Sunday, August 23, 2015

UK's - Bila Diri Disayangi

UK's - Bila Diri Disayangi

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau yang pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri




Monday, August 3, 2015

Happy 57th Birthday, ABAH!!!

Hey!!! It's Abah's birthday... Happy birthday, Abah... Thank you selama ni jadi Abah yg baik kat kami semua... Suami yang baik kepada mak... Dan ketua keluarga yang baik buat kami semua...

Tak tahu nak cakap apa lagi... Harap Abah happy selalu and puas hati dengan semua benda... K bye... Nak tido.. Esok keje... Heheheh :)

X sabar nak dapat keje baru... (Aku pulak yang buat wish... LOL)

Happy Birthday, Abah...
Comel Comel selalu...LOL


 

Saturday, August 1, 2015

Rajin Sebenarnya Tapi Malas Fikir

Assalamualaikum... Heheheh... Saje nak update...

Idea berlambak nak menulis... Tapi malas nak fikir... Jadi akan update benda tahpape je la eh... Krohhh......

Mulai sekarang aku kalau rasa nak update blog kan... Tapi malas nak citer... Aku akan update lyric lagu... Haaa... Gittew... Best kan... So, manalah tahu ada manusia yg suka nyanyi macam Fadila the Apple nak bukak blog ni semata-mata nak menyanyi kan...

Alah... Biarlah aku nak acah active... Aku suka update tapi kekadang pemalas tahap cipan... Pastu aku suka update gambar model yg high fashion... Remember?! High fashion only... Krohhh...

Hmmm... Tapi malaslah nak update lagu hari ni.. Esok lah eh... Nak fikir dulu lagu apa nak share... Nanti aku copy dari website memana... And lagu tu x semestinya ada kena mengena dengan hidup aku... Just kalau suka aku share lah... Jadah gila kalau tiba2 aku share lagu Hips Don't Lie, kau igt tu kisah hidup aku... LOL...

But here we go... I really love Liu Wen...
She's my favorite Asian supermodel...
(But I do love Daisuke Ueda and Sui He too...)




Tuesday, July 28, 2015

Feelin' Not Right...

Hello, there... I'm here again... Writing...

Do you ever feel like this... I mean the feeling of something's wrong... Something's not right and you didn't even know what it is... I often feel like this... And I don't where it is wrong... And I am definitely not a fan of this feeling...

I can feel it like it was because of my work... I don't know... I can handle my work... Can do well... Strongly face anything... But I have bad feeling of it... A feeling like I am not doing right thing... I mean I made a 'wrong choice'??? Probably... I am not confident with the job that I currently working on... I feel scare and insecure sometimes.... And ugh I hate talking about my job related thing here but I just feel like doing it...

Blame, pointing to other people out, looking for mistakes... I'm sorry but all those things are not motivating... At all... I'm not the one who face those things but I might be... Later... And I don't want it happened... So, I have to move on... I need to have a strategy... A back up plan... And I don't really know who should I trust... I think it's enough here... I'm just letting myself down by writing it too much here... It's not a big a issue actually... It's just my current emotion... And it is absolutely temporary... Good night, LOVE...

And here we still have Mr. Gandy who are werkin' that androgynous look...
Yet still masculine...




Monday, July 27, 2015

Not Ready to Werk...

Hello... It's 3.39AM... Krohhh...

People are sleeping and I don't know what to do...

Tomorrow, I need to go to work... Oh crap... I'm not ready...

Well, you know... When you got a long holiday... It will be a gloom to back to reality... Krohhh...

I'm sleepy too... But I don't know... I'll sleep at 4.00AM probably...

I'm not ready to work!!! (I'm such an ungrateful kid?) Okay, whatever...

Gonna sleep now... And before that, I'll feed you a Kiara Kabukuru... LOL... I said it like she is a thing... Kekekek...

I love you, Kiara... <3

The gorgeous Kiara Kabukuru...
Nighty night...



Sunday, July 26, 2015

Happy 20th Birthday, Cikin...

Salam...

Actually, previously niat aku bukan nak post pasal raya... Tapi lupa... Nak wish birthday Cikin sebenarnya sebab alang-alang terrajin nak berblog jap en... Heheheh...

HappyBirthday, Cikin... Dah tu je... Kuang aja tak??? Hahahah...

Hmm... Nothing much to say because I know you are already good... Just keep doing good and be strong and may you success in life and hereafter... And in everything you do... Gittew...

Nah gambar lama aku bagi sebab xde gamba rbaru malas transfer...

Abang beduk... Tiba2 lagi... Kihkihkih...




Selamat Hari Raya... Salam Maaf Dari Saya...

Krohhh... Boring...

Saje lah kan nak ucap Selamat Hari Raya... Walaupun ketinggalan zaman...
Sebab dia baru ada mood nak update...
Salam maaf dari saya kayh...

Actually, saje je nak bagi tahu aku sebenarnya cuti sampai 11 hari... Entah company baik hati... Krohhh... Tapi Alhamdulillah jugak aku memanfaatkan cuti sebaik mungkin... Lewls... Tak fikir langsung pasal kerja... Padahal nanti masuk kerja menimbun banyak... I'm not ready nak masuk kerja... I need more cuti... (Aku manusia x reti bersyukur... Kahkah...). Tapibetul mausk nanti banyak sangat kerja tapi aku x berminat nak cerita pasal kerja kat sini.. Sebab Fakhry makin annoying... Tiba2 tak??? Hahahah...

Tu je lah eh... Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin...
Iolls post cam ni x bermakna Iolls ubah fikiran pasal simply mintak maaf macam Iolls post tahun lepas... Aku tetap pendirian lah... Hahahah... Xde lah... Mungkin nanti kot aku setuju bila nampak bukti kukuh sikit... Kay Byebye...

Nantilah bila2 payung gambar raya...
Sebab malas nak transfer dari phone...



Saturday, July 11, 2015

Berlalulah Sudah Ramadhan Sebulan Berpuasa Kini Syawal Kita Rayakan Dengan Rasa Gembira... (Memang Fail Bab Mereka Tajuk...).

Assalamualaikum...

Seperti yang semua orang satu dunia tahu, aku memang suka bulan Ramadhan, bulan puasa... (Bajet hot x semua orang tahu???) Kahkah...

And sekarang aku rasa sedih sebab Ramadhan dah nak berakhir and I was like not enjoying this month... Macam sekejap sangat... Tak rasa pun nikmat Ramadhan...

But this time aku lebih banyak berfikir... Fikir pasal manusia... Nasib dorang... I mean yang x berapa nak bernasib baik... Semakin tua ni kan umur dah cecah 20 tahun... Ecewah... Aku jumpa ramai orang... Aku experience banyak benda... Xde la banyak gila... Tapi banyak la daripada tahun-tahun lepas... Boleh pulak makin kurang kan... Melainkan kaw hilang ingatan... Lewls...

Jadi, buat aku rasa sedih la berfikir ni... Sedih ada, syukur ada... Macam kesian pun ada... Selalu terfikir macam mana orang lain hidup... Dorang makan apa selama ni... Entah asal emo... Dah tua hormone pun x stabil kot... Aku ni jenis cepat sayang taw... Cepat kesian pun ada... Nampak je macam xde perasaan... Tapi xpe la... Malas pulak nak mengulas... Sebenarnya saje nak acah active sikit kat sini... Heheheh... Kay bye...

Kosong-kosong tetibab kan...

Meh belanja sikit gambar gendut... Hahahah...:D




Monday, July 6, 2015

ANTM Cycle 22 Early Review.,,

Hello...

Tonight I will review the newest cycle of America's Next Top Model...

There are some potentials I guess... The top 14 already chosen... And I knew it earlier so I wasn't surprise at all... I have some friends in Instagram who spread the rumors... I even know the top 5 but I hope it wasn't right... And I was regret to hear the spoiler... It just reduces my excitement...



Ignore the spoiler... I will just make my own prediction... Heheheh... My favorite this time is Justin... Hell yeah... I was rooting for an Asian since last cycle when I was rooting for Shei but she didn't win... And now we have Justin who is Korean,,. Yeahh... I love Korean because I love kpop... Justin even mentioned my name on his IG... LOL... And of course I will rooting for the Korean Oppa...

Justin Kim...

Okay... Now lets start with my very early prediction...

1.Justin Kim
2.Lacey Rogers
3.Ava Capra
4.Dustin McNeer
5.Hadassah Richardson
6.Stefano Churchill
7.Devin Lj Clark
8.Ashley Molina
9.Michael Heverly
10.Nyle Dimarco
11.Delanie Dischert
12.Mame Adjei
13.Courtney Duperow
14.Bello Sanchez

Here is some profile of the models... Just in case you need some information about the models to choose your favorite,,,



My another favorite is a girl... She is Lacey... I can feel she will be a great model and will have some drama in the house,.. Her look reminds me of Jiana from cycle 20 and Laura from cycle 19... She will be the sexy bombshell of this cycle...

Okay I'm done... ByeBye goodnight...




Sunday, July 5, 2015

Iftar Belon 4th of July... :

Krohhh kan... Assalamualaikum...

Saje nak share sikit... Iolls beriftar dengan Belons... Bak kata Qaseh Belon kembali... And I was like agak2 orang annoying tak bila belon keluar nak kecoh2... Hahahah... X kisah la kan... Lewls...

I had so much fun... Puasa penat hilang mood semua tapi bagi aku tetap best... And we took so many pictures for our memories... I love that part because I feel like so modelesque... Muntah tak??? Krooh...

Team Belonboys

Team Belongirls
Too bad Nia and Bie x dapat join...


Memula aku dgn Qaseh sampai dulu... Pastu survey tempat... Ble Ble Ble... Pastu Bob, Meor, Fakhry, Zana dan Syud pun sampai... Ble Ble Ble.. Kitorang solat Zohor dulu... Pastu tengok wayang citer Terminator Genesys... Best citer tu... Ble Ble Ble... Bosan gila kan review aku... Ni yang nak kena upload gambar ni bagi interesting sikit...

Ini dorang gaduh berebut laki orang... Hahahah :D

Before masuk tgok wayang...Heheheh :)

Pastu kan... Kami pun pergilah pulak ke Pak John Connor... Eceh kena pulak kan nama dia... Pastu kitorang pun amik banyak gila makanan sampai x habis... Membazir kan... Tapi sedap... Entah sebab makan dengan belon kot jadi sedap... Aceceh... Zweet tak?? Nah upload gambar lagi lah... Rasa hambar la nak menulis... Sebab puasa kot... Tade kena mengena...

Ini makhluk comel dan bijak...

Ini Bobbara Rabiosa, si penari tiang... Kihkihkih...

Ini model acah ayu... Dibawa khas dari Tunisia...

Werkin the commercial look... Hahahah... :D

Dalam panggung tapi belum citer belum start auw...
Dimaafkan eh... Heheheh

Pertandingan tangan siapa paling lentik... Khrooh...

Seutuh Kudrat Tarian Kasih...
Tribute to Mariam... Krohhh...

Cinta kami cinta Halal...
Mohon jangan bash... Hahahah :D

Sebenarnya dorang yang couple... Tiba2 x???

Ini sorang dari Uganda sorang dari Ivory Coast...

Lawo en cermin bulat ni...

Mesti muak kan tengok gambo kitorang je... Nah makanan...

I know we're quite sexy... Hahahah... :D

And dorang tak takut nak bergaya... Hehehhe :D

Mama Tyra must be proud of me because fashion world doesn't accept no neck monster... LOL

Kami comel... Tahu dah x yah cakap...

Penat lah komen satu2 gambar... Hahahah... Ketandusan idea...

Bila Zana merayu mintak semua orang buat2 fanatik dgn dia... Hahahaha

Whoopsss... Mr Afiq Chuolls...

Tunjuk kebolehan memasak..Padahal terkial kial.. Hahahah

Syud yang menjijikkan... Kuang aja tak???
Heheheh... Mianhae chinguya... Gurau kasar...

Thanks Nia keychain dari Thailand...

Semua busuk... Lewlsss...

Cinta Ibadah... Kahkahkah... Tak perasan dorang amik gambar terbuat maksiat pulak.. hahahah


Bila gila dah keluar...

Love em...

Pastu kitorang pun balik lepas lepak amik gambar...
And Alhamdulillah semua sampai rumah dengan selamat...

Til we meet again... Love... Byebye...





Thursday, July 2, 2015

Mmmm... Sedapnya Bersama Masterchef... Krohhh...

Assalamualaikum... Hey... Saje je nak kemaskini acah aktif dgn blog... LOL... Entah... Probably sebab ada sorang akak practikal kat tempat aku keje ni suka cerita pasal blog dia... So, aku pun inpired nak hapdet jugak... Krohh... Tapi x boleh sebut nama sebab nama dia satu dalam sejuta... Kang tak pasal dia jumpa kewujudan blog aku pulak,.. Kihkihkih...

Sebenarnya nak bagi tahu je yg di bulan puasa ni, aku rajin menonton Masterchef US dan Australia... Saje nak menyeksa jiwa yg lapar dan dan dahaga... Xpe la... Acah kuat menahan nafsu, ya dok??? K my favourite contestants are.... Heheheh... And I hiope they win for their season...

For Masterchef US Season 6, it is Derrick Peltz, the drummer...
I think he is cool...

And for Masterchef Australia Season 7, it is Sara Oteri...
I think she is cool too...


I really want them to win... Go guys!!!!!






Monday, June 22, 2015

Lama Kan X Update... Krohhh... :)

Assalmualaikum...

Seperti sedia maklum, memang aku dah lama x update... Tak tahu masih ada lagi ke idok skill menulis sambil merapu...

Ini pun bukan nak cerita apa pun... Saje nak menyemak... Krohh.... Selamat berpuasa chuolls kepada yang berpuasa.... K bye... Macam xde motif kan update... kahkah...

Zana dah tahu kewujudan blog ni... I was shocked... Tapi nasib baik x penah kutuk Zana... Hahahah... Kuang aja kan... X kisahlah... But I thought aku dah habis protect dah kewujudan blog ni.. Nampak sangat loser... Ok bye kali kedua...

Motif x???
And currently I am obsessing with supermodels...