Sunday, August 31, 2014

Happy 23rd Birthday, Pinat dan Nadia... :)

Assalamualaikum...

Sekarang nak wish birthday anak-anak Fuad pulak... Dua2 lahir 30 Ogos 1991... Dua2 pun anak Fuad... Tapi Fuad lain-lain lah... Happy birthday, guys... Love ya...

Pinat, dia ni blur tahap cipan... Cipan pun x blur macam dia... Thanks sebab kasi akoo kenal sama kamoo... (Lempang nak???). Dia ni budak yang kelakar... Aku selesa dengan dia sebab aku boleh jadi diri sendiri dengan kepelikan yang x terhingga bila dengan dia... Hahahah... Be happy eh, Punat... Heheheh...

Todia hakak Pinortz De Sauza kita...
Nampak kan x matang lagi dia...
Age is just a number, dude...
Lookin' young az always...


Next, ini birthday Badia Arumugam jugaa... Happy birthday, Nadia... Thanks sebab jadi sahabat masa aku tengah down... You came just a t the right moment... Thanks for everything... Thanks sebab selalu bagi kata-kata semangat yang terlalu banyak and sangat bernilai... Heppy olweyz jugaa kayh...

Ini lagi satoo budak x matang suka gigit orang... Hahahah :D
Mimie masuk sekali... X kisah... Kita semua kawan...
Susah senang sama-sama tempuhi... Ada kena mengena x???


It is easy to feel like you don't need help, but it's harder to walk on your own...
Glad that I met you guys...






Saturday, August 30, 2014

Happy 14th Birthday, Nabihan Labu... :)

Assalamualaikum... Heheheh... Mati aku kang Si Labu ni tahu aku cakap dia labu... Hahahah... :D

Okay, sekarang ni nak wish happy birthday-lah dekat my one and only blood brother, Mianata... He turns 14 today... But he's still cute and young for me... Aiyo!!! Bila mau matang??? Hahahah :D

Be happy and enjoy ur special day, hockay??? Heheheh :) Padahal seharian kena buli... Love you, Nabihan... The bestest bro that I have... Walaupun selalu tido atas bantal aku kalau x tido... Kay bye...

30th August 2000...

Omeyy iye akan... Heheheh... :)




Friday, August 22, 2014

Unemployed...

Assalamualaikum...

Salam Jumaat... It's a gloomy day... Sorrowful Friday... Because it is the hari berkabung for all Malaysians for the MH17 tragedy... Salam takziah kepada semua mangsa... I may not experience it, but I can imagine the feeling of losing the beloved ones... Sedih... Al-Fatihah...

I know some people were not agreed with the term berkabung since Islam x pernah ada berkabung semua kan... Aku just tulis berkabung sebab itu the official term... Xde niat nak ikut budaya asing ataupun agama lain...

But it's not the thing that I want to write today... It's about me, myself...
Yes, aku baru je dapat result... And Alhamdulillah, aku officially habis degree... And now I'm unemployed... Dan masih sedang mencari kerja... Yup... Aku dah bosan... Aku x selesa duduk rumah tanpa berbuat apa-apa... And terpaksa habiskan duit mak abah pulak tu... I feel guilty... Serius!!! Aku sedang mencari kerja... Dan berharap dapat kerja yang sesuai... Bagi aku, aku bukanlah jenis yang suka memilih kerja... Betul... Aku x kisah kerja apa yang aku bakal dapat... Even tak related dengan bidang aku (marketing)... Aku tak kisah... Sebab plan aku, aku just nak kan experience... Then, baru aku boleh demand... Gaji pun... Bagi aku RM2000 dah cukup... Walaupun orang cakap untuk degree holder, sepatutnya gaji RM2500 ke atas... Tapi entahlah aku memang x nak demand lagi buat masa sekarang sebab aku pun masih belum reti buat kerja lagi... Experience aku pun nak kata zero pon, x jugaklah... Tapi masih rendah lagi...

Lagipun, aku nak kerja sebab macam sedih... Kadang-kadang bila orang tahu aku dah habis belajar, tapi masih belum bekerja, they'll be like... Pandang aku macam 'teruknya budak ni pemalas kerja'... Contohnhya masa raya hari tu... Ramai yang macam 'Ok, tak kerja eh?'... Tapi padahal aku baru habis beberapa minggu... Sokaylah, dorang tak tahu... But now, it's already a month++, I still didn't get any call... Masih belum ada rezeki... Tapi malu dan sedih jugaklah... Bila orang pandang macam kaw ni pemalas... Tapi xpe... Bagi aku rezeki ada di mana-mana... Insya'Allah esok aku ada interview yang pertama... Aku berharap semuanya berjalan lancar...

Sorry, gambar ter-over sikit... :(




Monday, August 18, 2014

ANTM Cyce 21 Prediction...

Holla...

Annyeonghaseyo...

America's Next Top Model Cycle 21... It should be aired today... But I didn't watch it yet... Too lazy... Heheheh... But have my early prediction... I also have my favourite models also... Heheheh... The ranking might change sooner or later based on their attitude, personality and performance... Heheheh... :)

The official casts...
Too sexy, huh?? Sorry... (


Prediction:
1.Shei Phan
2.Lenox Tillman
3.Will Jardell
4.Keith Carlos
5.Matthew Smith
6.Raelia Lewis
7.Ben Schreen
8.Mirjana Puhar
9.Adam Smith
10.Ivy Timlin
11.Chantelle Young
12.Kari Calhoun
13.Romeo Tostado
14.Denzel Wells

And here are my favourites... I guess I like too many people this time... Heheheh... :)

Shei Phan
Will Jardell
Adam Smith
Matthew Smith
Ben Schreen
Lenox Tillman
Kari Calhoun

I just love them...
I like Adam because he tagged me on his comment... Hahahah... And Mirjana because she liked my photo... Auw... But she's not in my list... She will when I see her later... Because I know she's lovely... Shei has a crazy personality... Lenox and Chantelle seem like nice girls... Matthew and Ben could be the eye candies with Keith... Ivy is lovely too... Adam and Shei are half Asians... Since I'm rooting for Asians.. I strongly support them... Adam's heritage is Malaysia... Keith reminds me of Tyson Beckford... Will has a great personality too... Too hard to decide... Hope the best model will win... Heheheh :)



Thursday, August 14, 2014

Officially Ends My Degree...

Assalamualaikum...

You know what it means??? No... You don't know... But I'll tell ya...

Result baru keluar tadi... And mine was okay.... Alhamdulillah... Now I can say that I am graduated... Yelah... Manalah tahu kang tetiba ter-repeat... Harapnya dijauhkan perkara macam tu kepada semua... So, now... I don't have any plan to continue my study... I am looking for a job now... Sape ada keje??? Bak sini... Aku ni bkerja bagus taw... Hahahah :D Okaylah babai...

Yeahhhaaa... :)


Sejujurnya aku sangat bersyukur sebab sepanjang Degree and Diploma, aku x penah experience fail... Alhamdulillah... Thank you semua crew yang hadir dalam hidup aku... :) Nanti kita jumpa lagi kayh...




Saturday, August 9, 2014

Happy 23rd Birthday, Li...

Asslamualaikum.. Jom buat cepat... It's almost over... Li was born on 8th August 1991... Happy birthday, Li... Tagline dia "terima kasih...." Sekian, bye... Enjoy your birthday... Miss you... <3 <3 <3

Li, sexyy pose... Heheheh... :)


Sokay, dah lepas pun tarikh dia... Forever late... :'(




Friday, August 8, 2014

Aku Rindu Arwah Nenek…

Assalamualaikum…

Before that, aku nak bagi tahu yang nenek aku baru je meninggal before Ramadan hari tu… Sehari before Ramadan kalau x silap… Tarikh tak ingat… Sejak kebelakangan ni, banyak tarikh yang aku lupa… Al-maklumlah, otak pening… Too many sorrowful things happens…


Tapi, walaupun arwah nenek pergi baru je lagi… Aku dah rindu dah… Terasa sangat kehilangan arwah… Tambahan pula, ini kali pertama menyambut Ramadan tanpa arwah… Sedih dan sayu rasanya… Kami kerap jugak balik kampung kali ni… Dan memang lain dengan ketiadaan arwah nenek… Semoga rohnya dicucuri rahmat di sana…

Arwah nenek...
Masa arwah pergi, muke arwah tenang je... Putih, bersih...
Harapnya itu petanda baik...
X jumpa gamber bertudung betul... Heheheh... :)

Jujur… Tapi bukan nak meratapi ke apa… I know… Kata orang tak baik meratapi pemergian orang yang dah tak ada… Tapi sejujurnya aku memang selalu teringatkan arwah… Kadang-kadang aku nangis sorang-sorang… Saiko kan… Tapi memang aku rindu… Kadang-kadang aku teringat telatah nenek aku yang kadang-kadang lucu… Ingat lagi senyuman ikhlas dia… Mek suka senyum bila nampak orang… Aku panggil mek sebab arwah orang Kelantan… Pastu kan… Arwah suka perhatikan orang… And kalau dia suka orang buat apa-apa, mesti senyuman dia lebar gila… I miss that smile… Walaupun nenek dah pergi, aku tetap akan ingat senyuman tu… Pastu, mek pelik sikit… Hari tu dia tahan kentut sebab malu nak kentut depan kitorang… Tiba-tiba dia tak boleh tahan lagi… And terlepas kentut… Pastu, dia gelak besar… Dan itulah gelak yang paling besar aku penah nampak dari nenek aku…

Pastu kan, aku ingat lagi masa arwah mek merajuk dengan atuk aku… Arwah ikut kami ke KL… Waktu tu aku paling puas hati sekali sebab dapat luangkan banyak masa dengan mek… Aku dapat bantu arwah, jaga arwah… Aku rasa happy sebab dapat peluang tu… Mungkin lah tak seberapa pun… Tapi puas sebab dapat beri layanan baik kat arwah… Even though I’m not her favourite grandson… Dapat pimpin tangan arwah untuk tolong berjalan, pergi toilet… Dapat berborak dengan arwah… Teman arwah tidur… Ambilkan air untuk arwah… Sapu minyak dan urut kaki arwah… Tak penah rasa beban pun, sebab arwah tak banyak kerenah…

Okaylah, stop touching pagi-pagi ni… Cuma nak cakap yang aku rindu arwah mek je… And so sad Ramadan dah nak habis… Aku suka puasa… And aku tak suka raya… Entahlah kenapa… And this is probably the most sorrowful Ramadan that I had experienced… Salam…

P/S: Dah lama taip… Baru berkesempatan nak post… Mianhae…




Sunday, August 3, 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin... :)

Assalamualaikum... It could too late... Again... But... Kat kg mana ada internet... Ecewah K.G kaw instead of kampung... Alhamdulillah tahun ni beraya kat Kedah... Selalunya kat KL... Aku pun dah rindu sangat dengan orang Kedah... They're fine... Tapi nantilah update panjang-panjang... Pengalaman kat sana... Heheheh... :)

Mula-mula of coz nak ucap kan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua muslimin dan muslimah di seluruh dunia... Salam maaf zahir dan batin of ada salah silap, salah faham semua kepada keluarga, sahabat, kawan dan sebagainya... Ikhlas dari aku... Kadang-kadang kita manusia tak sedar buat salah... Hmm... Mungkin sedar... Tapi buat-buat tak sedar... Pastu, bila dah raya, senang-senang mintak maaf denagn muka toya... Mintak kosong-kosong... Dehek... Lari topik x??? Tak pe la... Baik aku luahkan je rasa tak puas hati aku... Heheheh... Dah tiba-tiba bersemangat...

Okay, kaw tak pelik ke?? "Mintak maaf zahir batin kalau ada buat salah sama ada sengaja atau tak sengaja... Kosong-kosong, kayh??" Bleh Ble Ble... Nak je aku reply... "Padahal kaw memang sengaja nak buat salah dengan aku kan... Pastu, buat-buat tak perasan... Pastu, raya baru mintak maaf... Pastu, the bodoh me, maafkan without knowing yang kaw sengaja buat kesalahan tu... Kaw pun seronok sebab dimaafkan semudah ittew..." Yeay... Dah lepas dari kesalahan... Fuq!!! Ooops... Tak baiknya aku... Sorry, tergeram sangat... Maafkan saya... I'll behave... Yang tadi tak yah delete eh... Baru orang feel sikit dengan aku... Tapi aku betul kesal taw... Cuma tak delete je... Heheheh... :)

But truly, do you think it's fair??? If you think it's fair, up to you... It's your opinion... I respect every opinion... Tapi jujur bagi aku tak adil... Sincerity??? Is it gone??? Urm... I dunno... Tapi realitinya, aku still kena maafkan bila orang dah minta maaf... Aku tak nak terlalu ego... Cuma sedih la bila simply nak mintak maaf cam tu kan... Sama macam aku lah jugak... Bukan nak mengata orang je... AKu pun sama je sebenarnya... Kayh la, nak berambus... Good noght... Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin... Maaf kalau ada salah dan silap sama ada sengaja ataupun tak... (Nampak tak aku kutuk diri sendiri??? Heheheh... :) )

Gambar raya later upload kayh.. Sebab belum transfer lagi...
So,ni one of the best shots masa aku tengah intern...

Mesti orang menyampah gila kan tengok gambar tu... Dengan post sentap aku lagi...
Heheheh... Jangan marah eh??? Aku saje je nak keluarkan pendapat aku sikit.. Heheheh...
Maaf, 0-0... Ble Ble Ble...




Happy 56th Birthday, ABAH!!!

Assalamualaikum... Yeah!!! Correct... It's my Abah's birthday... I am a proud son... I am a parent lover... So, I love my Abah... Heheheh... :)

Copy ayat Instagram jap... Sebab macam best... Sakai tak??? Not really la kan... Heheheh... :)
He is the king in our family... He is great... I wanna be like him someday... Insya'Allah... I love you, abah... Kami satu family sayang abah... Kay, bye... Happy birthday, Abah... Semoga apa yang diimpikan tercapai... Amin...

3rd August, 1958... 56 year old... Never too old for me...

Bintang hatiku... Ecewah...