Monday, May 12, 2014

Happy Belated 23rd Birthday, Kina…

Assalamualaikum… I have to say sorry again for her… I did wish her birthday… I called her… Because I didn’t get internet on her birthday… Grrrr… But thanks to Nadia who reminded me about her birthday… Thank you, Nadia… Kalau tak, mesti aku dah terlepas nak wish tarikh penting ni…


Papepon, Kina lahir pada 5 Mei 1991… So, she’s officially 23 year old… Kina, I wish you all the best in anything you do… Okay… You know I am sincere about it… Bye…

Ini Kina... Juge gambar Fesbook...





Happy Belated 23rd Birthday, Ijam…

Assalamualaikum… Hihihi… Hey, aku lambat lagi… Sorry… Bab nak start bukak blog memang aku lembab sikit… Tapi bila start, aku akan menaip tanpa henti… Krohhh… (Copy paste je… Hahahah…).


Okaylah… Nak wish birthday Ijam je ni… And yes!! Dia punya birthday sama dengan Acap, ma BFF… Iaitu pada 20 April 1991… Happy belated birthday, Ijam… Semoga sukses selalu… Dalam kehidupan ataupun dalam mana-mana je lah… Kay babye…

Ini Ijam, one of the Bunga Api(s)...






Happy Belated 23rd Birthday, Acap BFF…

Assalamualaikum… Hihihi… Hey, aku lambat lagi… Sorry… Bab nak start bukak blog memang aku lembab sikit… Tapi bila start, aku akan menaip tanpa henti… Krohhh…


Actually, aku nak wish birthday ma BFF ni ha… Why do I keep repeating BFF??? Sebabnya he is the one that always call me BFF too… I like the way you call me like that lah… Papepon, happy belated birthday, BFF… Sorry lambat banyak… Xde masa… He is actually was born on April 20, 1991… Semoga sukses selalu and be happy and I love to see you happy… Okay, too many wishes I could give but never mind… I don’t have to say it loud here… Kayh, bai…

Ini my BFF...
Heheheh...
Sorry, curi dari Fesbuq...





Saturday, May 10, 2014

Sampai Habis Intern-kah???

Assalamualaikum… Kembali lagi saya dengan tajhuk yang annoying… Actually, I have know idea about the title for every post I make… So, that’s why lah I always come out with an annoying title… Juz for fun, babeh…

Actually, aku ni bukannya apa… It’s regarding to my internship program… Sedih??? Yeah… A bit… Tapi aku suka kerja aku… Suka amat… But untuk stay here lepas study??? I don’t think so… Jauh… X sanggup den… Tapi sementara untuk praktikal ni, aku x kisah… Jujur aku cakap aku bersyukur… Sebab company ni benarkan aku buat intern kat sini… Alhamdulillah… I mean setelah apa yang aku lalui selama ni… Nantilah akan diceritakan semua…

Cuma sekarang aku nak bagi taw yang aku kat sini, buat masa ni, sentiasa berfikir positif, sentiasa motivate diri-sendiri, sentiasa cari orang untuk motivate aku, sentiasa bersabar… Kerana apa??? Kerana nak tempuhi dunia intern yang penuh cabaran ni la… Ini baru cabaran intern… Belum lagi kerja… Masalahnya sampai bila??? Hopefully bukanlah sampai bila-bila… Sampai habis intern pon belum tentu aku sanggup tahan… Tapi kalau terpaksa, mungkin sampai habis intern-lah jawabnya…


Actually, apa masalah aku??? Masalah x abis-abis… Dun worry… It’s no big deal… Aku boleh handle… Cumanya aku x tahan… But I’m strong… I’m positive, I can motivate myself… But please… Jangan biar sampai aku hilang sabar… That is the thing that I don’t like… Jangan biar aku benci kau sampai bila-bila… Insya’Allah… Ada masa aku cerita semuanya di sini… Bukan x nak cerita but y’know… Kalau boleh aku x nak cakap or even writing about something negative… Sebab kita semua tahu benda tu effect psychology kita… So, I’ll just end up here… Okaayy, bababai… Love you, readers…

Katie Holmes...
Yeah, xde kena mengena pon...





Thursday, May 1, 2014

Happy Labor Day...

Assalamualaikum... Hey gaisssss....

Hell yeah!!! It's 1st of May... This means it's Labor Day... Krohhh... It's almost over lah kan... Hahahah... :D

Actually, I think this my first Labor Day... Selalunya memang lah kita cuti jugak kan kalau lecturer atau cikgu bercuti... Tapi that cuti is for them... But this is for me... And I feel special lah sebab ada cuti ni... Hahahah... :D

Okaylah, guys... Selamat lah bercuti kepada semua yang bekerja and selamat bekerja semula esok... Kepada yang dapat sambung cuti mereka pulak, tahniah lah... Hahahah... Untung kamu semua... Heheheh... Kay bye...