 Models of ANTM Cycle 21 are Revealed…

Heylo, guys and girls… This is Tyra Banks Heidi Klum Gisele Bundchen Tyson Beckford Na Im… Krohhh… And I’m now revealing the final 14 of America’s Next Top Model Cycle 21… Once again, it’s the battle between boys and gals… Actually, the contestants were revealed like months ago… But I just have time to update ‘bout this unimportant thing now… Hahahah… Krohhh…

For now, so far, there are some contestants caught my eyes and I’ll keep watching over them… They are… Hahahah… I’ll reveal hmmm… sooner or later… Okay??? Is it okay??? Ai noe da unser iz occay… Kihkihkih…

 So, here are the models… Hihihih…

Ben Schreen, 24

Kari Calhoun, 23

Adam Smith, 26

Will Jardell, 23

Keith Carlos, 26

Shei Phan, 22

Denzel Wells, 23

Ivy Timlyn, 20

Mirjana Puhar, 18

Raelia Lewis, 22

Chantelle Young, 19

Romeo Tostado, 23

Matthew Smith, 24

Lenox Tillman, 19

Okay, done… Make your prediction, baby… And I’m rooting for a girl this time… Heheheh… And my favourites are Shei, Matthew and Will… And I like Lenox photos too… Top 2 could be Shei and Lenox… Just an early prediction… Kay bai… :-)





Wednesday, March 12, 2014

Updating My Blog in Office…

Heylo… Assalamualaikum…

This is my first time doing this… I mean updating my blog in this office…

This is because I have no works to do… Jajajaja… It’s 10a.m. and I still have no works to do… Best ke??? Entah… Biasa-biasa je… X kisah pon ada… Bosan pon ada… Awkward pon ada bila xde kerja ni… Rasa macam serba x kena… And sekarang ni aku first time bawak laptop… So, xde la bosan sangat… Sebabnya kalau pakai PC office ada password itu la ini lah… Nak bukak Blogger pon susah… So, better bawak laptop and lagi selesa… Nak download pon senang… X yah transfer guna pendrive bagai dah… AAduh perangai… Hahahah… :D


Hokeyy… Ini je la kot ari ni… Hewhew… Babai…

Bila para senior xdok, akulah yang paling berkuasa...
Halamak macam kuang aja la pulak gambar ni... Sorry...
Ni main-main je... Heheheh... :)





Sunday, March 9, 2014

Pray for MH370…

Hey, guys… Assalamualaikum…

Rasanya dah mula digembar-gemburkan berita yang tergempar satu dunia ni… Ramai orang pon tentu dah update pasal ni… And aku tentulah salah seorang yang sangat terkejut mendengar berita ni… Iaitu berita kehilangan pesawat MAS yang tidak dapat dikesan oleh radar… Sedih… Betul sedih… Bila bangun dari tidur semalam, dapat satu mesej dari Whasapp tentang kejadian ni…

Komen dari aku, rasanya tiada… Bukannya x ada pendapat tapi rasanya lebih baik mendiamkan diri daripada membuat spekulasi dan teori sendiri… Yup… Memang banyak spekulasi dan khabar angina tau rumors berkaitan tragedy ni… Tapi segalanya masih belum sahih… Hanya Allah yang tahu keadaan sebenar… Dan bagi aku sebagai rakyat biasa yang tidak mempunyai ilmu dalam bidang ni, diam-diam ajelah… Berbincang dengan rakan-rakan, mungkin boleh… Tapi untuk menyuarakan secara terang-terangan di sini, lebih baik x payah… Bukan takut tapi buat apa kita nak tunjukkan kebodohan dan kejahilan sendiri… Tu dah macam membuka aib sendiri…


Kepada ahli keluarga mangsa, aku mendoakan yang terbaik buat mereka… Harapan itu masih ada… Sekurang-kurangnya selagi kita tidak mendapat bukti yang sahih sama ada pesawat itu di-hijack, terhempas, berpatah balik, dan segala yang sama waktu dengannya, Insya’Allah, semuanya masih mempunyai harapan… Marilah kita sama-sama berdoa agar keajaiban tiba… Aku bukanlah insan yang baik sempurna tapi situasi mencemaskan ni betul-betul buat aku rasa insaf dan sedih… Semoga semua selamat dan kita mendapat berita baik dari pasukan penyelamat… Amin…

Pray for MH370....







Monday, March 3, 2014

Happy Belated 36th Birthday, Jensen Ackles... :)

Heyyyy... It was Jensen's 36th birthday and again, as usual, I'm with my late wish... Sorry ya... Didn't do it on purpose... However, happy belated birthday, Jensen... He is my favourite actor and he was born on 1st March 1978... Ok bye...

Jensen Ross Ackles... :)