Sunday, April 29, 2012

Cutie Hannah Brie…

Assalamulaikum… Hari ni aku akan update pasal my plushie lagi… Aku beli sekali ngan birthday kakak aku hari tu… (Lama tak aku baru update??? Heheheh… Nama dia ialah Hannah Brie… (Bajet surprise… Padahal dah ada kat tajuk…). Comel tak nama dia??? (Padahal gedik dan bajet banget…). Okey, tu je nak update… Babai Annyeong… Tengok gambar dulu… Huhu… Topi dia boleh bukak taw… Dia ni sebenarnya beruang… Bukan arnab tulen…
Tadaaa... Inilah minah tu... Heheheh...
(Topi dia boleh bukak... Dia beruang, bukan arnab tulen... Jangan tertipu dengan dia... Heheh...)




Hannah Brie with Junkay(Cikin's red beattle) and Danny (Nabihan's blue elephant)


Friday, April 27, 2012

I Officially Finished My Diploma…

Assalamulaikum… Annyeonghaseyo… Hai, result exam keluar semalam… Result saya x berapa bagus… Saya x dapat apa yang saya nak tapi saya kesah… Heheheh… Tapi saya tetap bersyukur… Maybe I got I deserved… Lagipun, mungkin juga bukan rezeki saya… Mungkin juga sebab saya ingat saya belajar tapi sebenarnya saya main… Itulah antara kemungkinan-kemungkinannya…  Apa pun saya bersyukur sebab tak ada subject yang ter-repeat and secara rasminya dapat menghabiskan diploma… Kepada kawan-kawan, tahniah ya… Aku tahu mesti ramai yang dapat result cemerlang ni… (Dekan, 4 flat… Heheheh…). Aku je tak… Okay, bye… Congrats semua… Saranghae…

Best friends aku... Dorang suma dapat 4 flat...
Aku dapat 3.9... (Sumpah penipu... Heheheh...).

Wednesday, April 25, 2012

Aktiviti Pada Masa Cuti…

Assalamualaikum… Annyeonghaseyo… Naim Imnida…

Hari ni aku nak kongsi cerita tentang cuti aku yang tak berapa nak best dan membosankan… (Tapi bagi aku best je… Aku suka boring-boring ni… Hihi…).


Aku belum dapat keje lagi… Actually, aku x cari pon keje… Kalau cari pun, cari kat dalam internet je… Sebab mak aku pelik sikit… Beliau tak bagi aku kerja… Katanya, beliau rasa aku terlalu muda untuk kerja… “Mak, saya dah 21 tahun la… Lupa ek???”. Lepas tu, beliau takut aku penat… Then, beliau takut aku susah nak dapat cuti… Itu semua alasan beliau… Aku tahu… Yang aku pun tak cari-cari keje jugak… Tapi aku nekad untuk keje jugak bila masuk bulan 5 nanti… (Dah la keje sekarang susah nak dapat…). Mak aku pun dah izinkan dah… Heheheh…


Tapi buat masa sekarang, sebagai orang yang tiada kerja, aku banyak melakukan aktiviti-aktiviti yang tidak berfaedah di rumah… Kalau keluar pun, dengan family je… Hihi… Antara aktiviti aku, tidur dari pagi sampai tengah hari… Online and download lagu or cerita or variety show or apa-apa yang sama waktu. Then, aku menghabiskan beras kat rumah sampai naik pipi aku… Aku layan Korea, menari sakan, hafal lagu Korea walaupun x dapat-dapat and tak paham maksud, buat research pasal Korea… Baca novel yang lagi 4 tahun baru habis (Dah lama baca tapi still baru bab 20…). Pastu, berangan nak jadi novelis. Tolong mak aku buat kuih (Heheheh… Jangan tekejut… Aku dah pandai buat kuih tapi yang senang-senang je…). Ni yang nak promote sikit ni… Hihi… Mummy saya ada jual kuih frozen yang sedap… Silalah order, ya… RM3 je sebungkus… Ada karipap, samosa, kasturi dan cucur badak… Tapi badak xde taw… (Pang! Kena lempang sekali…).


Okey, itu je aktiviti saya… Fun kan??? Tapi saya tak kisah… Bersyukur je dengan apa yang ada… At least dapat menatap wajah ibu bapa pun dah cukup… Wah!!! Sekarang ni aku berharap aku akan dapat kerja nanti… Hello, korang… Siapa yang tahu ada kerja kosong, offer la saya… Saya nak kerja… Hihi… Tak kisah apa-apa kerja pun… Pelakon ke, penari ke, saya tak kisah… (Demand tak aku???). Okeylah… Bye bye… Annyeong…

P/S: Kalau aku x dapat kerja jugak bulan 5 nanti, terpaksalah aku guna plan B… (Aku nak duit!!! Wargh!!!).

Tuesday, April 24, 2012

Cameron Highlands (Day 2)…

Assalamulaikum… Terlalu banyak gambar yang cantik untuk di-upload (Bajet tak???)… So, terpaksalah buat dua entri… Nanti ternampak macam sakai pulak kalau disumbat banyak-banyak gambar dalam satu entry…(Padahal memang sakai pon…) heheheh… Kita orang pergi dua hari je… Sebab budak-budak sekolah… Tapi nasib baik pergi dua hari je… Kalau banyak hari, mahu kopak aku beli barang tak berfaedah… Hahahah… Okay, tengok gambar kami yang cantik lagi bajet lagi perasan cute…

Kebajetan bermula...


Gaya ape tah...


Mak Ngah dan anak-anak...


The bosses... Heheheh...


Petik strawberi gergasi... Heheheh...


Nabihan!!! No, you can't eat that...

Tea farm...













Sakai...

Bajet...


Kurang ajar orang yang amik gambar ni...
Muka aku dah la tengah menggerutu...

Last but not least...
Beautiful view of tea farm...


 

Monday, April 23, 2012

Cameron Highlands (Day 1)…

Assalamulaikum… Ari ni mood entry aku ialah penat + mengantuk… So, diminta supaya bersiap sedia untuk turut mengantuk bersama saya… Aku baru balik dari Cameron Highlands… Family aku pergi dengan family Pak Ngah aku… Oleh kerana aku sangat penat untuk update, aku rasa baik aku upload gambar jew untuk tatapan korang… Hihihih…

Tempat penginapan kami...


Crown Imperial Court... Heheheh...


Mak dan Abah... Cute kan dorang??? Heheheh...


Shaz dan Nabihan...


Cikin and aku...


Aku dan Shaz...


Gambar adik beradik...


My selca... Heheheh...


Aegyo... It supposed to be cute but... Err...


With noona... Heheheh...


Bergambar syok sendiri...
Harap dapat diabaikan segala jerawat yang timbul tanpa diduga... Heheheh...


Umma and Appa... Heheheh...


Saranghae appa n umma...
They always make me feel like I'm a little child...


Gambar family... Heheheh...



Syok sendiri lagi... Rambut sakai...



Mak Ngah...




Shaz juling... Hahahah...


Pak Ngah...


Cikin Strawberi...


Bajet cute... Hahahah...




Abah dan mak aku yang cute... Heheheh...


Sayur... Salad...






Hodoh gila muka aku pakai topi ni...


Strawberi...


Abah aku... Bukan abah kau...


Aku dan joker...


Bilik aku... Heheheh...


Hahaha... Bajet cute...

Ini lagi bajet cute... Hahahah

Untuk kawan-kawan, saya ada souvenir tapi limited sebab saya x kerja lagi... heheheh...
Pengalaman ni memang best… Itu yang aku share tu… Kalau x best, jangan harap aku nak citer… Heheheh… Babai…

P/S: Nantikan part 2 pulak... Heheh...