Saturday, July 26, 2014

Happy 19th Birthday, Cikin Labu... :)

Heheheh... :) Assalamualaikum...

Hari ni 26th July 1995 2014... So, she's officially 19 today... Heheheh... :) She I mean Cikin Labu... Hahahah... :D So, happy birthday, Cikin... Good luck in your life, kayh... And happy... Heheheh...

Okay, no idea la nak wish panjang-panjang... Kay bai...

Ini la Cikin Labu...
Nampak tak sampai try nak overshadow... Hahahah... :D




Wednesday, July 23, 2014

Pray for MH17...

Assalamualaikum... Sekali lagi Malaysia terpaksa mengahdapi situasi berkaitan targedi kapal terbang... Airplane kita lost contact kat Ukraine and confirmed dah terjatuh... It was sad... Kadang2 terfikir... Kenapa Malaysia??? Of course Allah have reasons for this... Kita terima sajalah perancangan Allah... Apapun, salah takziah kepada semua keluarga mangsa... Be strong, okay... Doa saya bersama anda semua...



Di sini jugak saya nak mencelah sikit untuk mengucapkan takziah kepada kawan saya, Mukmin yang kematian ayahnya beberapa hari lepas... Be strong, kayh, Mukmin... Al Fatihah...
And not to forget to my borthers and sisters in Palestin...



Tuesday, July 22, 2014

Happy 23rd Birthday, Zana... :)

Assalamualaikum... Hey hari ni birthday Zana... Hahahah... :D Bajet tak terlambat... Tipu la... Actually semalam... 21 Julai 1991... Sorry... Lambat lagi... Happy birthday, Zana... Happy selalu and berjaya dalam hidop okay... Hmm... Kay lah... Xde apa nak wish dah kot... Heheheh... Bye... I love you, Zana... Saranghae, chinguya... <3 <3 <3

Ini dia Zana... Heheheh... :)





Saturday, July 19, 2014

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan... :)

Asslamualaikum... I know it's too late kan... Tapi apa buleh buat... Still aku ucapkan selamat berpuasa ya, semua...

Bagi aku Ramadhan kali ni is very sorrowful... Macam-macam perkara berlaku... Penat??? X sangat... X tahu kenapa aku tak rasa penat sangat pun... Tapi sedih... Banyak sangat tragedi... Tapi aku terima segalanya... Alhamdulillah...


Di bulan yang penuh kebaikan ni, aku nak menyeru umat Islam supaya banyakkanlah beribadah... Sebab masa macam ni lah kita nak kumpul kan... Aku pun bukanlah baik sangat... Asalkan dapat buat yang termampu sudahlah... Tapi jangan pulak habis Ramadhan, kita stop segala amal ibadah... Sebab kan benda baik haruslah dibuat dengan istiqamah... Okay??? Jom sama-sama kejar pahala... Heheheh... :) Babai



Monday, July 14, 2014

Happy Belated 23rd Birthday, Nia... :)

Assalamualaikum... Okelah... Ini last untuk buat masa ni... Birthday Nia... Baru sangat lepas... She was born on 12th July 1991... Happy belated birthday, Nia... She's one of the belons... Heheheh... :) Stay cantik okey... Hepi olweys...

Happy birthday, Nia...




Happy Belated 23rd Birthday, Mimie... :)

Assalamualaikum... Mimie ni dah 23 rupanya... Tapi dia macam adik aku dah... Dia childish sikit... Hahahah... :D Cam x sangka kan dia dah 23... Happy birthday, Mie... Kawlah kawan yang paling nyah aku penah ada... Hahahah.. :D Oh ya, she was born on 27th June 1991... Actually, kitorang x ingat birthday dia haritu... Dia pun x ingat jugak... Then, kitorang siap wish, beli kek and hadiah... Rupanya time tu 26/6... Faham x??? means belum BDAY dia lagi taw... Then, nak cover line... Cakap saje nak wish awal... Hahahah... :D Mesti uolls tapaham kan... Hmm... Xpe lah...

Eppy Bedday, Nyah...


Hahahah :D




Happy Belated 45th Birthday, Mak... :)

Assalamualaikum... Heheheh...Mak I da tua uolls... Happy birthday, mak... She was born on 19th May, 1969... Sorry mak... Naim wish lama dah kan... Kat blog je lambat sikit... Sowie ek... Heheheh.. Tapi walaupun mak I dah 45 tahun, she's still cantik dah gorgeous taw... Heheheh... :) Love you mak...

Ini lah mak I...
Flawless gittew kulitnya...


Okay bye...





Happy Belated 23rd Birthday, Bob... :)

Assalamualaikum... Heheheh... Sekarang ni masa aku nak update birthday kengkawan dan famili yang dah tertunggak dari bulan lima... Hahahah... :) First, Bob... Sebab dia lahir pada 15 Mei 1991... So, aku terlepas hari tu... Bukan terlepas... Tapi sebab busy tahap cipan dengan intern dan thesis... Ble ble ble...

Ini ha Bob... Ni gambar lama...
Gambar baru makin besar dah Bob...
Hahahah... :) xpe bob... Kaw comel... Yang penting kaw sihat sentiasa...
Easy, breezy, beautiful, Cover Girl...



Happy birthday, Bob!!!




FWC 2014 Champion: Germany!!!

Hallu... Congratulations, Germany!!! Yeay... My team won the last night match...

Here's some review from me... As for me, it was a good match... Because Germany won... Hahahah... It's a bit boring since it is too late for both teams to score... But that showed how competitive they were... It's not easy to get even one goal...

But it's pretty disappointing when I some some violence in the match... Argentina's players were playing dirty for me... I'm sorry if I am wrong... But what's up with that shirt-pulling, body pushing, body-hugging... I just think they may had lost some sportsmanship last night... And I see some violence from Germany too... But I believe those were accidents... Am I bias now?? May be a bit... Some Argentina's violence also caused by accidents... Heheheh... But the referees are also bias for me... I see that they were more on Argentina's side... Why??? I have no idea too... I feel sorry the most to Muller... However, there the most violence I guess... It's from Germany...

When Higuain's jaw (I guess) got kneed (I guess) by Neuer...
(I believe that was an accident too...). But it must be hurt much...

But Bastian Schweinsteiger even bleed... So, that would be just fair...

The most important thing is, in the end, Germany beat Argentina by 1-0... The score is from Mario Gotze... Thanks Gotze because you made Germany won... Heheheh... :) Okay bye...

Mario Gotze...





FIFA World Cup 2014...

Hello, readers... I'm updating my blog again...

This will only be a short writing... Perhaps...

As we all know... FIFA World Cup 2014 has began on I don't remember the date... Heheheh... :) Why?? Because I am too busy with my thesis... I also missed so many matches... Dayum... I only watch some matches... And my team is... Germany!!! Yeahaaa!!! I always cheering for them since 2002 I guess... When the first time I watched FWC... But Germany did not make it that time... Go, Germany!!!

But here's the chance again... Germany will go against Argentina this time... i hope Germany will win... It's today... This morning...

Okay, I done... Now I will reveal my favourite players... Heheheh... :)

The never too old, Miroslav Klose...

Eheheh... I like Mesut Ozil too...

And also Andre Schurrle...

Not to forget him, Antoine Griezmann (France)... Since I like cute things... (Cikin told me he played cutely... Hahahah...:D) So, he's is selected for as my favourite for being cutest... Hahahah :D Thank you for that...

Also the best goalie (Or he could be the striker too)... Manuel Neuer... Do well, okay...
He could be the best goalie for me, of course... Alongside with Jasper Cillessen (Netherlands). Heheheh... :)


Germany's squad... :)


Okay, bye... I'm going to watch now...




Pray for Gaza...

Assalamualaikum... Nothing much to say 'bout this...

I know my saudara seIslam kini sedang diuji... Mereka diserang Israel... Mereka berjuang demi pertahankan hak orang Islam... Kita kat sini??? Sekadar yang termampu, hanya mampu berdoa... Jujur!!! Aku sedih membayangkan nasib dia orang kan sana... Kadang-kadang aku terfikir macam mana nak bantu... Banyak cara sebenarnya... Menderma, berdoa... Kalau itu yang termampu, buat tu je lah... Tapi rasa bersalah, rasa lemah tu tetap ada... Nak berseronok, tiba-tiba boleh jadi hilang perasaan tu bila teringatkan apa nasib mereka kat kat sana...

Entah... Bukan nak cakap aku alim... Dan bukan juga nak cakap aku x peduli... Of course, I care... Tapi kadang-kadang aku pun ada rasa nak berseronok... Luangkan masa dengan kawan-kawan semua... But that doesn't mean I forget about what they might facing... Maybe I will be condemned for this... But I'm just being honest... Aku kadang-kadang terleka seketika... Tambahan pula di musim World Cup ni... I easily get excited... I'm sorry... I'm senseless, maybe... No sensitivity... Selfish... But it's not like that... I do care... I'm sorry again if I forget about them... I promise that I will always do my best... So far, the least I can do is berdoa and may be give give some donation through phone... It's too bad to know that I am this useless...

Tapi aku tetap berharap mereka dia tabah, kuat, teruskan berjuang... Kamu semua yang berjuang walaupun terpaksa berkorabn nyawa adalah mati dalam keadaan syahid... Tapi aku tetap sedih terutama bila tengok gambar kanak-kanak, orang tua and semua orang yang nampak dalam ketakutan... Smeoga Allah melindungi mereka... Amin... :'(


True... It's all about humanity...


P/S: Not going to comment more about some people who always spreading rumors, taking selfies, lepaking, celebrating or whatsoever... I believe I'm not in charge of doing that... Not going to comment on people who are judging them people too... They have their rights to express what they feel...





Friday, July 11, 2014

11 Julai 2014...

Assalamualaikum... Heheheh... Actually kan... X tahu nak hapdet apa taw... Eh, actually banyak sangat... Ada yang aku dah taip lama dulu... Tapi x post-post lagi... So many things happened...

But the busyness limits me to post anything... So, sekarang nak update apa??? Kaw pilih... Eh tayahlah... Busy aku pon x abis lagi... Aku x tenang selagi x send full report and CD kat lecturers... So, nantilah apdet betul2... Kay, bai... Aimisyu, blog...

Nanti updet kayh... Kalau rajen... Bulan depan ke tengoklah... Heheheh... :)

Park Shi Hoo...
Suka nengok dia berlakon...