Wednesday, May 22, 2013

Happy 22nd Birthday, Kim Joon Myun... :)

Annyeonghaseyo... Hello... What day is today??? Heheheh... It's Suhoday... Hahahah... Just kidding.... Actually, today is Suho's birthday... Happy birthday, adik Suho... Saengil chukkae hamnida... Kim Joon Myun is his real name and he was born on 22nd May 1991... He's Exo-K's cutest leader... His favourite subject is politic... (???). Hahahah... I like him... Heheheh... Let see his photo... The latest photoshoot...

People say he's sexy in this photo... But I think it's cute... And funny... Heheheh...





Okay, bye... I love adik Suho... Hahahah... :D






Tuesday, May 21, 2013

Happy 20th Birthday, Aron Kwak…


Kwak kwak kwak… (Bunyi itik…). Okay, rude… Annyeonghaseyo… Today is my bias’ for Nu’est birthday… It’s Aron… Yuhoo… He was born on 21st May 1993... So, he’s obviously my dongsaeng… How cute… Hahahah… Happy birthday, adik Aron… Saengil chukka hamnida… Bye…


Atototo... Omey nya... Heheheh...
<3 <3 <3





P/S: Tomorrow is Suho’s birthday… I’m looking forward for it… Hihi…









Happy Belated 22nd Birthday, Dafi... :)

Assalamualaikum... Actually semalam birthday Dafi... Tapi busy sangat... So, x sempat nak update semalam...  Tapi aku sempat wish kat my social accounts... Heheheh... (Bajet bagus...). Happy birthday, Dafi... He was born on 20th May 1991... Dekat sangat dengan mummy aku... Beza sehari je... :)

Nah gambar Dafi hensem... Muka macam Korea tau... But he demanded to be as Japanese... Hahahah... Whatever...

Happy birthday, Duffy oppa Dafi chingu...
(Gambar lama ni... Yang baru lagi Korea... Heheheh...).



BYE!!!!





Sunday, May 19, 2013

Happy 44th Birthday to My One and Only Mak…


Assalamualaikum… Annyeonghaseyo… Hai, hari ni hari lahir mak saya yang ke-44… Happy Birthday, mak… Heheheh… I hope could make you happy for your entire life… Heheheh…

But I’m sad sebab x dapat balik time macam ni… Tapi it’s okay… Aku xde la sampai menangis pon… Cuma sedih sikit je… Heheheh… I’m okay…


Ini mak saya… Walaupun dah 44 tahun, tapi bagi aku beliau tetap nampak muda… Tetap cantik… Kalau orang lain cakap beliau tak cantik pon, aku tetap rasa mak aku cantik… Heheheh…

Love you, mak...
Aku ada banyak gambar dengan mak tapi ni satu-satunya gambar yang nampak lobang idung...
Motif sangat tayang lobang idung... heheheh... :)

Tak lupa juga abah... Sayang abah jugak... :)


Okay, bye…

P/S: Semoga murah rezeki dan panjang umur… Heheheh… <3 <3 <3








Friday, May 17, 2013

Bundle


Hey, peeps…. Today I would like to talk about bundle… Blahhh… Hahahah… Actually, this ‘issue(?)’ or should I say topic??? Or whatever it is… Okay, just say it bundle… This topic has been so popular these days…. Okay, I feel annoying to write this in fully English… Rojak is better I guess…

Actually, ramai kawan-kawan aku mula bercakap pasal bundle thing ni… Ko tau x apa itu bundle… Kalau tak tahu, meh aku explain… (But actually, aku pon x berapa tahu sebenarnya… Hihi…). Sebelum tu… Aku rasa bundle dah famous lama dah dulu but kawan-kawan aku pon ada yang baru jakun… So, famous la kat kelas aku sekejap… Berdasarkan pengetahuan aku yang tak seberapa ni, bundle ni merupakan pakaian berjenama yang dijual dengan harga murah sebab ia telah pon digunakan… pendek kata, bundle ni barang second hand… Orang kata, dia original tapi murah sebab it’s second hand… But I’m not very sure about the originality… Sebabnya aku tengok baju bundle kawan-kawan aku, ada yang x macam ori pon… So, kena pandai cari maybe… Or memang ori or x ori… Urghhh… My general knowledge is bad…

Tak kisahlah macam mana pon… But please bagi tau aku barang bundle ni ori atau tak kalau anda tahu… Heheheh…

Christina Aguilera...
Model bundle...
Okay, aku menfitnah...


Orite… Now aku nak kongsi satu rahsia… Sebenarnya seumur hidup aku, aku x pernah pakai barang bundle… Is it pathetic??? A bit la kan… Sedih la jugak… Tapi xde la sampai frust sebab x penah beli barang bundle… But xde la aku ni berlagak or whatsoever… Sebenarnya lebih kepada tak berkesempatan… Actually, aku teringin nak pakai barang-barang bundle… Yalah… Sape tak suka barang murah… Kalau kualiti kureng pon, x kisah sangat sebab baju RM10 je kan… Heheheh… Then, bila dorang citer-citer pasal bundle ni, aku teringin nak pergi… Tapi xde sape nak bawak… Xde sape nak shopping bundle dengan aku… Tapi aku x kisah… Heheheh… Yang penting, Wesak nanti aku nak shopping banyak-banyak… Heheheh…

One more thing, benda ni selalu bermain di fikiran aku… Mungkin orang lain x pernah terfikir… Ataupon saje malas nak fikir sebba hal ni kecik bagi dorang… Benda dia… Aku terfikir macam mana kalau baju bundle tu bagi infection… I mean maybe past user dia ada kurap ke… No offense please… I’m just curious… Just takut sikit… Not a big matter to some people… But my skin is very sensitive… So, I’m a little scared… Okay, itu saje… Bye… Happy bundling… I wish I could buy bundle clothes too…

Christina with her bundle dress...
Mampus aku kalau dia baca...
Baju dia punya mahal... Aku cakap dia pakai bundle...
Sorry, Kak Christina... It's just a joke...
You're pretty btw.... (Takut kena saman...).








Thursday, May 16, 2013

Happy Teacher's Day...

Happy Teacher's Day to all teachers worldwide... And thank you... Jasamu amat dikenang sampai bila-bila... Especially semua yang pernah mengajar saya dari sekolah tadika sampailah yang mengajar saya di universiti untuk degree ni... Thank you very much... Bye... :)


Miss him... Mr. Carter... My math teacher when I was in States...
Okay, penipu... Padahal x penah pegi US... Heheheh... Jangan marah...







Wednesday, May 15, 2013

Happy 22nd Birthday, Bob…


Errr… Hahahah… It’s Boobs Bob’s birthday too… As usual… I’m envy of him every year… Because she he shares the same birthday with two famous idols… (Sunny and Jonghyun…). Kuang aja Bob… Bob tak senonoh… Bob macam babun… AKu xnak beli hadiah kat ko… Okay, tetiba emo… Hahahah… Acah je… Aku beli nyer hadiah… Jangan risau, wokey… Heheheh… Bob lahir pada 15 Mei 1991… Happy birthday, chingu… Blueq… Okay, bye…


Atototo... Tomeinya... Blueq... Hahahah...

Benci aku... Heheheh... Tetiba...








Happy 23rd Birthday, Lee Jonghyun…


Hey, annyeonghaseyo… It’s Jonghyun’s birthday too… He’s not mine but Cikin’s but I admit that he has the best look in CN Blue… Happy birthday… Saengil chukkae hamnida, hyung… Heheheh… Yeah… He’s slightly (Err... Am I using the right word???) older than me… (Even though he looked younger…). He was born on 15th May 1990… Okay, bye…


Jonghyun shows off (?) his dimple... Hahahah...







Happy 24th Birthday, Lee Sun Kyu…


Hello…Annyeonghaseyo… Today is my Sunny Bunny’s birthday… She was born on 15th May 1989… Saengil chukka hamnida, unnie noona… Heheheh… I like her the most in SNSD no matter how people dislike her… It won’t change because for me she has her own charm… Heheheh… It’s her cuteness… Her aegyo… That’s why I chose her as my favourite female idol… Huhu… Okay, bye…


Sunshine...







Tuesday, May 14, 2013

Stress, Homesick, Wanna Go Home…


Assalamualaikum… Hello… Inilah perkara-perkara yang bermain difikiran aku sekarang… First, aku stress… Aku pon x pasti kenapa… Tapi rasanya sebab assignment yang aku sendiri tak pasti… Bukan aku x nak buat assignment-assignment tu… Tapi situasi tak mengizinkan… Ada yang aku x tahu nak buat… Ada jugak yang kena buat secara berkumpulan… Kesimpulannya, aku x boleh bergerak untuk buat semua tu… Bukan nak salahkan sesiapa… Sebab aku sendiri pon patut amik bahagian… Just nak luahkan ajelah… Yang aku memang tak tahu apa assignment yang ada… Sedih kan jadi aku??? Macam sentiasa bermasalah je…

Next, aku homesick… For sure… Tak tahu berapa lama tak balik… Yang pasti last week aku x balik… Homesick ni pon salah satu punca kepada stress aku tadi rasanya… Heheheh… So, semuanya saling berkait…

Lastly, aku nak balik rumah… Nak sangat balik KL… Jumpa family… (Macam lama je x jumpa kan… Hahahah…). Tapi aku x rasa aku dapat balik sampai cuti Hari Wesak nanti… And hopefully homesick aku ni sekejap je… Heheheh… Sebab nak tunggu Wesak ni lagi dua minggu lagi nih… Haisy… Ok, bye…


Ini gaya stress...

Ini gaya homesick... Erk???

Ini gaya nak balik KL...
(Pale hotak dia...).










Sunday, May 12, 2013

I Choose to Be Independent…


Assalamualaikum… Orite… No more politic… I guess… And I hope so… Heheheh…

Actually, hari ni aku nak cakap yang aku memilih untuk berdikari… Heheheh… Ayat… Sebenarnya dah lama dah aku nak buat macam ni… Tapi orang-orang sekeliling aku terlalu caring… I mean x kisah ikhlas atau tak… Aku tahu ada yang actually pura-pura ambik berat, ada yang terpaksa sebab x nak orang mengata and ada jugak yang betul-betul ikhlas.. Okay, lets not talking bad about other people… I’m not perfect too… Bukannya aku tak bersyukur dia orang caring pasal aku… Bersyukur sangat-sangat… Tapi kadang-kadang aku rasa macam aku menyusahkan orang… Aku jadi beban pada orang… Tapi aku x cakap apa lah… Sebab takut kena cop bajet baik pulak… Yela… Manusia ni macam-macam… Kita salah cakap sikit, macam-macam tafsiran dan andaian dorang buat… So, better aku rasa bersalah senyap-senyap…

Sejak berada di Seri Iskandar ni… Aku banyak sorang-sorang… Betul x tipu… Aku x rasa macam ada yang care pon pasal aku… Kalau ada pon beberapa orang je… Tapi aku x kisah pon… Aku nak berdikari… Kalau boleh aku nak pegi balik kelas naik bas je… So, aku x kan susahkan orang nak hantar aku ke rumah… Aku boleh je buat macam tu… Tapi aku risau… Aku risau orang bersimpati… Walaupun bagi aku xde pape… Tapi x bagi dorang… Aku prefer naik bas… Tapi dornag ingat aku terpaksa… Then, ada yang nak tumpangkan aku… No… Aku x nak jadi beban sebenarnya… Betul aku x kisah naik bas… And sekarang aku dah start naik bas… Independent kan??? Heheheh… Sebab dulu rumah Ant dekat dengan rumah aku… So, motif sangatlah aku xnak tumpang dia… Tapi aku memang prefer naik bas… Sebab Ant selalu lewat pergi kelas… Tapi aku diam je la… Sebab aku pon menumpang… Xnak la demand lebih-lebih… Tapi kalau ada housemate aku, aku akan tumpang dorang…

But next semester Syamil dah habis dah… Sepanjang aku kat Seri Iskandar ni… Syamil la satu-satunya orang yang care pasal aku dah makan atau tak… Dia je yang selalu tanya aku… Walaupun dia jenis yang x tunjuk sangat pasal dia care atau x tapi aku tahu dia care.. Tengok dari dia je… Sebab walaupun dia balik Taiping, dia still tanya aku makan macam mana… Kalau aku xnak bagi dia risau, terpaksalah aku tipu kadang-kadang… Heheheh… Thanks, Syamil… Tapi next sem dia dah habis dah… Mesti aku rindu dia… And nanti xde dah orang yang rajin kemas toilet, peti ais semua tu… So, that’s why la aku kena berdikari… Yup… Aku x kan harapkan orang lain care pasal aku… Sebab dorang pon ada keje dorang sendiri…

Ant dah pindah rumah dah.. So, aku x tumpang dia lagilah kot… Sebab rumah baru dia jauh… So, tak kanlah aku nak susahkan dia datang rumah aku lagi… Aku paham situasi dorang… So, aku mungkin akan naik bas untuk pegi kelas ataupon tumpang housemate… Okay, bye… Doakan aku dapat berdikari dengan baik, okay… Hope I’ll be fine…



This is the independent me... Heheheh...
I looked good, huh???
Thank you...
Bluek...






Friday, May 10, 2013

Politic is Fine…


Assalamualaikum… Masih lagi dengan topic politik… Bukan aku x nak stop tapi dia orang yang x nak stop… Bagi aku dia dia orang (kawan-kawan aku) taksub dengan politik… Sorry kalau kata-kata aku makin keras… And benda ni, sorry sekali lagi, sebab ini apa yang aku nampak… Benda ni dibawa oleh kawan-kawan aku dari parti pembangkang… Sumpah aku sedih… Bukannya aku x suka dorang… Aku respect dorang… Dorang ade knowledge, bijak… Tapi dalam bijak-bijak dorang, ada jugak bodohnya… Sorry again… Aku x suka bila dorang asyik bincangkan hal ni… Macam  sengaja nak cari point untuk gaduh… Masalahnya sekarang, balik-balik topic sama jugak dorang bawak… macam xde point jugak… Aku yang x amik tahu ni memang la x berapa join tapi I guess I’m annoyed the most… Sebab aku paling x suka politik…

Stop it la… Korang pandai kan bila berpolitik cakap in terms of Islamic view… Tapi pernah tak korang berfikir yang korang mungkin dah menfitnah, mereka cerita, mengutuk, memaki??? Itu semua pon dosa jugak… Okay, korang yakin benda tu betul… And yakin nak sebarkannya… Tapi mana kesahihannya??? For me, it’s still the same… Politic’s suck… It ruins relationship… Sometimes… If we discuss it in professional way, it’s okay…

Then, siap yang cakap… Anda akan disolat di dalam kubur pasal orang yang anda undi whatsoever… Kalau kita yakin dengan orang yang kita undi, tak kiranya dari parti mana, x salah rasanya… Yang akan disoal tu, bagi aku yang jahil ni, bila kita undi kerana apa??? Faktor n aspect yang kita amik kira, contohnya, macam undi kerajaan demi kepentingan kewangan… Macam tu la… Bukannya sesiapa yang kita undi… Sorry again.. Aku pon kurang dalam agama tapi aku masih boleh bezakan yang mana baik dan buruk, mana halal dan haram… And one more thing, korang yakin ke yang parti pakatan tu betul??? We’ll never know… Not saying that I voted for kerajaan…  I’ll never reveal my choice here… But please la kawan-kawan… Aku sayang korang daripada politk… Tapi korang?? Aku rasa x… Aku rasa korang lebih pentingkan politik daripada kawan-kawan… Betulkan aku kalau aku salah… Tapi itu apa yang aku nampak sekarang… And sekarang aku sedih-sedih sangat-sangat dengan sikap korang… Sampai sanggup keluarkan kata-kata kesat… Sedih sangat… Itu pon dosa jugak tau… Okay, aku datang dari keluarga yang biasa-biasa je taw… Tapi parents aku x pernah bagi kitorang adik-beradik guna cakap kesat macam babi, celaka dan sebagainya… Paling teruk pon, bongok, bangang dan pundek… Itu pon sebab aku x taw maksud pundek tu apa… Serius… Dah banyak kali aku tanya orang… Tapi semua orang tak bagi tahu aku… Kalau korang tahu, bagi tahu ek… Okay, aku xde mood nak melawak sekarang sebab aku sedih… Sedih dengan sikap kawan-kawan… Kalau boleh, aku nak avoid dari melepak dengan dorang sebab balik-balik, benda sama jugak dia orang bangkitkan… So sad…

Friendship is beautiful… Too bad not many people think this way… Or maybe I’m the only one who thinking this way…





Thursday, May 9, 2013

Wet Market…


Assalamualaikum… Annyeonghaseyo… Hari ni aku nak citer pasal wet market ataupun dalam Bahasa Melayu tercinta, pasar basah… Seriously, dulu aku pernah pergi… Betul x tipu… Tapi time tu aku kecik sangat… Mungkin 5 tahun macam tu… Mungkinlah…. Aku pon x ingat…

Tapi hari tu aku accidently ikut parents aku pergi pasar… Actually, aku dah planned dengan kawan-kawan aku nak keluar tapi things happened kan… Hazwan tak dapat join last minute sebab penat sangat… It’s okay… Maybe next time boleh jumpa sebab aku pon faham la condition dia… Mungkin dia x sengaja… Kesian jugak kan… Heheheh…

Citer pasal pasar basah semula… Actually, it’s kinda fun… Setelah sekina lama aku jejakkan kaki ke sana, it becomes awkward at that moment… Macam baru first time pergi… Okay, of course aku pakai pakaina yang tak sesuai untuk ke sana… Aku pakai kasut yang abah bagi… Sangat sayang kasut tu… Tapi terpaksa redah jugaklah… Then, aku pakai one of my favoutrite jeans.. T-shirt yang aku pakai pulak, aku baru first time pakai.. Urghhh… Nasib baik aku x pakai sweater time tu… Okay, gedik kan aku… Then, I think I just became overly protective about my outfit… Of course la… Paling sayang kasutlah sebab kasut tu abah yang bagi… Tapi I managed to protect it til the end… YooHoo… Yay!!! Kasut tu langsung tak kena air ikan or air daging, ayam dah sebagainya… Tapi ramai orang pandang pelik kat aku… Maybe sebab aku over sangat kot… Tapi aku x kisah pon… Heheheh… And mak aku macam biasalah… Beliau kenal dengan ramai orang… Then, dekat semua orang dia nak kenalkan aku… Maybe my mom seronok kot aku teman dia… So, aku rasa aku mungkin ikut lagi mak aku ke wet market… So, I can help her to lift all the barang mentah… Heheheh… Bila lagi kan nak berbakti pada mak abah… Heheheh…

Lagi satu… Baju yang aku pakai time tu… Aku baru pakai first time… Tapi dia terkena darah daring sebab aku lalu kat sebelah orang potong daging… Yucks… Sedih??? X pon, sebab aku dapat experience baru… Heheheh… Tapi sayang sebab aku x amik gambar… Aku x terfikir langsung nak amik gambar suasana di pasar tu… Maybe next time aku amik okay… And of course I’ll wear a more suitable outfit…

I’m impressed by the entrepreneurs… (Yeah, I should call them entrepreneurs…). Because they can work at that stink place with patient… Bukan nak kutuk… Tapi aku memang x suka bau makanan mentah tu… But it’s okay when I was there… Mungkin sebab semua orang pon relax je kat sana… So, aku pon rasa okay sekali… Okay, bye… Annyeong…

Okay, gambar xde kena-mengena...
 Love her, btw... Nicole Linkletter, the winner of ANTM cycle 5...



P/S: Pasar basah daebak.


Happy 25th Birthday, Zara Amani…


Heheheh… Assalamualaikum… Korang jangan tak kenal… Zara Amani ni my favourite author taw… Walaupun baru produced 3 buah buku, aku tetap suka hasil dia… Aku dah beli tiga-tiga dah… Tapi baru habis baca satu.. Satu lagi tengah baca baru chapter 10 kot… Yang satu lagi belum sentuh lagi… Huhu… Actually, aku suka cara die menulis dan describe sesuatu dalam cerita dia berbanding isi… Sebab tu la aku suka sangat dengan Zara Amani… Sebab bila aku suka cara dia menulis, aku dah kisah pasal cerita dia best ke tak… Sebabnya cara die menulis pon jadikan cerita tu best… So, aku xkan ragu-ragu nak beli hasil tulisan dia… heheheh…

Okay, actually, beliau dilahirkan pada 7 Mei 1988… (Kot…). Sebab 25 tahun… Kiranya 1988 la kan… Heheheh… (Sama umur dengan Nichkhun……). Tapi sorry sebab lambat wish… Saya busy… Ok, motif???


Happy birthday, Zara Amani... :)

And she replied my wish... (Bangga tahap cipan...).

And I really have all her books... Hek eleh... 3 je pon...
Tapi paling susah nak cari yang Sepatu Milik Kasanova tu... Merata aku cari...
Last-last aku jumpa jugak kat MPH Aeon Maluri...
Itupon dah buruk dah rupa dia... Tapi aku tetap beli sebab Zara Amani yang tulis... Heehehh... :)






Okay, bye… Heheheh…










Happy 22nd Birthday, Kina…


Assalamualaikum… Hari ni aku nak updated birthday kawan ka Seri Iskandar… Dulu kitorang sama-sama kat Kuala Pilah and pernah sama kelas untuk satu semester je… Happy belated birthday, Kina… Heheheh.. Nama penuh dia Sakinah sebenarnya… Huhu… Sorry lambat wish… Semua tergendala sebab isu politik…. Kebetulan, birthday Kina ni 5 Mei 1991… Sama dengan tarikh mengundi… Heheheh…

Actually, aku tak pernah rapat pon dengan Kina ni… Masa kat Pilah dulu pon x rapat… kat sini pon x rapat sebab dia amik course Human Resource… Tapi dia sangat baik…. Kitorang selalu tegur-tegur kalau jumpa… Tapi jarang jumpa sebenarnya sebab kelas lain-lain kan… Heheheh… Tapi tu lah… Walaupun tak rapat, dia sangat baik… bagi aku dia salah sorang yang paling baik dengana ku kat sini… Heheheh… Okay, bye…


Kina... Heheheh... :)

Tuesday, May 7, 2013

After the Election…


Assalamualaikum… Hey, aku nak citer pasal selepas jumlah undi dikira… Tak pasal-pasal blog aku ni jadi blog politik buat sementara waktu… heheheh… Topik hot haruslah dibincangkan, ya dak??? Walaupun aku x mahir pasal politik…

Okay, ini tetiba... Cikin is pandaholic... She has a huge obsession of panda...
And it's funny when she bought all the panda tissues at some random store... (Sakai actually.. Heheehh...).
Annoying gila budak tu...


Tapi aku kecewa sebenarnya… Sebab I thought semua ni akan berakhir lepas habis undian dikira… But tidak sama sekali… Okay, keseluruhannya, BN ataupun pihak kerajaan menang… But why there’s still dissatisfaction??? Aku x paham… Segala isu diwujudkan… Rasuah, undian hantu… Okay, bagi aku, mana-mana menang pon aku x kisah… Asalkan negara aman… Asalkan pemerintah tu dapat mentadbir negara dengan baik…

Ini tak annoying pulak??? Hahahah... :D


Ini dorang mula bercakap dengan penuh emosi… Macam nak gaduh… Tanpa fikirkan perasaan orang lain… Sampai sanggup cakap orang kafir la… Please la… Bukan nak racist atau apa… Bukanlah pulak nak condem pembangkang sebab aku akan cakap benda yang sama jugak pada kerajaan kalau benda yang sama berlaku pada kerajaan… And mungkin jugak pihak kerajaan pon akan jadi macam orang pembangkang jugak kan… Dorang tak puas hati jugakk… It’s okay… Tapi jangan sampai gaduh… Seriously, salah satu sebab aku tak suka politik sebab benda-benda macam ni la… Aku x suka pergaduhan… Sampai sanggup putus kawan… Please… Jangan macam tu kawan-kawan… Aku x kisah korang cakap macam mana pon… But berlapiklah sikit… Korang baik… AKu tau… Tapi sampai cakap aku sadis la… Memang aku x terasa kan… Tapi aku cakap kat dorang aku tak terasa… Tapi kalau aku cakap korang sadis, korang terasa tak.. lagi kaw kaw rasanya korang terasa… Dia sama maksud macam kau cakap kat aku.. ‘You’re pathetic…’ Macam tu la maksudnya… Then, kenapa dorang cakap macam tu kat aku??? Simple… Sebab aku cakap aku x suka amik tahu hal politik… Then, salah sorang dari kawan aku reply… “Orang yang tak amik tahu pasal politik tu la yang sadis…” What??? Itu hak aku kot nak amik tahu ke tidak… Korang buat benda-benda tak elok selalu tu, x sadis pulak hidup kau??? AKu lagi sadis tengok ko sebenarnya tapi aku xde la pulak cakap macam tu kat ko.. Sebab aku nak jaga hati ko… Dan aku respect cara hidup ko yang mungkin tak sama dengan aku… Serius aku cakap aku sayang sangat kat ko sebagai kawan aku… Bagi aku ko baik, kelakar, comell… Tapi perangai ko semakin hari semakin annoying… Faktor berkawan mungkin… Okay, not to be specific anymore…

Then, ada yang siap nasihat aku… Nasihat dia aku boleh terima sebab ada betulnya… Dia cakap... Islam pon menggalakkan kita berpolitik… Okay, agree… Tapi bagi aku Islam juga menyuruh kita menjaga hubungan sesama manusia… Bagi aku termasuklah cara pertuturan kita kan… And lagi satu aku tak setuju pasal politik ni… Bila berpolitik, semua benda nak relate… Semua benda jadi betul… Semua benda jadi salah mengikut apa yang fikiran masing-asing fikirkan… Contoh, pilihlah pemimpin yang menitik beratkan hal agama.. Okay, nothing’s wrong right… Tapi yang salahnya.. Kau tu solat pun tidak… Solat Jumaat seminggu sekali tak ingat… Pasar malam boleh pulak ko ingat… Puasa pon boleh tinggal sesuka hati… Okay??? Peace… So, sedar diri sikit sebelum bercakap ek… Aku amcam emo kan… Tapi aku sekadar nak luahkan perasaan… AKu x nak cakap depan-depan sebab aku nak jaga hati dorang… X mahu gaduh… Aku respect lifestyle and prinsip dorang… So, aku harap dorang pon respect prinsip and lifestyle aku.. Actually, banyak benda aku nak bincangkan… Bukan pasal parti pembangkang je… Parti kerajaan pon sama… Parti bebas pon sama… Semua ada kelemahan… Entri kali ni lebih kepada kelemahan pembangkang sebab kawan aku ramai yang pembangkang and they’re really outspoken… Sebab tu la aku rasa aku perlu tegur dorang jugak… About kerajaan, kawan-kawan aku yang menyokong kerajaan lebih ramai yang berdiam diri… Mungkin sebab dah menang kan… Kalau tidak, aku pon hentam je dorang tu… Sebab kita semua tahu… It’s obvious yang kerajaan kita pon banyak kelemahan… Kalau tidak, kenapa wujudnya PKR??? Mesti sebab ada kelemahan yang aku sebagai rakyat tak nampak… Sama macam PKR… Kenapa wujudnya bebas yang kebanyakannya datang dari PKR??? Sebab PKR pon ada kelemahan… Buat Bebas??? Of course kalau ada yang boleh membangkang Bebas, mesti ada pakatan lain… So, semua ada kelemahan…

Lagi satu, walaupun I have less knowledge about politic, I still did my responsibility as Malaysian to vote… Korang??? X vote kan??? Then, bising pulak… Sorry… Bukan bermaksud nak kutuk orang yang tak mendaftar… Sorry, I should’ve watch my mouth… Kawan aku ramai yang tak daftar mengundi… Bukan dorang tak mahu tapi tak sempat… Tapi dorang x cakap banyak pon… Tapi still ada yang x mengundi and kecoh… That’s suck… For me… Nasihat aku, terimalah hakikat… Doakan yang terbaik untuk negara…. Jangan kucar-kacirkan negara sendiri… Bagi peluang pada parti yang menang untuk perbetulkan segala kelemahan, okay… Same goes if PKR menang…. Dorang patut diberi peluang untuk mentadbir dan jadi ketua negara… Tapi kalau dah tak ada rezeki… Terpaksalah redha…

Ko mampo buat muka annoying macam ni???
So, walaupon aku kurang dari segi politik tapi aku sangat mahir buat aegyo yang boleh buat orang sakit hati... Hahahah... Motif???



P/S: Actually, aku berharap sangat kerajaan dan pembangkang semua bersatu… It would be perfect… It will be a credible organization with Islamic view… How nice… How beautiful… :’)










Monday, May 6, 2013

Being First Timer Voter… :)


Asalamualaikum… Orite… Actually, seperti yang semua orang tahu, semalam PRU13.. Ataupun nama panjangnya Pilihan Raya Umum 13… Okay, aku bajet pandai… Padahal dun pon aku xtaw apa benda… Heheheh…

Actually, the experience is great… Yup… For the first timer like me, aku memang agak jakun sikit… Heheheh… Aku amik gambar sepanjang beratur time mengundi tu… Aku pergi dengan kakak n jiran-jiran aku…

Cuaca panas tapi aku x kisah sangat pon cuma aku x sabar-sabar nak beratur sampai kat kipas… Heheheh…

Before mengundi... Semangat kan amik gambar... Heheheh...
Curi gambar instagram sebab terlalu malas nak upload banyak gambar... Heheheh...


Then, there’s funny thing happened… Actually, secara kebetulan and aku pon xtaw kenapa terjadi kat aku… Masa giliran aku mengundi, dorang tukar orang baru untuk check nama aku… Kakak tu blurr sangat… Maybe die baru first time buat kerja cari nama kot… Heheheh.. Sampai masa untuk check nama aku je jadi lama… Padahal aku dah nampak nama aku… macam nak tunjuk tapi x sampai hati… Dia siapa terlepas nama aku berkali-kali… Then, masa dia dah jumpa nama aku, berkali-kali dia silap sebut nama and no ic aku… Aku sampai x leh tahan… Aku tergelak besar… Dah la aku ni jenis yang tak tahan gelak… Sorry, akak… Saya tak sengaja… tapi akak lawak sangat…

Then, sampai kat tempat nak letak dakwat kat jari, aku dengan confident tahap cipannya tanya dia… “Nanti nak undi guna jari ek?” Then, semua orang gelak gila babeng… Satu dewan weh… Sampai orang kat luar dewan pon gelak… Padahal aku tanya perlahan je… Mungkin sebab dewan tu bergema kot… Then, orang yang letak dakwat tu pon cakap kat aku… “Kat situ ada pen nanti…” Perghhh… Dia cakap tak nak kuat pulak… lagilah orang gelakkan aku… Aku pon nak cover line gelak la sekali… Terbahak-bahak aku gelak… Malu sangat… Then, akak tu cakap kat orang kat dalam dewan tu macam ni… “Dia ni first time…” Okay, fine… bajet nak back up aku lettew.. Padahal aku dah malu gila dah… Nasib baik aku buat muka seposen je… Heheheh…

Okay, tak lawak ek citer aku??? Heheheh… Tapi bagi aku lawak… Dah la orang cakap aku pergi mengundi macam nak pergi bershopping… But hey, tak kan lah nak pakai selekeh kot??? Heheheh… This is my forst time voting okay… Hahahah… Tapi kan.. Aku pakai jeans dengan  T-shirt biasa je pon… Kakak aku pakai peplum… So, x over pon kan… Yang lagi kelakar, dorang ingat aku 18 tahun… Sweet 18 gitew… Kalau aku dah mengundi tu, confirm la aku dah lebih 21… Aiyoo… Sajalah tu nak bodek… Ataupun aku memang nampak macam baby… Over kan… Okay, bye… And it was fun… Heheheh… I don’t know how to describe it but it’s a wonderful experience too… Heheheh… Bye…

After mengundi... Heheheh... Jari kami biru...
X jadi nak pergi kilat kuku... Heheheh...

Shhhh... Undi adalah rahsia... Heheheh...










Sunday, May 5, 2013

Jom Kita Mengundi…


Assalamualaikum… Heheheh… Saya tak minat potitik… I think it’s obvious… I hate to hear anything about politic… Cuz for me the issue is too annoying… I mean orang akan bashing each other and tak nak terima pendapat orang lain… Then, bercakap ikut emosi… Macam nak gaduh…

Sedangkan bagi aku… Dah namanya politic… Mestilah banyak drama… Banyak tipu muslihat… Aku yakin sebagai rakyat biasa… Tak kisahlah yang pandai bercakap, yang banyak ilmu pasal politik pon, kita rakyat ni cuma tahu sedikit pasal hal sebenar… The politicians know better… Dorang pegang segala rahsia… Percayalah cakap aku… Kita cuma tahu sikit je… X sampai 1% pon rasanya… So, tak perlulah kita nak pandai-pandai bercerita itu ini pasal parti lain… Takut jadi fitnah… Tapi kalau korang x takut dosa, silakanlah bercerita… Teruskanlah… Okay… Itu pendapat aku… Nampak macam aku akan berpihak pada parti Bebas kan… Actually, not really… Sebenarnya aku anti-politik… Aku x sokong mana-mana parti termasuk kerajaan, pembangkang, dan bebas… Semua tak…

Tapi sebagai rakyat yang bertanggungjawab, of course aku akan mengundi jugak… And aku dah ada parti pilihan aku kali ni… (Padahal baru first time nak mengundi… So nervous…). Tapi walaupun aku mengundi parti yang aku nak undi tu, aku still berharap yang terbaik untuk negara… Biarlah kalau parti yang aku pilih tu x menang pon… Yang penting negara aman… Xde kacau bilau… Itu je harapan aku… X kisah siapa menang, siapa kalah… Yang penting pemimpin yang menang dapat menjalankan tanggungjawab dengan baik… Bukan hanya atas nama sahaja, okay??? Sekian… Ayuhlah kita mengundi… Sebab saya pon pilih untuk mengundi… Nasib negara di tangan kita… Heheheh… Bye…

Peace for Malaysia... Jangan gadogado ek... :)





Friday, May 3, 2013

Tak Sabar Nak Mengundi...

Assalamualaikum... Ceh... X sabar nak mengundi konon... Padahal tak sabar nak balik hari ni... Bestnya mengundi sebab dapat cuti and balik... But still ada assignment yang kena disiapkan la... Heheheh... But who cares... Yang penting dapat balik umah... Aummm...

Saya pilih mengundi... Anda??? Echeeehh... Padahal aku x rela pon nak mengundi ni... X minat... Kalau boleh x nak mengundi... Just if I'm only 20... It would be nice... Heheheh...

Cam mana pon... Walaupon siapa pon yang saya undi, saya just harap parti yang terbaik menang untuk mentadbir negara... Walaupun bukan parti pilihan aku... Wokey??? Peace sumorang... (Saya excited nak balik... Bagaimana pula dengan anda???).

Motif??? Xde motif... Just wanna be annoying...

Thursday, May 2, 2013

Happy 20th Birthday, Huang Zi Tao... :)

Annyeonghaseyo... Today is my Korean or Chinese(?) friend's birthday too... Tao... Maknae of Exo-M... Happy birthday, dongsaeng... Hahahah... He was born on 2nd May 1993... Saengil chukkae hamnida... Okay, bye... :)

Tao... <3 <3 <3

Happy 22nd Birthday, Wan Dato'... :)

Assalamualaikum... Hari birthday betul-betul... Bukan belated taw... Wan ni kitorang panggil Dato' taw... Heheheh... Dia lahir pada 2 May 1991... 22 tahun jugaklah... Okay... Happy birthday, Dato... Nah tengok gambar...

Wan... :)

Happy Belated 22nd Birthday, Acap & Ijam... :)

Assalamualaikum... And I know it's too late to wish their birthdays... But I just really wanna do it... They are my best friends but in different context... Ah sudah... Context ape tah... Main taip je... Hahahah...

Okay, both of them were born on 20th April 1991... Both are 22 year old... (I wish I could share the birthday tooo... Come on... Same day... It'll be meaningful... But it doesn't matter... Yang penting, we're friends).

Ni gambar dorang... Heheheh...

Ini Acap... Dia diva taw... Hahahah...
Sayang dia sangat-sangat...
Dulu pernah lost contact tapi Allah pertemukan kitorang semula...
Alhamdulillah rezeki aku dapat kawan baik macam ni...

Ini Ijam... Dia abang berbaju pink...
Err... Yang x kenal aku dulu mesti tak paham... Heheheh...
Xpe... Aku pon memang saja nak syok sendiri... Huhu...





Bye... Annyeong...


Wednesday, May 1, 2013

I-City (Part 2)


Assalamualaikum… Halleewww… Are you ready for part 2???!!! *Crowds: Yesssss!!! Kekonon feeling kat atas pentas macam rock star… Kekonon je la… Hisy… Tak sporting la awok ni… (Tetiba…).

Okay, untuk mengelakkan dari post kali ni bercelaru, aku awal-awal lagi dah classify-kan gambar mana nak dimasukkan dulu, so, it will be synchronized with the story later… Hahahah… Sebok je nak bagi tahu… Kekonon nak dapat pujian dari effort yang tak seberapa… Ahaks… Krohhh…

Alright, as promised, here is the part 2 of I-City… Krohhh… Loserrrr… Okay, lets start… macam biasalah… kalau dibiarkan aku, akan panjang berjela macam rambut Rapunzel la gamaknya… Motif??? Entoh…

Before Snow Wash Walk…

Chewaahh… Pergi Snow Wash… Eh, Snow Walk… Macam basuh kereta la pulak Snow Wash… Heheheh… Okay, sebelum tu kitorang amik gamabr dulu… AL-maklumlah… Kawan-kawan aku ni semuanya jenis yang suka amik gambar… Aku sorang je yang tak berapa minat nak amik gambar semua ni… Mungkin sebab aku ni jenis yang low profile kot… Lagipun, bagi aku… Orang yang suka amik gambar ni semua bajet-bajet je… Okay, stop it… Ada jugak yang kena terajang nanti… Hahahaha…

Tu dia... Ashrule dengan gaya bajetnya... Hahahah...

Perfect without Asrul... Heheheh...
Kuang aja tak???

Ami dan Lela bertanduk... Heheheh...

Trailer untuk snowalk... Krohhh... Semua gedik...
(Especially Asrulle time gambar first... Hahahha...).


Snow Walk 1…

Heheheh… Snow Walk part 1… Ececeh… Ada lagi part 2 rupanya… Yolah… Mahu x nya… Beku kitornag nanti kat dalam tu duduk lama-lama dalam tu… I mean, dorang la… Sebab aku dah biasa dah dengan suhu sejuk dalam tu… Nasib baik la aku pernah menetap di America selama 10 tahun… Jadi, suhu kat dalam tu perkara biasa bagi aku… Okay, stop it… Sudah-sudah ler kelentong orang… Hahahah… Padahal x penah pegi Amareka taw… Heheheh… Peace… Tengok gambar, kay??? Oh ya… Lupa… Masa kat dalam Snow Walk tu kan… Staff kat sana asyik amik gambar kitorang je… Tahulah kitornag comel… kalah Kak Ton… Okay, perasan tahap cipan… Mesti dorang ingat kitorang retis… Okay, perasan lagi… Pastu, aku rasa ada sorang abang tu minat aku… Okay, lagi perasan… Bye… Heheheh… Dah boleh censored kot statement tadi… Hahahah… Kay, tengok gambar…

Gang retis... (Bapak bajet).

Gang gediks... (Heheheh... Jangan maraa aaa...).

Yeah!! Finally we're unite in one picture...
Thanks to the big mirror... <3 <3 <3 Saranghae...

Ijam and Dafi...
OMG!!! Ijam... Pendeknya... Hahahah... :D

Our selca... Please ignore our ugly faces... Or their ugly faces... Hahahah...
Masih lagi nak kuang aja...

Asrul yang kekononnya cute... Ceh... Hahahah...

Perfect without me... Eheheh... Condem diri sendiri pulak... Heheheh...
Sayang dorang... Walaupun aku x reti nak tunjuk tapi sumpah aku sayang dorang...

Me with the penguins...
Gosh!!! They're all cute... Arghhh... I'm dying of happiness...
Okay, mengarut...

As cute as penguin... Hahahah...
Okay, kalau bab perasan, memang no satu... I mean Fadila, bukan aku... Tetiba...


Break Time…

Masa berehat kami dipenuhi dengan borak-borak, berak-berak dan perkara wajib… Bergambar!!! Muahaahahahahahhahahah… Okay, gila… Nengok la gambar kitorang… Heheheh… Kitornag comel taw… kalah Kak Ton… (Tak habis-habis dengan Kak Ton).

Nampak x muka dia annoying pucat sebab sejuk...

Ini kononnya x perasan orang amik gambar...

Ini pon sama... Hahahah...

Selca Syana dan Ami...
Ini dinamakan selca annoying habis...
Aku x suka tengok orang amik selca bajet-bajet comel sambil buat muka macam ni... Hahahah...

Okay, sila terajang saya.. Muka penuh satu gambar...
Selca ni dinamakan selca muka kembung habis...

Fadila feeling oversea gittew...

Love this photo...
Kekonon macho je kan... Hahahah... :D

Thank you falshlight... Hahahah... :D


Snow Walk 2…

Sama jugak macam tadi… Err… Tapi tadi lupa nak citer… Actually, kitorang banyak buat pergelutan taw… Or I mean pergaduhan yang extreme or less extreme but still extreme… I guess… Cam mana nak cakap ek??? Yang pasti, ada adegan yang diseret, dijatuhkan, dibaringkan, disumbat ais dan salji ke dalam baju dan mulut, disapu ais ke muka, dikepung ramai-ramai, dan sebagainya… So, extreme x??? X cukup ek??? Heheheh… Xpe… Bagi aku tetap extreme sebab aku rasa aku x kacau orang pon… Heheheh… Padahal aku join je orang… Huhu… Tapi xde la teruk sangat… But still… Why me??? Kenapa aku pon kena??? Aku x salah… Urghhh… Okay, tengok gambar… Heheheh…

Salah satu photoshoot rahsia kami... Hanya aku dan Asrul...
Xde orang tau pon kitorang masuk dalam igloo ni untuk amik gambar sebelum dorang... Hehe...

Heheheh... :)

Like an Eskimo... Heheheh...
(Betul ke aku eja ni??? Hentam je la...).

Nak tergelak setiap kali aku teringat di sebalik tabir gambar ni...
lantai tu sejuk gila babeng... Tapi tetap sanggup meniarap semata-mata untuk amik gambar macam ni... hahahah...

Malaysia's Next Top Model... Heheheh...
Fadila...

Aku selepas dibelasah...
Love the snowflakes on my hair... Heheheh...
(Snoflakes sangat... Habuk ais sudah... Hahahha...).

Rupa Syana selepas dibelasah dan diseret tanpa belas kasihan...
Mak aih.. Lagi teruk rupanya...

Selca from Fadila...

Walaupun berlaku pergelutan, time amik gambar, semua unite... Hahahah...
Lawak kan... Okay, x lawak..

Ijam... Hahahha...

Finally they found out the igloo...
And, Asrul and I act like we just found it too... We're great, aren't we...

It's time for solo shot... Actually, each one of us have our solo shots but I'll just pick randomly... Okay??? Heheheh....
Dafiiiiiiiii....

Ami with aegyo...

Syana... Heheheh...


After Snow Walk…

Kitorang amik gambar lagi… And pulangkan jacket… And aku beli gambar… RM30 sekeping… mahal Tapi cantik sangat… Rasa macam nak beli semua je… Kalau semua gambar, dia bagi soft copy… RM128… RM16 sorang kalau share duit… Tapi tak terfikir time tu… Otak beku kot… Heheheh… Then, kitorang solat Asar dan Maghrib… Pastu, pergi makan steamboat kat Tupai Tupai…

Syanami twins...

Selca... Ami, Asurul, aku and Lela...

Again... Without me... Heheheh...


Tupai Tupai…

Kat tupai-tupai, kitoang makan banyak gila… Pastu, amik gambar lagi… Walaupun masing-masing dah collapsed… Hahahah…

Steamboat...

Heheheh...

Gunakan segala props yang ada... Sudu pon jadi... Hahahah...

Heheheh... Perfect without Ami...

Heheheheheheheheheheheheheheh...

Hewhew...


Balik…

Then, kitorang pon balik…

Last photo of the long day... Candid time...
Ami sempat pose... Kuang aja...
Syana tak tahan flash...
Lela sempat tutup muka hodoh... Hahahha...


Bye… Nah gambar bonus… Bonus sangat… Terajang jap gi, baru tau… Heheheh…

Will stay as memory... :)


Many of me... Heheheh...

P/S: Ada lagi 40 juta sebenarnya gambar dia tapi x upload…
P/S lagi: The photos are selected randomly… And some funny photos are selected purposedly… No offense ya, kawan-kawan kalau gambar awak tersikit atau terbanyak… Heheheh… Peace…